Miriuță a spus pas Rapidului: „M-am întâlnit cu domnul Moraru, dar am ales ASA Târgu Mureș”

Miriuță a spus pas Rapidului:**

Tehnicianul Vasile Miriuță a declarat, miercuri, că a avut o ofertă din partea grupării de Liga a II-a, FC Rapid, dar a ales să preia postul de antrenor principal a echipei ASA Târgu Mureș, care va fi lăsat liber de Dan Petrescu după disputarea Supercupei cu Steaua, câștigată miercuri seară de transilvăneni cu 1-0.

„Am primit și o ofertă de la Rapid, m-am întâlnit cu domnul Moraru (n.r. – Valerii Moraru, acționarul majoritar al FC Rapid) și am discutat. Dar am ales să vin la Târgu Mureș, ăsta e adevărul”, a afirmat Vasile Miriuță la postul Digisport.

Antrenorul a menționat că și-ar dori ca ASA Târgu Mureș să evolueze în sistem 4-3-3, dar o decizie în acest sens va lua după ce îi va cunoaște pe jucătorii veniți la lot în această vară. „Trebuie să mă uit și să văd jucătorii. Pentru că nu îi cunosc pe cei noi, mă refer la jucătorii străini care au venit. Eu zic că vom juca 4-3-3, dar depinde de jucători, să vedem dacă îi putem să folosim sistemul ăsta”, a mai spus Miriuță.

Tehnicianul Dan Petrescu a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că pleacă de la ASA Târgu Mureș după disputarea Supercupei României cu Steaua din cauza problemelor apărute la clubul ardelean, ale cărui conturi au fost blocate în urma unei anchete a DNA.

Petrescu renunță după aproximativ o lună la conducerea tehnică a echipei ASA Târgu Mureș, el acceptând oferta clubului chinez Jiangsu Guoxin-Sainty.

În vârstă de 46 de ani, Vasile Miriuță este liber de contract și a negociat în ultima perioadă și cu acționarul FC Rapid, Valerii Moraru, pentru preluarea conducerii tehnice a formației giuleștene. El a antrenat ultima oară formația ungară Gyor ETO, retrogradată în această vară după ce federația a refuzat să îi acorde licența pentru prima ligă din cauza datoriilor.

Anterior, Miriuță a condus în România formațiile Ceahlăul Piatra Neamț (în perioada iunie – decembrie 2013), și CFR Cluj (decembrie 2013 – noiembrie 2014).

Conducerea grupării ASA Târgu Mureș a anunțat, luni, că jucătorii și staful tehnic au fost informați asupra faptului că, temporar, conturile clubului au fost blocate în urma controlului ce a avut loc în perioada 2014-2015, la sediul asociației. Măsura blocării conturilor a fost contestată de club în instanță.

Oficialii le-au propus fotbaliștilor un alt contract, prin care să li se achite 70 la sută din drepturile financiare la sfârșitul anului și cu o clauză ce le permite să plece oricând. Mai mulți jucători, printre care Vasile Maftei, Bănel Nicoliță și Claudiu Voiculeț nu au acceptat reeșalonarea salariilor, după ce conturile clubului au fost blocate, și au părăsit echipa.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă