Frații Herea fac din nou echipă, acum la Metaloglobus! Încă doi jucători, unul de la liderul Snagov și altul de la Mioveni, au semnat cu noul club al lui Laszlo Balint

Metaloglobus începe să se miște pe piața transferurilor după ce zilele trecute și-a numit un nou antrenor principal. Aducerea lui Laszlo Balint de la liderul Sportul Snagov a impulsionat atmosfera la gruparea bucureșteană, cea care acum se află pe ultimul loc retrogradabil din Liga 2, 16, și care își propune să fie o supriză plăcută a părții a doua a sezonului, nu doar să evite clasare în zona roșie la final.

Primele mutări făcute de echipa prezidată de Marius Burcă după numirea lui Balint ca antrenor sunt trei jucători interesanți, de la primele clasate din Liga 2. De la liderul Sportul Snagov l-a adus pe portarul Florin Iacob (25 de ani), de la Petrolul pe mijlocașul Claudiu Herea (28 de ani), iar de la Mioveni pe mijlocașul Alexandru Neagu (25 de ani). Toți au semnat contracte valabile până la finalul sezonului, cu posibilitatea de prelungire.

Brașoveanul Florin Iacob a fost titularul celor de la Sportul Snagov în prima parte a sezonului, în care a apărat în 18 meciuri. În cariera sa a mai evoluat la FC Brașov (în patru rânduri), Unirea Tărlungeni, Concordia Chiajna (în două rânduri), ASA Târgu Mureș și Sportul Snagov. În afară ce Chiajna, la toate celelalte echipe a fost antrenat și de Balint, pentru ca acum să colaboreze din nou, la Metaloglobus.

Mijlocașul piteștean Alexandru Neagu a fost adus de la CS Mioveni, acolo unde a evoluat în ultimul an. În acest sezon a fost utilizat în 13 meciuri, însă a strâns doar 282 de minute. Și-a făcut junioratul în Spania, la Murcia, apoi a evoluat la Pandurii, UTA, CSM Râmnicu Vâlcea, Academica Clinceni, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și CS Mioveni. A mai fost antrenat de Balint la Clinceni și ASA Târgu Mureș.

Poate cea mai importantă achiziție reprezintă aducerea lui Claudiu Herea. Mijlocașul bucureștean tocmai s-a despărțit de Petrolul, unde în prima parte a sezonului a fost utilizat în 15 meciuri și a înscris trei goluri. Acesta va face din nou echipă cu fratele său, Ovidiu Herea, de această dată la Metaloglobus, după ce în partea a doua a campionatului trecut au jucat la CS Balotești, unde au contribuit decisiv la salvarea echipei de la retrogradare. Crescut la FC Național, Claudiu Herea a evoluat apoi la Victoria Brănești, Viitorul, Rapid, CS Balotești (în două rânduri), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Petrolul.

Înaintea acestora, Metaloglobus a mai semnat și cu fundașul Marius Tomozei (28 de ani), ultima dată la Energeticianul.

„Noi nici nu luăm în calcul să discutăm despre retrogradare, nici nu folosim cuvântul ăsta. Sper ca proiectul, așa cum am stabilit, să fie pe cel puțin un an și jumătate. Anul ăsta să ne punem la punct cu ceea ce avem de făcut, iar la anul să atacăm primele locuri. Iar copiii ăștia care au venit acum, sper să confirme și să rămână în continuare în proiect”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Marius Burcă.

La capitolul despărțiri, până la venirea lui Balint, de la Metaloglobus au plecat și Andrei Ciolacu, Bogdan Panait, Marius Bîrsan, Sebastian Culda, Alphousseyni Sane și Iulian Anca Trip, acesta din urmă transferat la FC Botoșani.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă