INTERVIU cu mijlocașul francez transferat de Concordia Chiajna. A jucat împotriva lui Anthony Martial și vrea să își facă un nume în România: „Obiectivul e să promovez în Liga 1”

Ultima achiziție a echipei Concordia Chiajna în această iarnă este un mijlocaș francez care a evoluat ultima dată la Sportul Snagov, tot în Liga 2. Ilfovenii au ajuns la o înțelegere cu Karim Safsaf (25 de ani) și au perfectat nu mai puțin de 13 transferuri pentru partea a doua a sezonului, una în care își propune menținerea la acest nivel.

Fotbalistul de origine marocană a semnat un contract valabil pe o perioadă de un an și jumătate cu echipa pregătită de către Florin Bratu (40 de ani).

Safsaf a mai evoluat la echipa secundă a celor de la Monaco, la Brest, Toulouse Rodeo, echipa secundă a lui Ajaccio (toate din Franța), Olimpia de Ita (Paraguay) și Kenitra (Maroc). În România a ajuns în primăvara anului trecut, la Sportul Snagov, pentru care în ediția anterioară a Ligii 2 a prins patru meciuri, 99 de minute pe teren. În acest sezon a fost însă un jucător de bază pentru ilfoveni, bifând 16 meciuri în tricoul Snagovului și înscriind un gol, cel care avea să aducă un rezultat mare, egalul cu „U” Cluj (scor 1-1).

Karim Safsaf a acordat un scurt interviu pentru Liga2.ro.

De ce ai ales să revii în România?
M-am întors în România pentru că mă simt bine în această țară și îmi place Bucureștiul.

Ce obiectiv îți propui la Concordia Chiajna?
Obiectivul e să promovez cu Concordia Chiajna, pentru că știu că este o echipă de prima ligă.

Cum a fost experiența ta la Snagov?
Primele șase luni au fost bune, pentru că am fost aproape de promovare. Ultimele șase luni au fost dificile, pentru că am avut meciuri pe care ne era greu să le câștigăm. Nu am fost plătit, dar când m-am întors știam că sunt probleme cu banii. Eu aveam nevoie să joc și să îmi fac un nume în România.

Ayoub Tazouti, considerat cel mai bun fotbalist alături de care a jucat

Ce vei face din vară?
Nu știu ce va fi pe viitor, dar cred că voi rămâne la Chiajna.

Care sunt cei mai buni jucători cu care ai jucat?
Cel mai bun coechipier al meu din România, pentru mine, este Ayoub Tazouti (n.r. – mijlocaș francez de 24 de ani care a evoluat la Snagov și în sezonul trecut și în cel actual). Cei mai buni împotriva cărora am jucat în lume cred că sunt Anthony Martial (n.r. – atacantul echipei Manchester United) sau Lucas Lima (n.r. – un atacant brazilian care acum e la Palmeiras).

Care e cel mai mare vis al tău?
Nu am un vis neapărat. Îl numesc obiectiv și acela este să ajung la un nivel cât se poate de înalt.

1 gol în 16 meciuri a reușit Karim Safsaf pentru Sportul Snagov, în actuala ediție a Ligii 2

Celelalte achiziții ale Concordiei Chiajna din acest an sunt: Daniel Mihalcea, Florin Borța, Cătălin Oanea, Andrei Marc, Stelian Cucu și Bogdan Vișan, Dan Bucșa, Michael Odibe, Diogo Rosado, Hristov Dimitrov, Ciprian Gliga și Nivaldo Santos. Karim Safsaf este primul jucător din dreapta jos, la prezentarea achizițiilor de către echipa din Chiajna.

Sportul Snagov se va desființa în curând, după ce nu se va prezenta la primele două meciuri din acest an, iar FRF o va exclude din competiție.

Articol scris de Andreea VISU

Pe aceeași temă