EXCLUSIV | Doi foști petroliști și Robert Vîlceanu, alte trei noi achiziții făcute de Metaloglobus. Bucureștenii au ajuns la șapte transferuri făcute în 2019

Metaloglobus continuă să fie una dintre cele mai active echipe din Liga 2 pe piața transferurilor în 2019. După ce și-a numit un nou staff tehnic, aducând trei oameni noi, un antrenor principal, un preparator fizic și un antrenor cu portarii, apoi, la scurt timp, a făcut trei achiziții, astăzi, la început de săptămână nouă, clubul din București a realizat alte trei mutări în lot. Fundașii Florin Plămadă (26 de ani, ex Petrolul) și Gabriel Frîncu (31 de ani, ex SSC Farul) și mijlocașul Robert Vîlceanu (21 de ani, ex Astra) au semnat contracte valabile până la vară, cu opțiunea de prelungire, cu noua echipă antrenată de Laszlo Balint.

Florin Plămadă, care are meciuri jucate în Liga 1 pentru FC Botoșani și CSMS Iași, s-a despărțit de curând de Petrolul, a refuzat, printre altele, o ofertă de a merge la ACS Poli și a acceptat să semneze cu Metaloglobus. În prima parte a sezonului a evoluat în 15 meciuri pentru Petrolul, în 13 ca titular, și a marcat un gol, cu Chindia (2-0). În cariera sa, fundașul originar din Rădăuți a mai trecut și pe la Rapid CFR Suceava sau CS Otopeni.

În ciuda vârstei pe care o are, de 21 de ani, un alt jucător experimentat care a semnat cu Metaloglobus este mijlocașul Robert Vîlceanu. Bucureșteanul crescut de FCSB, echipa la care a și debutat în Liga 1, în 2014, a mai trecut în cariera sa pe la FC Voluntari, UTA și Astra. Liber de contract după despărțirea de giurgiuveni, pentru care a jucat doar 15 minute într-un meci în prima parte a sezonului actual, în rest evoluând la echipa secundă din Liga 3, a fost pentru o scurtă perioadă la antrenamente la SSC Farul, însă a preferat să semneze cu Metaloglobus.

Vîlceanu a debutat în Liga 1 pentru FCSB pe 15 martie 2014, în victoria cu 3-0 de pe stadionul Ghencea în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, meci în care a marcat în minutul 90+2 dintr-o lovitură liberă. Este cel mai tânăr marcator din istoria FCSB-ului, la 16 ani, 11 luni și 17 zile, și al doilea cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1, după Iosif Varga.

Fundașul Gabriel Frîncu vine după o primă parte a sezonului petrecută la SSC Farul, unde a jucat în primele etape, în cinci meciuri, iar în această iarnă s-a despărțit de echipa constănțeană. În cariera sa a mai trecut pe la FC Zagon, FC Brașov, Unirea Tărlungeni și Petrolul, cu aceasta din urmă promovând inclusiv în Liga 2, în vara anului trecut.

„De Plămadă, eu nu am înțeles de ce i-a dat drumul Petrolul, pentru că a fost un jucător care a ajutat cât se poate de mult. Este un jucător de primă ligă și este un transfer, până la vară, cât se poate de reușit. Vîlceanu ne era necesar pentru a dubla poziția. El este și jucător sub vârstă, așa că este cât se poate de util. Iar despre Frîncu, chiar dacă Metaloglobus a câștigat meciul de la Constanța cu Farul, fosta lui echipă, mie mi-a lăsat o impresie bună”, a spus, pentru Liga2.ro, Marius Burcă, președintele Metaloglobusului, care nu a încheiat campania de achiziții: „Mai am nevoie de un atacant, de un mijlocaș defensiv și aproape că am dublat toate posturile”.

Celelalte achiziții făcute în 2019 de Metaloglobus sunt portarul Florin Iacob (25 de ani, ex Sportul Snagov), fundașul Marius Tomozei (28 de ani, ex Energeticianul) și mijlocașii Claudiu Herea (28 de ani, ex Petrolul) și Alexandru Neagu (25 de ani, ex CS Mioveni).

La capitolul despărțiri, echipa din București nu se mai bazează pe Andrei Ciolacu (26 ani), Bogdan Panait (35 ani), Marius Bîrsan (21 ani), Sebastian Culda (22 ani), Alphousseyni Sane (22 ani), Iulian Anca-Trip (23 ani, transferat la FC Botoșani), Valentin Andrei (29 de ani), Florentin Pham Huy Tien (21 de ani) și Joel Anchuo Ikong Yuh (23 de ani), în timp ce Marek Albert (28 de ani) își caută echipă unde să plece.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă