Sylvain Deslandes a debutat la Campionii FC Argeș: „E un transfer util”. Cele două posturi unde Ionuț Badea vrea întăriri și cei doi jucători cu care au picat negocierile

Sylvain Deslandes a debutat la Campionii FC Argeș:

În meciul amical cu Unirea Bascov, disputat miercuri și câștigat cu 1-0, la Campionii FC Argeș a debutat și prima achiziție a clubului în această iarnă. Fundașul camerunez cu cetățenie franceză Sylvain Boris Nabil Deslandes, anunțat la piteșteni în exclusivitate de Liga2.ro, a fost utilizat 55 de minute, atât cât a durat o repriză, iar antrenorul l-a numit un „transfer util”. Ionuț Badea a vorbit și despre ce alte posturi își dorește să le acopere în această perioadă de achiziții și a numit doi jucători cu care s-a negociat, însă care nu au putut fi aduși până la urmă.

Sylvain Deslandes, primul transfer, Cornel Ene și Ionuț Stoica, ratați

Pe lângă Sylvain Deslandes (foto, în dreapta), adus să acopere postul de fundaș central, Ionuț Badea își mai dorește și un atacant central, cât și un mijlocaș lateral Under 20. Căutările continuă.

Cornel Ene (26 ani), fundaș, fost la UTA, Olimpia Satu Mare, CFR Cluj, Pandurii, ASA Târgu Mureș și Juventus București, în prezent la Kisvarda, în Ungaria, cât și Ionuț Stoica (32 ani), fundaș, fost la CSM Râmnicu Vâlcea, Damila Măciuca, CS Mioveni și din 2017 la FC Hermannstadt, sunt ceilalți jucători cu care s-a discutat, însă nu s-a reușit aducerea lor.

„Aș vrea să fac câteva precizări de situații care apar în rândul suporterilor, în rândul oamenilor care urmăresc FC Argeș. Dacă nu se suplimenta bugetul în luna decembrie, pentru noul an, puteam să punem lacătul pe ușă. A fost o mare realizare pentru că domnul primar, împreună cu consilierii și cu domnul președinte al Consiliului de Administrație, Cristi Gentea, au reușit să facă acest buget pentru anul următor.

Ulterior, așteptările sunt legate de transferuri. Nu pot să aduc la FC Argeș decât jucători care să fie peste ceea ce avem noi în momentul de față. Pozițiile pe care am vrut să le completăm au fost acelea de fundaș central, un atacant central, ca să avem completare la Buhăescu, și betonarea poziției de mijlocaș lateral la jucătorul sub 20 de ani. Am reușit un singur transfer până acum, deși am văzut peste 30-40 de jucători. Este vorba de Sylvain Deslandes, care are meciuri la toate naționalele de la U16 până la U21 ale Franței. A fost jucătorul lui Wolverhampton, însă, ulterior, a fost împrumutat, pentru că era greu să prindă echipa, dar pentru noi, în momentul de față, este un transfer util. Au mai fost și alte nume care, din păcate, nu au putut fi luate pentru că sunt sub contract. Am încercat să-l aducem pe Cornel Ene de la Kisvarda, dar nu și-a putut rezolva problema de acolo, întrucât noi nu putem plăti sume de transfer. Și Ionuț Stoica de la Hermannstdt era o altă opțiune pentru noi, dar a rămas în cadrul echipei din Sibiu. Dar continuăm în continuare”, a spus Ionuț Badea la finalul partidei cu Bascov.

În acest amical, antrenorul Argeșului i-a testat și pe Rasoveanu, Fundătureanu și Dicu. Ovidiu Rasoveanu are 17 ani, e mijlocaș și a fost titular la Pandurii în prima parte a sezonului. Fundătureanu e junior din cadrul clubului, iar Dicu vine de la Sporting Pitești.

„Suma adusă de președintele Cristian Gentea e mult prea mică pentru ceea ce își dorește echipa în momentul de față”

Totodată, antrenorul Argeșului a vorbit și despre aportul președintelui Cristian Gentea la bugetul clubului, însă a spus că suma adusă nu este suficientă pentru a forma o echipă puternică. Badea speră ca până la plecarea în cantonamentul din Turcia sau în primele zile ale acestuia să se perfecteze achiziții și pentru cele două posturi unde își mai dorește întăriri.

„Trebuie să menționez faptul că domnul președinte al Consiliului de Administrație, Cristian Gentea, a reușit să aducă 6 miliarde de lei vechi din sponsorizări, pe lângă alte sume care au mai fost aduse, însă este o sumă mult prea mică pentru ceea ce își dorește echipa în momentul de față. Sper ca toate aceste lucruri auzite acum, vor sensibiliza oamenii de afaceri din județ pentru a face aceste sponsorizări în mod legal către echipă. În iarnă este foarte greu să găsești fotbaliști cu calitate, pentru că ei semnează în vară. Noi mai așteptăm jucători pe pozițiile pe care le-am spus mai devreme. Sper ca până pe 2 februarie, până la plecarea în cantonamentul din Antalya, sau măcar în prima parte a cantonamentului, să putem achiziționa pe aceste poziții care să vină în completare și cu un plus-valoare pentru echipă”, a mai declarat Ionuț Badea.

Argeșul va mai desfășura un amical în această săptămână, vineri, de la ora 14:00, tot pe stadionul „Nicolae Dobrin”, cu U Craiova 2. În perioada 2-14 februarie, trupa alb-violetă se va afla în cantonament în Turcia.

Pe aceeași temă