ASU Politehnica se „blindează” cu jucători U20. Cele mai noi trei achiziții ale timișorenilor și cum îi descrie antrenorul care i-a pregătit pentru performanță

ASU Politehnica se
  • ASU Politehnica Timișoara continuă transferurile, după înregimentarea lui Sabin Lupu.
  • De data aceasta, clubul a anunțat sosirile a trei fotbaliști care acum au terminat junioratul, veniți de la Centrul Național de Pregătire Timișoara: Dragoș Coroiu, Răzvan Pițigoi și Adrian Lazăr.
  • În echipa antrenată de Cosmin Petruescu mai erau deja doi jucători aduși din generația 2000 pregătită de Cristian Petcu, Călin Jurj și Fabio Trip.

 

Transferurile sunt făcute în perspectiva regulii care din sezonul viitor impune cluburilor de liga secundă să aibă mereu în teren doi fotbaliști U20, în loc de trei U22.

Dragoș Coroiu (mijlocaș defensiv sau fundaș central) și Răzvan Pițigoi (atacant) sunt timișoreni, ajunși la CNPT de la LPS Banatul, în timp ce Adrian Lazăr (mijlocaș central) este venit de la LPS Bihor. Cei trei băieți au făcut parte din centrul fondat de FRF încă de la început, din 2014 și toți au semnat contracte pe trei sezoane cu ASU. În ultimul sezon, CNPT a jucat mai multe meciuri de verificare cu ASU Politehnica, prilej pentru Cosmin Petruescu să vadă ce fotbaliști l-ar ajuta.

Antrenorul Cristian Petcu a avut cuvinte de laudă pentru cei trei. „Sunt jucători de calitate, băieți de caracter, au petrecut patru ani în centru. Au crescut mult în perioada aceasta. Ei trebuie să demonstreze că își merită locurile de titular. Eu mă bucur foarte mult că opt copii de la centru au rămas aici, cinci la ASU și trei la Ripensia”, a declarat Cristian Petcu pentru Liga2.prosport.ro.

Ripensia i-a luat de la CNTP în timpul sezonului trecut pe Ștefan Dobre, Darius Țiereanu, dar și pe Vlad Chera, luat împrumut de la Academia Hagi, dar format și el la centrul FRF.

Centrul Național de Pregătire se va opri din activitatea de la Timișoara, după ce generația de 2000 a terminat junioratul. Cristian Petcu va rămâne în continuare antrenor la LPS Banatul.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ASU Politehnica

Pe aceeași temă