Final de telenovelă! Honciu și Ispas au fost lăsați să plece de la Chindia, însă nu merg la Dunărea, ci la un alt club. Târgoviștenii iau și mai puțin bani

Telenovela Honciu-Ispas s-a încheiat! Cei doi jucători trecuți pe linie moartă de Chindia Târgoviște după ce nu au acceptat condițiile clubului de prelungire a contractului intrat în ultimele șase luni și au semnat cu rivala la promovare Dunărea Călărași au fost, totuși, lăsați să plece.

Nu vor ajunge însă la Călărași, acolo unde erau doriți începând de acum, ci în Liga a 3-a, la ACS Șirineasa, echipă care este lider detașat în Seria a 4-a și care e principala favorită la promovare. Trecerea de la a treia clasată din Liga 2 la fie și ea liderul uneia dintre seriile Ligii 3 e un pas înapoi atât pentru Georgian Honciu (foto principal), cât și pentru Denis Ispas (foto text), doi jucători importanți din eșalonul secund, titulari incontestabili la Chindia. Lucrul bun, însă, este că vor juca și nu vor sta pe bară până la vară, atunci când le începe conctractul cu Dunărea Călărași.

Mijlocașul Georgian Honciu (28 de ani) și fundașul Denis Ispas (24 de ani) au semnat cu ACS Șirineasa, echipa care își dispută meciurile de pe teren propriu la Petroșani și care de la vară, odată cu promovarea în Liga 2, vrea să-și schimbe numele în Jiul. Cei doi au ajuns miercuri seară la Petroșani și au făcut deplasarea pentru amicalul de ieri de la Sibiu, cu FC Hermannstadt, încheiat la egalitate, scor 2-2.

Chindia ia mai puțini bani pe cei doi jucători

Președintele Chindiei, Marcel Ghergu, a considerat bătaie de joc oferta de 10.000 de euro făcută de Dunărea Călărași pentru a-i lăsa pe cei doi jucători încă din această iarnă la echipa lui Dan Alexa. Honciu și Ispas au intrat în conflict cu conducerea formației târgoviștene după ce au semnat cu Dunărea, au fost excluși din lot și s-au pregătit separat până să ajungă la Petroșani.

„Anamaria Prodan ne-a transmis că oferă 10.000 de euro pentru ambii jucători, Honciu și Ispas, cu trecere imediată la Călărași. Am considerat oferta o batjocură. Oricum, era exclus să le dăm drumul la Dunărea, contracandidata noastră la promovare. Nici pentru 100.000 de euro nu ar fi plecat acum. Pentru Ispas, ca să știe toată lumea, a existat o variantă din Liga 1, de la Juventus București, care ar fi dat 30.000 de lei dacă ar fi rămas în Liga 1, cu fundașul de la noi în teren. Adică vreo 7.000 de euro pentru un jucător precum Ispas… Le vom onora contractele până la capăt, dar nu vor mai face parte din lot”, spunea Marcel Ghergu după izbucnirea scandalului.

Interesant este faptul că Marcel Ghergu și-a dat acum acceptul ca cei doi jucători să plece la ACS Șirineasa nu pe 10.000 de euro cât dădea Dunărea, ci doar pe 7.000 de euro. Pentru amândoi. O sumă pe care o considera infimă doar pentru Ispas, atunci când Juventus i-a făcut propunerea să-l lase la ea.

Pentru a fi lăsați să plece la ACS Șirineasa, Honciu și Ispas au fost nevoiți să renunțe și la salariile restante pe care le mai aveau de primit de la Chindia.

„Le-am făcut o ofertă celor doi, iar ei au așteptat două săptămâni. Au așteptat oferta Chindiei. Cei de la Chindia trebuie să-și asume faptul că au pierdut cei mai buni jucători ai lor. Honciu și Ispas au așteptat oferta de la Chindia pentru prelungirea contractele. Oferta a venit, dar a fost prea mică. Cred că cei doi ar trebui să fie respectați mai mult. Sunt doi dintre cei mai buni jucători ai Ligii a 2-a. Pentru faptul că am reușit să-i luăm din vară nu poate decât să ne bucure”, a comentat și Dan Alexa, antrenorul Dunării, pe tema subiectului Honciu-Ispas.

Georgian Honciu a evoluat în acest sezon în 17 meciuri, în 16 ca titular, dintr-un total de 21, și a înscris 9 goluri, fiind golgheterul echipei, alături de Cristian Cherchez. Sezonul trecut, Honciu a jucat în 31 de jocuri și a înscris 13 goluri, fiind printre cei mai buni fotbaliști ai Chindiei. În cariera sa a mai evoluat pentru Fortuna Poiana Câmpina și CS Mioveni.

Denis Ispas a jucat pentru Chindia, în acest campionat, în 19 meciuri, dintre care în 17 ca titular, și nu a înscris niciun gol în acest sezon. Fundașul târgoviștean a evoluat în cariera sa doar pentru Chindia.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Pe aceeași temă