Bogdan Rusu, noua achiziție a Petrolului. Grecul Kozoronis a trecut vizita medicală și a semnat și el

În a treia zi de la reunire, Petrolul a oficializat primele două transferuri pentru partea a doua a sezonului. Mijlocașul grec Chrysovalantis Kozoronis (26 de ani), care a fost prezent la Ploiești încă de marți, a trecut cu bine peste vizita medicală și a semnat contractul valabil pe un an și jumătate, în timp ce ultimul nume nou apărut în lot este Bogdan Rusu (28 de ani), atacant adus sub formă de împrumut de la FC Hermannstadt.

Grecul Chrysovalantis Kozoronis joacă pe postul de mijlocaș defensiv, iar ultima dată a evoluat în țara natală, în eșalonul secund, pentru Ergotelis. De-a lungul carierei, acesta a adunat 104 prezențe și cinci goluri marcate în prima ligă elenă, la Ergotelis și PAS Gianina, având, de asemenea, o scurtă experiență și în Scoția, la Hamilton Academical. Contractul cu Petrolul se întinde pe durata a unui an și jumătate.

Bogdan Rusu este prezentat de Petrolul ca unul dintre oamenii cheie ai lui FC Hermannstadt în stagiunea trecută, în care a contribuit substanțial la promovarea sibienilor în primul eșalon și la calificarea până în finala Cupei României. De-a lungul carierei sale, atacantul brașovean a mai jucat pentru Aerostar Bacău, Farul Constanța, Astra Giurgiu, CF Brăila, SC Bacău, FC Brașov și Foresta Suceava.

Rusu va evolua până la finele acestui sezon sub formă de împrumut la Petrolul, clubul ploieștean având, mai apoi, opțiunea de a-și asigura definitiv serviciile jucătorului. În primul sezon la FC Hermannstadt, în Liga 2, a fost utilizat în 36 de meciuri și a înscris 18 goluri, iar în acesta, în Liga 1, a evoluat în 17 partide, doar în șase ca titular, și nu a înscris deloc. Atacantul a intrat, de astăzi, în programul de pregătire al formației conduse de către Mugurel Cornățeanu.

Pe lângă cei doi jucători, Petrolul va conta, în sezonul de primăvară, și pe Robert Moldoveanu (atacant, 19 ani, Dinamo București), Florin Borța (atacant, 19 ani, Universitatea Craiova) și Ianoș Brînză (portar, 20 ani, FC Botoșani), cu toții fiind împrumutați, de la cluburile de care aparțin, până la finalul stagiunii în curs. În plus, la echipă a fost rechemat și fundașul Adrian Rus, împrumutat în prima parte a sezonului la CS Afumați, în Liga 3.

La capitolul despărțiri, din lotului cu care „lupii” au încheiat anul 2018 nu mai fac parte portarul Daniel Isvoranu și jucătorii de câmp Cristian Danci, Antonio Cruceru, Alexandru Ciocâlteu, Jean Prunescu, Mihai Ene și Toto Tamuz.

Foto: Petrolul Ploiești

Pe aceeași temă