Nicolae Dică are planuri pe termen lung cu echipa din Trivale: „Vreau să ajungem în Liga 1”. Ce părere are fostul stelist despre achizițiile făcute în această iarnă

Nicolae Dică are planuri pe termen lung cu echipa din Trivale:

Nicolae Dică vrea să rămână la SCM Pitești mai mulți ani, pentru a realiza obiectivele pe termen lung pe care și le-a propus atunci când a preluat echipa.

Tehnicianul își dorește să readucă Piteștiul acolo unde îi este locul, Liga 1, după cum spune fostul mijlocaș. „Eu, acum un an și două luni, când am venit la Pitești, am venit cu gândul să reușesc să duc această echipă în Liga 1. Deocamdată, suntem în Liga a 3-a și mai avem mult de muncă. Am văzut că, după unele meciuri, mai sunt anumite persoane care comentează când facem un egal sau pierdem. Aș vrea să le spun că suntem o echipă de Liga a 3-a și, deocamdată, nu suntem nici în Liga 1, nici a 2-a. Am ajuns acum să avem pretenția ca, indiferent cu cine jucăm, să batem cu 4-0 sau 5-0. Și eu îmi doresc acest lucru, dar nu poți, pentru că mai ai și un adversar. Se pare că am învățat lumea cu aceste rezultate bune pe care noi le-am avut în acest an și acum nu mai avem voie să pierdem cu nimeni sau să facem un meci egal. Important este să luăm lucrurile pas cu pas, să ajungem în Liga a 2-a și apoi vom vedea. Depinde ce își dorește și primăria. Depindem de investițiile pe care o să le facă de acum încolo, dar și de mai mulți factori pentru a ajunge în prima ligă. Important este să facem primul pas, acela de a ajunge mai întâi în Liga a 2a”, a spus Dică la conferința de prezentare a noilor achiziții.

Așteptări mari de la nou-veniți

Nicolae Dică își dorește ca cei trei jucători pe care i-a transferat în această iarnă să confirme așteptările: „Am adus doi jucători de la divizia B, pe Stoica și Piscanu. Sunt fotbaliști pe care eu i-am urmărit și aștept să aducă un plus echipei și concurență. Căpățînă este jucătorul care a venit de la Alexandria care este în serie cu noi. L-am urmărit la trei jocuri, iar apoi am luat referințe despre el. Mi l-am dorit, pentru că este un fotbalist care poate să evolueze pe mai multe poziții de la mijlocul terenului în sus. Îmi doresc ca ei să crească valoarea echipei. Până acum, Căpățînă și Stoica s-au antrenat foarte bine și au avut evoluții bune în amicaluri. Păcat de Piscanu că s-a accidentat la primul amical! Are două săptămâni de la acea entorsă, însă de curând a început să facă alergări”.

Căpățînă, Stoica și Piscanu, achizițiile din această iarnă

SCM Pitești și-a prezentat achizițiile pe care le-a făcut în această iarnă. E­chi­pa pregătită de Nicolae Dică i-a transferat în această iarnă pe mijlocașul Cosmin Căpățînă de la FCM Alexandria, colega de serie a piteștenilor, dar și pe mijlocașul Cosmin Piscanu și Costin Stoica, ambii de la CSM Râmnicu Vâlcea, formație de Liga a 2-a care s-a desființat în această iarnă din cauza proble­melor financiare. Cei trei nou-veniți au fost prezentați miercuri în cadrul con­fe­rinței de presă organizate la stadionul „Nicolae Dobrin”.

Cosmin Piscanu nu regretă alegerea făcută: „SCM Pitești mi s-a părut un proiect serios. Cunosc câțiva colegi de aici și avem o bază foarte frumoasă. Aici avem condiții de liga I”. Și colegul său Costin Stoica spune că valoarea echipei și condițiile foarte bune l-au făcut să aleagă echipa din Trivale: „Mi s-a părut un proiect frumos, când am fost căutat de domnul profesor Nicolae Dică. Am venit aici cu mare plăcere. Chiar dacă este Liga a 3-a, pentru mine nu este un pas înapoi. Dimpotrivă, este chiar un pas înainte. Piteștiul este o e­chipă cu perspective foarte mari și cu obiective îndrăznețe. Vrem să fim cât mai repede promovați în Liga a 2-a și să avem un parcurs cât mai bun în acest retur de campionat. Condițiile de aici sunt foarte bune, iar în țară puține e­chipe au baze de pregătire ca a­ceasta”.

Mijlocașul Cosmin Că­pățînă a ales SCM Pitești, pentru că este un club dornic de performanță: „Pentru mine, venirea la SCM Pitești este un pas înainte. A fost un proiect foarte frumos și de viitor pentru toată lumea și nu am ezitat să semnez cu această echipă”.

Căpățînă: „Toți adversarii vor să ne încurce”

Căpățînă a vorbit și despre primul meci oficial, și despre lup­ta la promovare: „Va fi un joc destul de greu, având în vedere că jucăm acasă. Trebuie să-l câștigăm și să fim cât mai repede promovați și matematic. Și pentru mine a fost o perioadă destul de grea. M-am acomodat destul de repede și îmi doresc să joc cât mai mult și cât mai bine pentru SCM Pitești. Chiar dacă avem un avans de 13 puncte față de a doua clasată, lupta la promovare rămâne una destul de grea. Toa­tă lumea vrea să ne încurce, dar sper să fim promovați cât mai repede”.

Stoica: „Să am evoluții cât mai bune!”

Stoica nu concepe decât victoria în confruntarea de vineri cu CS Podari și prevede o luptă acerbă pentru intrarea în liga a doua: „Este primul joc oficial din retur și are o încărcătură mai aparte. Suntem echipa de pe primul loc, și toate echipele care vor veni la Pitești se vor motiva în plus și vor vrea să demonstreze că și ei au valoare. Noi venim după o perioadă de pregătire foarte bună, care a fost una cu o încărcătură fizică și pshică mai mare, pentru că am făcut cantonament. Nu este nicio problemă. Am trecut cu bine peste ea. Este normal! Sper ca de la meci la meci să am evoluții cât mai bune și să ajut cât mai mult e­chipa. Lupta la promovare nu va fi una ușoară, chiar dacă echipa are un avans de 13 puncte față de locul 2. Nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche până când nu vom fi promovați și matematic. Nici atunci nu va trebui să o lăsăm mai moale. Trebuie să demonstrăm că merităm să facem pasul într-un eșalon superior. După ce vom fi în Liga a 2-a, de ce să nu facem pasul și în Liga 1?”

Piscanu: „Atmosfera este foarte bună”

Cosmin Piscanu își dorește ca echipa să fie constantă în rezultate și în retur: „Primul meci va fi destul de greu. Sper să debutăm cu dreptul și să bifăm prima victorie din retur. Eu am venit de două săptămîni, iar colegii m-au primit foarte bine. Vestiarul și atmosfera sunt foarte bune. Cum au spus și colegii mei, nu va fi o luptă ușoară pentru promovare, chiar dacă avem un avans considerabil de puncte față de locul 2. Trebuie să intrăm pe teren la fiecare meci foarte motivați și numai cu gândul de a învinge”.

Perioadă bună de pregătire

Antrenorul Nicolae Dică este foarte mulțumit de perioada de pregătire, însă singurul regret este înfrângerea cu 4-2 cu Metalul Reșița, din ultimul amical al iernii: „A fost o perioadă de pregătire de șapte săptămâni foarte bu­nă pentru noi. Băieții s-au antrenat foarte bine, iar în meciurile amicale, ce ne-am propus ne-a ieșit. Mai puțin la ultimul joc, dar știu unde a fost problema. Cred că, în mare, a fost totul OK. Păcat că am avut foarte multe accidentări în această perioadă! Au fost șase-șapte jucători care nu au făcut toată pregătirea, dar ușor-ușor sperăm să-i recuperăm și pe ei, iar la ora jocului să nu aibă nici o problemă”.

Trei indisponibili

Tehnicianul alb-violeților nu va putea conta pe câțiva jucători de bază în disputa cu oltenii: „Îl avem pe Trușescu, care este la lot, dar îi mai avem pe Grecu și Piscanu, care sunt accidentați și nu vor juca. De două zile au început antrenamentele David, Șerban și Chiriac. Am reușit să-i recuperăm. Îl mai avem pe Paul Szecui, care 100 la sută nu va fi apt pentru meciul de mâine. Sper ca, la ora jocului, cei care vor intra pe teren să dea totul și să câștigăm acest meci”.

Mulțumit de Trușescu

Principalul grupării din Trivale vrea să promoveze cât mai mulți tineri care în viitor să ajungă și la loturile României. Dică l-a lăudat pe fundașul Andrei Trușescu, care a marcat un gol pentru România Under 18 în partida cu echipa similară a Țării Galilor: „Este un lucru benefic pentru club că avem jucători la loturile naționale de juniori. Am văzut și eu că a dat și gol. Important e ca acești copii să crească și să ­a­jungă să joace la cel mai înalt nivel. Eu sunt adeptul jucătorilor tineri și încerc să-i promovez cât timp avem și rezultate bune și cât îmi permite și echipa. I-am băgat mereu să joace și pot spune c-au făcut o treabă bună”.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Pe aceeași temă