Roșu e nesigur de postul la UTA. „Depinde de cei din conducere dacă mă mai vor sau nu”. Antrenorul vrea să continue la Arad: „Sunt ambițios, vreau să progresez”

Marius ANGHEL 16 Jun. 2017, 17:42 Bursa transferurilor
Roșu e nesigur de postul la UTA.

Echipa fanion a Aradului a ieșit înfrântă și din cel de-al doilea baraj de promovare consecutiv. Liga 1 rămâne încă un vis pentru utiști, care ar trebui să o ia de la capăt la anul, însă, în acest moment, sunt destule necunoscute la mijloc.

Una dintre ele îl vizează pe Laurențiu Roșu, care, neîndeplinind obiectivul clubului, rămâne fără contract începând cu data de 1 iulie. Acesta a spus că va avea o discuție cu cărțile pe față cu șefii clubului, fiindcă dorește să-și clarifice situația în „alb-roșu”.

„În primul rând, depinde de cei din conducere dacă mă mai vor sau nu, vom discuta și vom vedea dacă mai e posibil să lucrăm împreună. E clar că dacă rămân aici îmi voi propune să duc echipa în liga întâi. Eu sunt ambițios, vreau să progresez mereu, să fac ceva în fotbal și să las ceva în urma mea”, a spus tehnicianul, care a preluat funcția de antrenor principal la UTA pe 11 octombrie 2016, după etapa a 11-a a campionatului, din mâna lui Roland Nagy.

„Așa cum am mai spus-o, când am venit aici echipa era pe locul 9 și am ajuns până pe 3, cu posibilitatea acestui baraj. Am avut neșansa să cădem cu Timișoara, care, ați văzut că e o echipă puternică în lupta pentru salvare. Ei și-au permis să facă cinci schimbări între cele două meciuri și nu asta nu s-a simțit în jocul lor, dimpotrivă”, a adăugat Roșu.

Ce se poate spune despre un club ce ratează pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 1 la baraj? „E un club ce vrea să promoveze și care luptă, dar, din cauza unor momente în timpul campionatului, nu reușește să prindă primele două locuri. A fost o coincidență că am terminat pe 3, puteam să terminăm pe 4 sau 5, căci erau multe echipe ce s-au luptat pentru aceste două  locuri. Primul era rezolvat demult de Juventus. Mai rămăsese doar un loc pentru promovarea directă și eram 6 echipe implicate. Noi am luptat mereu să prindem locul 2, pentru că știam ce a fost anul trecut la baraj, că fost foarte greu contra celor de la Voluntari. Am vrut să promovăm direct, nu am putut, am încercat și la baraj. Chestia cu barajul eu zic că nu e o luptă echilibrată, dac așa e sistemul treuie să respectăm, era mai bine să urce 3 echipe și să cadă 3. Chestia cu barajul nu e prea în regulă, în sensul în care lupta nu e prea echilibrată. Dar, așa e sistemul, trebuie să îl respectăm. Era mai bine să urce trei echipe și să cadă trei”, mai consideră Roșu.

Acesta a decretat vacanță pentru jucătorii „Bătrânei Doamne”, fără a știi dacă tot el va fi responsabil cu fixarea unei date pentru reunire.

CITEȘTE și: Plusuri și minusuri după două stagiuni identice pentru UTA

Curtuiuș a terminat cu gol ceea ce ar putea fi ultimul său sezon la UTA: „Ar fi trebuit să rezolvăm lucrurile înainte de acest baraj în care Poli a fost mai bună”

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 16 Jun. 2017, 17:42 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă