Rapid s-a despărțit de golgheterul din ultimele două sezoane, jucător care l-a făcut pe Daniel Pancu să-și ceară scuze conducerii. Marian Vlada și-a găsit imediat o nouă echipă

Pus pe liber de Rapid după ce l-a dezamăgit în această vară pe antrenorul Daniel Pancu, atacantul Marian Vlada (31 de ani) și-a găsit o nouă echipă pentru care să joace. Bucureșteanul care a contribuit din plin la promovările giuleștenilor din Liga a 4-a și a 3-a a semnat acum cu CSM Slatina, o nou-promovată în cel de-al treilea eșalon și care are ca obiectiv accederea în Liga 2 din Seria a 3-a, acolo unde le are ca principale contracandidate pe Progresul Spartac și CSM Alexandria.

Vlada semnase în vară prelungirea contractului cu Rapid pe încă un sezon, iar clubul anunța acest lucru ca o mare realizare. Jucătorul care marcase 51 de goluri în 50 de meciuri în cele 18 luni petrecute în tricoul giuleștenilor era considerat de Pancu un om de bază și pentru Liga 2. Numai că atacantul și-a dezamăgit crunt antrenorul în doar câteva luni, în perioada de pregătire, astfel că după doar patru etape din noul sezon a renunțat la el și la alți patru jucători.

Chiar în această săptămână, după meciul de cupă cu Daco-Getica, Pancu spunea ce l-a dezamăgit la Vlada, explicând astfel motivul pentru care nu-l mai vrea în lot. „Am avut lupte mari, imense, cu conducerea clubului în această vară. Ei (n.r. – Alexandru Iacob și Marian Vlada) știau foarte bine situația lor. Sunt doi dintre liderii care au promovat echipa din Liga a 3-a. Nu am vrut în niciun caz, îmi cer scuze conducerii, poate o să mă amendeze, poate nu, pentru că a fost doar dorința mea de a-i păstra în lot. După perioada de pregătire, la vizita medicală, Vlada are procentul de grăsime în organism de 14. Întrebați și voi un doctor în medicina sportivă ce înseamnă 14 la un atacant. Înseamnă că nu poți câștiga niciodată un duel, nu poți face un efort intens. Iacob are 13,5. Eu având discuții înainte cu ei. I-am spus și lui Iacob și lui Vlada: «M-am luptat pentru voi, rămâneți în continuare alături de mine, sunteți exemple.» Ce au făcut ei după aia, comportamentul lor, una e grăsimea, dar se vedea și cu ochiul liber, nu era nevoie de niciun fel de confirmare din partea medicilor. Plus atitudinea din antrenamente. Decât să am un jucător nemulțumit la antrenamente, că vrea să fie titular, prefer să nu ducă grupul în jos, prefer să meargă în altă parte, să joace. Tot respectul pentru ei, pentru ce au făcut, dar nu se mai putea”, a spus Daniel Pancu la microfonul DigiSport.

Astfel, după 111 minute jucate în acest sezon, introdus de pe bancă în meciurile cu Farul (0-0), Chiajna (3-1), în care a și marcat un gol, și Turris-Oltul (1-3), lui Vlada i s-a arătat ușa la Rapid. Jucătorul și-a găsit însă imediat un nou club unde să joace, însă la un nivel inferior, în Liga 3.

Chiar Rapid a anunțat plecarea lui Vlada la Slatina:

„Golgheterul Rapidului din sezonul trecut de Liga 3, Marian Vlada, s-a despărțit în această săptămână de clubul nostru, urmând să lupte din nou pentru promovarea în Liga 2 cu CSM Slatina, formație antrenată de Mihai Ianovschi, pe care Rapid a învins-o cu 3-1, într-un joc amical disputat în această vară.

Vlada a marcat venit la Rapid la startul returului din Liga 4, reușind să înscrie 42 de goluri în tricoul alb-vișiniu, în campionat, și 10 în Cupa României.

Liga 4 âš½ 18 meciuri / 25 goluri
Liga 3 âš½ 25 meciuri / 16 goluri
Liga 2 âš½ 3 meciuri / 1 gol

Mulțumim pentru tot, Mari! Rămâi unul dintre noi”.

Vlada a început fotbalul la Rapid, însă nu jucase pentru prima echipă a clubului până la începutul anului 2018. Atunci a revenit la giuleșteni, care activau în Liga 4, după ce a lăsat-o pe CS Afumați, cu care juca în Liga 2 și unde era golgheter. În sezonul recent încheiat al Ligii 3, Marian Vlada a marcat 23 de goluri în 30 de meciuri și a dat 11 pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni jucători din lotul Rapidului.

CSM Slatina mai are în lot jucători cu experiența primelor ligi, ca Nicușor Grecu, George Cotigă, Vasile Gheorghe, Dan Popescu, Ovidiu Popescu sau Alexandru Capătă.

Pe aceeași temă