„Sânge” proaspăt de la concitadine pentru ASU Politehnica. Cosmin Petruescu explică strategia de transferuri

ASU Politehnica a mai transferat doi fotbaliști timișoreni, după primele patru mutări ale verii. Ambii provin de la echipele concitadine, deoarece este vorba de Adrian Ungureanu, fost la Ripensia, dar și de Mario Contra, de la ACS Poli. Anterior, la echipa antrenată de Cosmin Petruescu au venit Sabin Lupu, Răzvan Pițigoi, Dragoș Coroiu și Adrian Lazăr.

Adrian Ungureanu (29 de ani) vine liber de contract de la Ripensia, cu care a ajuns la finalul înțelegerii, și cu alb-violeții a semmat pe doi ani. La juniori a evoluat la LPS Banatul și BC Golf Timișoara. La seniori a debutat la Alto Gradimento Albina, în ligile inferioare, după care a ajuns la Viitorul Sânandrei, Viitorul Constanța (cu care a promovat în liga secundă), Prahova Tomșani, Fortuna Brazi, CS Ineu, Fortuna Poiana Câmpina (Tomșani, Brazi și Poiana Câmpina sunt una și aceiași echipă, dar care și-a schimbat denumire de trei ori într-un interval scurt de timp), Nuova Mama Mia Becicherecu Mic și Ripensia Timișoara. A fost împrumutat jumătate de sezon La ASU Poli a mai jucat în primăvara lui 2017, sub formă de împrumut de la Ripensia.

Fotbalistul este născut în 1989 și poate juca coordonator sau mijlocaș stânga. Sezonul trecut, la Ripensia, s-a accidentat și problemele au recidivat, astfel că a prins două nouă meciuri, doar șase ca titular, însă a marcat două goluri.

„Ungureanu este un jucător pe care îl știm bine, cu certe calități. El a avut probleme medicale, care au și recidivat, dar acum este recuperat”, a declarat, pentru Liga2.ProSport.ro, Cosmin Petruescu, care spune că Ungureanu se va pregăti după reunire normal cu echipa, fără a face rabat de la efort.

Mario Contra vine tot sub formă de împrumut

În poartă, ASU Poli îl ia împrumut de la ACS Poli pe Mario Contra (19 ani), fotbalist născut în 1999, care mai are doi ani contract cu retrogradata în Liga a 3-a.

Contra va fi împrumutat un sezon și mai este eligibil U19 un an. Un avantaj important. La ACS Poli a prins zece meciuri oficiale, opt ca titular. „Mario Contra este un portar tânăr, care ne va ajuta. Nu știu dacă vom mai luat jucători de la ACS, majoritatea de acolo au oferte de la Liga I”, a precizat Petruescu.

Deocamdată, nu este sigur câți dintre jucătorii împrumutați vor rămâne la ASU Politehnica. „Vrem să ne facem un lot echilibrat pe posturi, pentru acest sezon de Liga a 2-a care va fi de un nivel cert superior sezonului încheiat. Încercăm să aducem jucători pe posturile unde am avut jucători împrumutați. Suntem în discuții momentan cu unii dintre aceștia, să mai rămână”, a explicat Petruescu.

În cazul acesta ar fi Rareș Murariu, Raul Vidrăsan, Alin Manea, Mihai Ene, Octavian Ursu sau Cristian Ene.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ASU Politehnica

Pe aceeași temă