EXCLUSIV | ASU Politehnica a bifat un prim transfer pentru linia de mijloc. Noul jucător al timișorenilor are meciuri jucate în Liga 1

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Jun. 2019, 14:31 Campionat

ASU Politehnica a bifat o primă sosire vara aceasta, pe un post pe care echipa avea nevoie de jucători. După ce s-a despărțit de U Craiova 1948 SA, echipa lui Adrian Mititelu, Sabin Lupu a semnat cu formația antrenată de Cosmin Petruescu. Fotbalistul a mai negociat cu alb-violeții și acum doi ani, dar atunci a mers la FC Hermannstadt, echipă pregătită la momentul respectiv de Alexandru Pelici și cu care a reușit să promoveze în Liga 1.

Lupu are 26 de ani și are ca post de bază cel de mijlocaș stânga, dar poate juca și atacant într-un sistem 4-3-3. Lupu a debutat la seniori la satelitul echipei Pandurii. Ulterior, în cariera sa, a trecut pe la FC Caransebeș, Măgura Cisnădie, Gaz Metan Mediaș, FC Hermannstadt, U Craiova 1948 SA și ACSO Filiași.

În sezonul recent încheiat a evoluat în tur la echipa lui Mititelu, iar în retur a fost împrumutat la Filiași. La finalul campionatului a revenit la Craiova și și-a reziliat contractul. Pentru „FC U Craiova” a marcat trei goluri, iar la Filiași a înscris de cinci ori în opt meciuri.

În Liga 1 a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș în sezonul 2016-2017, în 13 meciuri, însă în doar patru a început ca titular. De FC Hermannstadt s-a despărțit după ce echipa a promovat, astfel că pentru sibieni nu a apucat să joace în prima ligă.

Fotbalistul spune că transferul la ASU Politehnica e un pas înainte în cariera sa. „M-am gândit foarte bine înainte de a semna. Știu că este un club cu tradiție și voi face tot posibilul să dau totul pentru această echipă. Cred ca am făcut un pas înainte”, a declarat Lupu în exclusivitate pentru Liga2.prosport.ro.

Contractul jucătorului cu ASU Politehnica este pe două sezoane.


 

UPDATE: ASU Politehnica a confirmat achiziționarea lui Sabin Lupu.

„Politehnica a rezolvat azi primul transfer pentru sezonul următor. Este vorba de Sabin Lupu, jucător născut la 14 martie 1993, la Fratoștița (jud. Dolj).

A fost junior la Universitatea Craiova, iar la seniori a evoluat pentru Pandurii II, FC Caransebeș, FC Cisnădie, în 2016 ajungând la Gaz Metan Mediaș. Pentru „găzari” are și meciuri în Liga I, în sezonul 2016/17. A trecut apoi la FC Hermannstadt Sibiu, cu care, în vara anului trecut, a promovat în D1 și a fost finalist al Cupei României (nu a evoluat în finală).

Imediat după aceea, s-a transferat la FCU Craiova, în Liga a III-a, iar în iarna acestui an a fost împrumutat la CSO Filiași, în același eșalon.

Postul său de bază este cel de mijlocaș stânga”, a anunțat echipa timișoreană pe site.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Jun. 2019, 14:31 Campionat
Pe aceeași temă