Misterul jucătorilor din vechiul lot care continuă la UTA se prelungește. Laszlo Balint: „Mai au contracte până pe 30 iunie. Pe noi ne interesează prioritățile”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Jun. 2019, 13:06 Actualizat: 08 Jun. 2019, 13:07 Bursa transferurilor
Misterul jucătorilor din vechiul lot care continuă la UTA se prelungește.  Laszlo Balint: „Mai au contracte până pe 30 iunie. Pe noi ne interesează prioritățile”

UTA a oficializat primele transferuri din mandatul lui Laszlo Balint, însă câți dintre fotbaliștii care au terminat sezonul în „alb-roșu” vor lucra cu noul antrenor? Este o întrebare la care noul antrenor și conducerea clubului nu vrea să răspundă deocamdată și asta pentru că multe depind de reușita negocierilor cu alți fotbaliști.

Până una alta, Balint a dat un răspuns elegant în conferința de presă, concentrându-se pe certitudini, respectiv fotbaliștii Under 19 din lot. „Toți jucătorii din lotul din campionatul trecut mai au contracte cu UTA până pe 30 iunie, nu vreau să spun câți și care dintre ei rămân. Altfel, nu cred că îi încurcăm, căci, din punct de vedere legal, ei își puteau căuta alte înțelegeri cu șase luni înainte de a le expira înțelegerile la Arad. Pe noi ne interesează prioritățile UTA-ei și din acest motiv vrem că construim un lot competitiv. Este important că avem un fond de jucători tineri foarte buni, cărora li s-a dat șanse deja în Liga a 2-a și asta e foarte bine. Am stabilit cu domnul Meszar că avem șase sau șapte copiii care pot face față la nivelul Liga a 2-a, nivel care în următorul sezon va fi mai ridicat. Pe lângă acești tineri vom construi lotul, pentru a avea soluții pe toate posturile. Avem în calcul mai multe variante, pe mai multe poziții, sunt discuții deschise pentru unii jucători și, în funcție de rezultatul acestora, vom vedea ce măsuri luăm”, a punctat Laszlo Balint.

Întrebat cât de apropiat este de jucătorii săi în calitate de antrenor, Balint a adăugat: „Este important să găsești un echilibru ca antrenor. Eu mă înțeleg bine cu jucătorii, dar în momentul în care intrăm în vestiar e clar că eu sunt șeful. Ei trebuie să înțeleagă că noi avem o sarcină în ceea ce privește meseria noastră, pe care trebuie să o respectăm. Faptul că am insistat să aduc jucători pe care îi cunosc foarte bine nu este legat doar de relația mea cu ei, ci și de valoarea lor ca jucători”.

Cel mai probabil, dintre fotbaliștii de peste 20 de ani care au încheiat pe locul 13 precedenta stagiune de Liga a 2-a, Laszlo Balint și colaboratorii săi, Cezar Zanfir, Alexandru Radu și Gabriel Vasiliu vor mai lucra cu maxim patru-cinci, adică Ciprian Rus, Alexandru Manea, Alexandru Ciucur, Alin Șeroni și Cristian Melinte.

AICI poți citi descrierile jucătorilor transferați de UTA până acum și declarațiile acestora despre venirea la Arad, cât și ale antrenorului Laszlo Balint.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Jun. 2019, 13:06 Actualizat: 08 Jun. 2019, 13:07 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă