Luceafărul Oradea intră în hora schimbărilor de antrenori. Favoritul să îi ia locul lui Kiss confirmă discuțiile. Vine de la o echipă mai bine clasată în Liga 2

Valul schimbărilor de antrenori în această vară la echipele din Liga 2 e pe punctul să o lovească și pe Luceafărul Oradea. Mioveniul l-a pus pe Florin Marin, Clinceniul pe Erik Lincar, AFC Hermannstadt pe Alexandru Pelici, SCM Pitești pe Iordan Eftimie, ASU Poli pe Bogdan Andone, ASA Târgu Mureș pe Laszlo Balint, Olimpia pe Tibor Selymes, iar Pandurii Târgu Jiu, UTA și Metalul Reșița sunt și ele în căutare de noi antrenori principali.

Alexandru Kiss (58 de ani) a terminat sezonul recent al Ligii 2 pe banca echipei Luceafărul Oradea, însă finanțatorul clubului se pare că nu-i mai dă credit și pentru noul campionat. Bihorenii, la primul sezon de la revenirea în eșalonul secund, au încheiat pe locul 10.

Favorit să îi ia locul lui Kiss este antrenorul echipei FC Brașov, Cornel Țălnar (60 de ani). Tehnicianul a confirmat pentru Monitorul Expres discuțiile cu oficialii grupării din Sânmartin. „Am purtat câteva discuții cu cei de la Luceafărul. Să vedem dacă se vor concretiza. Nu e ușor, trebuie aduși jucători…”, a spus Țălnar, care, dacă va accepta oferta Luceafărului, îl va avea în stafful tehnic și pe Florentin Petre, unul dintre secunzii săi de la FC Brașov. „Voi merge cu nea Cornel și la acest proiect. Îl voi ajuta încă un sezon, apoi mă voi axa pe cariera de antrenor principal”, a spus și Florentin Petre.

Cert este că noul antrenor al Luceafărului nu se va mai baza în noul sezon pe golgheterul echipei, Sergiu Arnăutu (27 de ani). Atacantul care a contribuit la promovarea bihorenilor în Liga 2 și care în campionatul recent încheiat a înscris 12 goluri în 33 de meciuri jucate a semnat pe trei ani cu Petrolul, gruparea prahoveană unde s-a format ca junior, care e într-un proces de reformare și care va promova în Liga 3.

Ionuț Hlinca, Istvan Balla, Sergiu Moga și Florin Cordoș au plecat și ei de la Luceafărul, echipă care are programată reunirea luni, 26 iunie, la ora 17:00, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă