OFICIAL | Rapid a perfectat încă un transfer: un mijlocaș care e al doilea cel mai tânăr debutant în Liga 1. La juniori a evoluat și pentru Tottenham

Rapid ridică la cinci numărul achizițiilor pentru următorul sezon de Liga 2. Giuleștenii l-au achiziționat astăzi pe jucătorul care se lăudă că deține un record important în fotbalul românesc. Mijlocașul care tocmai a semnat pe doi ani cu echipa antrenată de Daniel Pancu este al doilea debutant, ca vârstă, din istoria ligii 1, după marele Nicolae Dobrin. Este vorba despre Rareș Lazăr, care a jucat pentru FC Vaslui, într-o deplasare cu Ceahlăul, pe 17 mai 2014, pe când avea 15 ani, o lună și 19 zile.

Rareș Ștefănuț Lazăr (20 de ani) vine de la CS Mioveni, echipă cu care a semnat în 2015, după ce FC Vaslui s-a desființat. Pentru o scurtă perioadă de timp, în 2016-2017, mijlocașul central defensiv a trecut și pe la Tottenham, la echipa under 18, iar apoi s-a întors Mioveni. În juniorat era nelipsit de la naționalele României, fiind convocat la U16, U17, U18 și U19.

În sezonul 2017-2018, Rareș Lazăr a jucat în 21 de meciuri pentru CS Mioveni și a înscris două goluri. În ediția recent încheiată a Ligii 2, 2018-2019, mijlocașul originar din Vaslui a ajuns la 30 de partide jucate pentru argeșeni, în 28 fiind titular, și înscriind un gol.

„La Rapid am găsit niște băieți de mare calitate, sigur o să mă integrez foarte repede și o să promovăm în Liga 1. Rapid e un brand, știe toată lumea că are niște suporteri extraordinari, sunt foarte emoționat și încrezător, și abia aștept să debutez în fața suporterilor și să îi fac mândri”, a spus, pentru fcrapid.ro, Lazăr, după primul antrenament alături de noii săi colegi.

Rareș Lazăr este al cincilea transfer făcut de Rapid pentru sezonul de Liga 2, după mijlocașul George Tudoran (23 de ani), perfectat încă din iarnă, și Alexandru Dulca (21 de ani) și atacanții Matias Roskopf (21 de ani) și Gabriel Dodoi (20 de ani).

Pe aceeași temă