Younes Hamza e ca și jucătorul Petrolului, Filipe Teixeira e așteptat și el. Președintele Marius Stan a recunoscut: ”Cu Younes sunt doar de amănunt. Pe Filipe îl primim cu brațele deschise”

Younes Hamza e ca și jucătorul Petrolului, Filipe Teixeira e așteptat și el.** Președintele Marius Stan a recunoscut: ''Cu Younes sunt doar de amănunt. Pe Filipe îl primim cu brațele deschise''

Petrolul l-a prezentat oficial, astăzi, în conferința de presă premergătoare meciului de sâmbătă cu Ripensia, de la Timișoara (ora 19:45), pe ultimul jucător transferat: Ștefan Blănaru (30 de ani), atacant adus de la FC Hermannstadt. Președintele clubului ploieștean, Marius Stan, a explicat de ce s-au mai dorit jucători noi în lot, dar și că negocierile cu Gabriel Deac (ex FC Voluntari) și Younes Hamza (ex Aris Salonic) sunt aproape de finalizare.

„La jocul cu Farul din campionat, la momentul respectiv aveam 21 de jucători. Atât aveam, 21. Din care trei erau portari și cinci juniori. Practic, aveam foarte puțini jucători seniori în lot. Acesta a fost motivul pentru care am accelerat puțin procesul ăsta de completare al lotului.

L-ați văzut pe Ștefan Blănaru. Pot să vă spun că… dar nu am venit să îl prezentăm pe Gabi Deac. Este cu noi în pregătire, va fi jucătorul nostru, dar, până nu parafăm documentele și nu le înregistrăm, e un obiecei, eu spun să nu ne priprim”, a spus Stan.

Mijlocașul Gabriel Deac (24 de ani), care luni și-a încheiat amiabil contractul cu FC Voluntari, se antrenează de marți cu echipa ploieșteană. Jucătorul originar din Bistrița a fost și la Academia lui Gheorghe Hagi, iar din vara lui 2014 joacă pentru Voluntari. În sezonul trecut a prins 29 de meciuri, însă în doar nouă a fost utilizat ca titular, și a marcat două goluri, iar în cel actual a fost trimis pe teren în șapte partide. Lui Deac i s-a propus un contract, însă, deocamdată, încă nu a semnat, astfel că transferul său nu e sigur în acest moment.

Discuțiile dintre Petrolul și Hamza, „doar de amănunt”

Discuțiile pentru readucerea lui Younes Hamza (33 de ani) la Ploiești sunt, la rândul lor, foarte avansate. S-a ajuns la nivelul în care avocatul clubului și cel al jucătorului stabilesc amânuntele.

„Așa cum apărut prin presă, evident, nu pot să neg, avem discuțiile mai mult decât avansate cu Younes Hamza. Și-a reziliat contractul. La momentul de față îl are reziliat cu echipa lui din Grecia. Sunt niște amănunte pe care avocatul clubului și cu avocatul lui Younes le discută. Sunt doar de amănunt, nu de fond. Sper să reușim să îl aducem în rândurile noastre”, a spus Marius Stan.

Atacant tunisian a scris istorie la Ploiești în cele trei sezoane, între 2012 și 2014, în care a îmbrăcat tricoul Petrolului. Jucătorul s-a despărțit recent de Aris Salonic, pentru care a evoluat doar trei minute într-un singur meci în acest sezon, după ce în ediția trecută era utilizat în 24 de partide și marca 9 goluri. Pentru „lupi” a marcat 37 de goluri în 64 de meciuri. După ce a plecat de la Petrolul, tunisianul a jucat la Botev Plovdiv, Ludogorets (ambele din Bulgaria), Tractor Sazi (Iran), Xanthi (Grecia), BB Erzurumspor (Turcia), Al Ahli (Qatar) și Aris Salonic (Grecia).

„Sunt discuții și cu Filipe Teixeira. Așteptăm finalizarea lor”

Totodată, președintele Petrolului a recunoscut și faptul că e încă în așteptarea unui răspuns de la portughezul Filipe Teixeira (38 de ani), mijlocaș liber de contract după ce în vară s-a despărțit de FCSB. În plus, au fost discuții și pentru aducerea mijlocașului Claudiu Petrila (18 ani), de la CFR Cluj, însă ardelenii au dat negativ ultimul răspuns.

„Sunt discuții și cu Filipe Teixeira. Așteptăm finalizarea lor. Discuții, cum am mai spus și în alte rânduri, au fost, sunt, dar încă nefinalizate. Nefinalizate, pentru că, în primul și în primul rând, jucătorul trebuie să decidă dacă va mai continua activitatea sau nu, aici e subiectul esențial. Și dacă răspunsul va fi pozitiv, îl vom primi cu brațale deschise. Problemele vor veni apoi la Flavius, vă dați seama, să facă lotul, să aleagă cel mai bun 11. Spectatorii, evident, că vor avea întotdeauna alte opțiuni, nu? Și, inevitabil, probleme vor fi, dar eu zic că avem destul raționament, destulă înțelepciune să putem să alegem ceea ce e mai bun, cu rezultate cele mai bune. Și cu asta am pus punct capitolului jucători noi și am încheiat și campania de achiziții.

Am mai fost în discuții, nu trebuie să ne ferim, jucătorul Petrila, de la CFR. Din păcate, ultimul răspuns al celor de acolo a fost negativ, așa încât ne vedem pe lotul actual. N-a vrut Dan Petrescu. Conducătorii voiau”, a mai spus Marius Stan.

Cu șapte puncte acumulate în patru meciuri, Petrolul este pe locul 9 în campionat după cinci etape, având o restanță pe teren propriu cu FK Csikszereda. Sâmbătă, de la ora 19:45, pe „Dan Păltinișanu”, în cadrul etapie a 6-a a Ligii 2, ploieștenii joacă împotriva Ripensiei.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă