Poziția unui oficial al FRF cu privire la micșorarea salariilor jucătorilor din cauza inactivității generate de coronavirus: „Nu este restricționată activitatea antrenamentelor”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 10:57 Stiri

Pe lângă epidemia de coronavirus, care a dus la suspendarea competițiilor fotbalistice și la întreruperea antrenamentelor, un subiect care îi macină pe fotbaliștii români în această perioadă este legat de posibila micșorare a salariilor în această perioadă de inactivitate. Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice a Federației Române de fotbal, și-a spus părerea despre această situație, așa cum a făcut-o și Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori si Nonamatori din România (AFAN).

Mihai Stoichiță este de părere că cele două părți, club – fotbalist, trebuie să ajungă la un consens prin intermediul rațiunii. Totodată, acesta a dat de înțeles că fotbaliștilor nu le-a fost interzis să se antreneze, adică aceștia pot munci în continuare pentru salariul întreg. Federalul a subliniat faptul că cei din conducerile cluburilor au decis suspendarea antrenamentelor, nu jucătorii.

„Nu este treaba federației această problemă contractuală între fotbaliști și club. Aici trebuie să fie extrem de multă rațiune. Depinde cât se va prelungi acest sezon și depinde de politica fiecărui club în relația cu fotbalistul. În această perioadă în care este restricționată activitatea oficială, nu este restricționată activitatea antrenamentelor fotbaliștilor români, dar, din punct de vedere uman, toate cluburile au considerat că aceste lucruri trebuie să se întâmple.

În funcție de ceea ce va decide Guvernul României și UEFA asupra perioadei de inactivitate, va duce la stabilirea programului în continuare”, a spus Mihai Stoichiță la DigiSport.

România a ajuns la un număr de 168 de cazuri de coronavirus depistate. Din fericire, niciun român nu a decedat în urma acestei epidemii.

Situațiile cele mai dramatice rămân în China, Italia și Iran.

Foto principal: Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 10:57 Stiri
Pe aceeași temă