Roșu are cuvinte de laudă pentru prima achiziție arădeană. Antrenorul echipei UTA dezvăluie ce transferuri s-au ratat

UTA e în căutarea unui fundaș central și a unui atacant, dar, deocamdată și-a luat un mijlocaș. E adevărat, Dumitru Muntean se descurcă și ca fundaș lateral, dar Laurențiu Roșu a cerut cu prioritate alte posturi.

„Am transferat un fotbalist bun, polivalent, care poate juca oriunde în apărare sau la mijloc pe benzi. Știu că a fost dorit și în vară la Arad, mi-a spus Cristi Todea, dar îl remarcasem și eu la meciul de la Satu Mare, când a făcut un meci foarte bun și ne-a marcat primul gol atunci. E o achiziție importantă pentru noi”, a spus, pentru Sport Arad, tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Într-adevăr, Dumitru Muntean marcase primul gol împotriva unei echipe antrenate din postura de „principal” de Roșu. Fotbalistul a fost dorit și de Roland Nagy în pauza dintre sezoane, dar atunci pretențiile sale salariale au fost considerate exagerate. Transfermarkt l-a inclus deja pe fostul sătmărean în lotul UTA-ei, dar i-au și scăzut cota cu această ocazie, de la 200 de la 150 de mii de euro.

Cordoș, Morar, Herghelegiu, ținte ratate de UTA

Revenind la nevoile acute ale staff-ului tehnic al „Bătrânei Doamne”, Roșu a adăugat: „Din păcate, încă tot nu am rezolvat problema fundașului central și cea a atacantului, trebuie să recunosc că nu e deloc simplu să aducem unii jucători. Pe Cordoș chiar îl credeam transferat, dar uite… Morar mi-a spus că are oferte de la patru-cinci echipe de Liga 1, Herghelegiu a fost blocat de Botoșani după ce a plecat Matulevicius. Oricum, țin în permanență legătura cu conducerea clubului, peste câteva zile vin la Arad, la reunire, sper să aducem cei doi jucători doriți. De propuneri de fotbaliști străini nu ducem lipsă, doar că nu-i prea cunoaștem cu adevărat ce pot și exista rezerva că nu s-ar putea acomoda în Liga a 2-a din România.”

Laurențiu Roșu a aflat la rândul său de problema medicală a lui Ionuț Tănase și susține că se va încerca să-i pregătească un program special dacă nu va putea pregăti alături de colegii săi. „Până miercurea viitoare, când, din câte am înțeles, își scoate firele nici nu e lăsat să transpire. Apoi, mai rămâne problema tijelor, va trebui să ne adaptăm și să-i oferim și lui posibilitatea să se pregătească fără a-i periclita mâna. Nimeni nu și-a dorit acest incident, sperăm să-l avem totuși apt la reluarea campionatului”, a mai spus antrenorul „roș-albilor”.

În fine, după ultima discuție avută la Oliva Nova, Roșu a aflat că testul cu cehii de la Viktoria Plzen a rămas deocamdată în picioare, dar pe lista adversarilor se mai află și Dalia Yifang (formație din Liga a 2-a chineză antrenată de spaniolul Lopez Caro) și o echipă din prima ligă daneză.

Text: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Pe aceeași temă