EXCLUSIV | Foresta se poate salva de la desființare cu un transfer la FCSB. Toma Niga merge cu vicecampioana în cantonament: „Totul este făcut”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 20:06 Bursa transferurilor

Foresta Suceava e pe punctul să dea lovitura pe piața transferurilor în această vară și să se salveze de la desființare. Portarul Toma Niga va merge în cantonamentul din Slovacia cu FCSB, vicecampioana Ligii 1, iar în cazul în care echipa lui Gigi Becali va oferi o sumă importantă, clubul sucevean va reuși să își stingă datoriile de la Fisc și apoi să poată obține finanțare nerambursabilă din partea autorităților locale.

ProSport a aflat că FCSB urmează să îl transfere zilele următoare pe Toma Niga, goalkeeper-ul în vârstă de 19 ani al echipei din Liga a 2-a, Foresta Suceava. Impresarul jucătorului, Petrică Băsăscu, ne-a declarat în exclusivitate că Niga este 100% jucătorul FCSB-ului.

„Jucătorul va ajunge 100% la Steaua. Transferul se va realiza după revenirea din Slovacia a echipei, totul este făcut, mai rămâne semnătura. În aceste momente este un mic conflict între cluburi, deoarece cei de la Foresta cer o sumă destul de mare pe jucător, care  este prea mult pentru nivelul său de joc. În cazul în care președintele de la Suceava nu va renunța, jucătorul oricum va pleca liber de contract, deoarece nu a mai fost plătit din ianuarie, iar legea este de partea lui. Va fi jucătorul Stelei 300%, chiar dacă cei de la Foresta vor să își rezolve problemele financiare de pe urma lui Niga”, a spus Băsăscu.

„E un băiat tânăr, cu potențial, însă suma cerută este cu mult peste nivelul lui”, a susținut impresarul lui Niga pentru ProSport

Toma Marinică Niga (19 ani), născut pe 15 august 1997, e portarul echipei Foresta Suceava, club în lotul căruia s-a aflat în ultimele trei sezoane ale Ligii 2. Originar din satul Frumosu, din județul Suceava, Niga a fost titular în acest campionat la echipa pregătită fie de Adrian Iencsi, Cristian Popovici sau Marius Lup, bifând 27 de jocuri, toate ca titular.

Goalkeeperul de 19 ani a intrat în atenția selecționerului naționalei de tineret a României, Daniel Isăilă, la începutul lunii martie a acestui an făcând parte din lotul de jucători din Liga 2 și 3 care a fost testat la Centrul Național de Fotbal Buftea. Niga nu face parte din lotul convocat de Isăilă pentru meciul cu Liechtenstein de pe 13 iunie, însă a rămas în atenția antrenorului.

Ciutac confirmă că Niga merge în cantonament cu FCSB, însă spune că nu s-a vorbit de transfer

Președintele clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac, confirmă faptul că portarul Toma Niga va merge în cantonament cu FCSB, însă infirmat spusele impresarului jucătorului că s-a ajuns la un acord în privința transferului, spunând că în discuția pe care a avut astăzi cu un oficial al vicecampioanei nu s-a vorbit despre vreo sumă în schimbul goalkeeperului de 19 ani.

„Nu este adevărat nimic. Într-adevăr, astăzi am vorbit cu conducerea clubului pomenit (n.r. – FCSB), însă doar pentru ca jucătorul (n.r. – Toma Niga) să se alăture echipei pentru stagiul de pregătire din Slovacia. Este o perioadă de observație. În cazul în care se va dori un transfer, ne vom așeza la masă și vom discuta.

Nu știu de ce a spus impresarul jucătorului aceste lucruri, însă nu există niciun conflict între cele două cluburi, nu se pune problema unor discuții despre cererea unei sume prea mari pentru Niga”, a spus Andrei Ciutac pentru ProSport.

Impresarul lui Niga a susținut că jucătorul nu a mai fost plătit din ianuarie și că în cazul în care cele două cluburi nu se vor înțelege pentru transfer, acesta va pleca oricum la FCSB, deoarece legea este de partea sa, urmând a deveni liber de contract.

Președintele Forestei a precizat că în momentul de față situația financiară a clubului nu este foarte bună, însă lucrurile se vor rezolva. „În cazul în care jucătorul va dori asta și va depune memoriu, vom rezolva pe cale legală totul. Situația în aceste momente nu este foarte bună, însă aceste probleme se vor rezolva”, a mai declarat Ciutac.

Foresta Suceava are peste 300 de mii de lei datorie la Fisc și din această cauză nu a putut obține finanțarea nerambursabilă din partea autortităților locale sucevene. Clubul are puși deoparte peste 1,5 milioane de lei, însă nu îi poate accesa. În acest moment, Foresta, care în ultima etapă a Ligii 2 nu s-a prezentat la meciul de la Călărași, fiindcă nu a avut bani de deplasare, este la un pas de desființare, iar jucătorii au început deja să îi plece la alte echipe.

Articol scris de Emma BÂRSAN și Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 07 Jun. 2017, 20:06 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă