Finanțatorul Luceafărului negociază asocierea cu Consiliul Județean Bihor: „Sperăm să ne ajute”. Țălnar e favorit să preia echipa

Finanțatorul Luceafărului negociază asocierea cu Consiliul Județean Bihor:

Finanțatorul clubului Luceafărul Oradea, singura echipă bihoreană prezentă în primele trei ligi fotbalistice ale României, negociază în aceste zile o posibilă colaborare financiară între gruparea pe care o conduce și Consiliul Județean Bihor. Ioan Blidaru mizează pe faptul că Luceafărul a rămas singura echipă care reprezintă județul în primele ligi și dorește o îmbunătățire a activității acesteia începând cu noul sezon al Ligii 2.

„Suntem în discuții avansate cu cei de la Consiliul Județean. Domnul Blidaru a investit foarte mult până acum în această echipă. Trebuie ajutat și dânsul, dacă ne dorim să avem fotbal de nivel național în Bihor. Este păcat că de atâția ani nu mai avem echipă în prima ligă. Acum legea le permite și autorităților locale să se implice, de aceea sperăm și noi ca cei de la Consiliul Județean să ne ajute”, a declarat, pentru Bihoreanul, Cristian Sabău, directorul executiv al clubului Luceafărul.

Echipa din Sânmartin care ultimele meciuri din campionat le-a desfășurat pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea a încheiat sezonul de Liga 2 pe locul 10.

Țălnar e marele favorit să preia echipa

Pe lângă discuțiile cu autoritățile locale, conducerea clubului caută în această perioadă și un nou antrenor pentru echipă. Favorit este Cornel Țălnar (60 de ani), liber de contract după ce s-a despărțit de FC Brașov, acesta confirmând faptul că este în tratative.

Cristian Sabău confirmă discuțiile cu Țălnar: „Ne-am înțeles cu domnul Țălnar. Încă nu a semnat, dar îl așteptăm luni, când se va reuni echipa”. Potrivit directorului executiv al clubului Luceafărul, Cornel Țălnar ar urma să-i aibe secunzi pe Florentin Petre și Alexandru Kiss, acesta din urmă fiind fostul antrenor principal, iar antrenor cu portarii va rămâne Ioan Papp Deac. Cristian Lupuț, fost principal și apoi secund lui Kiss, urmează să primească o funcție în stafful administrativ.

Reunirea echipei Luceafărul este programată pentru luni, 26 iunie, la ora 17:00, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin.

Pe aceeași temă