Ștefan Blănaru, la prezentarea la Petrolul: „Sunt genul de jucător care, după câteva evoluții în tricoul formației la care am activat, am ajuns să fiu foarte iubit de suporteri”

Petrolul l-a prezentat oficial, astăzi, în conferința de presă premergătoare meciului de sâmbătă cu Ripensia, de la Timișoara (ora 19:45), pe ultimul jucător cooptat în lot: Ștefan Blănaru (30 de ani), atacant adus de la FC Hermannstadt și care a semnat pe două sezoane cu echipa ploieșteană.

„Cerneala s-a uscat pe documentele de legitimare. Ștefan Blănaru este jucătorul nostru pentru următorii doi ani, sper doi ani de succes. Îi urez bun venit alături de noi și sunt convins că ne va da și nouă o mare parte din experiența sa bogată și fructuoasă pe care o are la nivel de Liga a 2-a!”, a punctat președintele petroliștilor, Marius Stan.

Timișeanul Ștefan Blănaru a evoluat ultima dată la FC Hermannstadt, echipă la care a ajuns în vara lui 2017 și alături de care a obținut promovarea în Liga 1, acolo unde a jucat și în sezonul trecut și în cel actual. În cariera sa a mai jucat pentru Millenium Giarmata, Luceafărul Oradea, CS Oșorhei, Național Sebiș, FC Olt Slatina, Ripensia Timișoara și ASU Politehnica Timișoara.

„Sunt bucuros pentru faptul că am venit la un club de tradiție al fotbalului românesc și îi mulțumesc domnului Stan pentru că s-a gândit la mine și a putut să facă această ofertă să fie foarte bună din toate punctele de vedere. Sper să facem o treabă frumoasă împreună, iar la anul, pe vremea aceasta, să fim în Liga 1″, au fost primele cuvinte ale lui Ștefan Blănaru la Petrolul.

Atacantul a spus că a fost dorit de mai multe echipe din Liga 2, cât și de Vasile Miriuță, fostul său antrenor de la FC Hermannstadt, care acum e în Ungaria. „Am avut multe discuții cu diferite echipe în această vară, inclusiv domnul Miriuță m-a dorit în Ungaria. Situația mea de la Hermannstadt nu a fost foarte clară, am jucat mai puțin în ultima vreme, iar eu eram obișnuit să joc meci de meci acolo și am considerat că este mai bine să merg în altă parte. Chiar dacă am venit la Liga a 2-a, sunt convins că nu am făcut un pas înapoi!”, a adăugat noul jucător al „lupilor”.

„Sunt sigur că o să fiu un jucător de bază în această echipă și o să-mi aduc aportul în a promova pe prima scenă”

Blănaru nu se teme de concurență, spune că a ales Petrolul pentru că are încredere că echipa are forța să promoveze, nu se sperie de presiune și e convins că se va face repede plăcut de spectatori.

„În Liga 1 am fost un jucător de echipă, nu neapărat un marcator în Liga 1, dar mi-am adus aportul prin acele patru goluri și patru pase decisive să aducem mai mult de 16 puncte. Acum sunt la Petrolul și sunt sigur că o să fiu un jucător de bază în această echipă și o să-mi aduc aportul în a promova pe prima scenă. Am 30 de ani, am destulă experiență și nu mă sperie presiunea. Am mai jucat la echipe de tradiție, cum ar fi Politehnica Timișoara, la fel, cu mulți suporteri, și sunt genul de jucător care, după câteva evoluții în tricoul formației la care am activat, am ajuns să fiu foarte iubit de galerie, de către oamenii care vin la stadion. Sper și cred că acest lucrul se va întâmpla și aici! Știu unde am venit, știu că sunt jucători buni în lot. De aceea am ales Petrolul, pentru că am și câțiva foști colegi în echipă. Am analizat loturile echipelor care m-au dorit și cred că am luat cea mai bună decizie. Cu Mihăescu am fost coleg la Slatina și mă știu foarte bine cu Cioinac, cu Zaharia, cu Walace, cu băieții care au fost și ei anul trecut în Liga 1. Nu mă sperie concurența, chiar m-aș bucurasă vină Hamza la echipă, pentru că are experiență, este un jucător bun și, vă dați seama, vreau să promoveze această echipa, ca la anul să joc pe prima scenă”, a mai declarat Blănaru.

„Îl apreciez în primul rând pentru că este un jucător care se pune în slujba echipei, iar acesta este cel mai important lucru pentru un antrenor. Are viteză bună, are determinare și, cu siguranță, va fi apreciat de suporterii echipei noastre”, l-a descris pe Ștefan Blănaru și antrenorul Flavius Stoican.

Blănaru s-a antrenat în această săptămână cu Petrolul, iar sâmbătă, în meciul de la Timișoara, cu Ripensia, ar putea debuta în tricoul noii sale echipe.

39 de meciuri, dintre care în 30 a început ca titular, și 4 goluri au fost realizările lui Ștefan Blănaru în sezonul trecut de Liga 1 în tricoul echipei FC Hermannstadt. În cel actual are doar 67 de minute jucate în trei partide. În sezonul promovării în Liga 1, Blănaru înscria 10 goluri în 24 de meciuri pentru sibienii.

CITEȘTE și ce a declarat președintele Marius Stan despre negocierile cu Gabriel Deac (ex FC Voluntari), Younes Hamza (ex Aris Salonic) și Filipe Teixeira (ex FCSB).

Foto: Petrolul Ploiești

Pe aceeași temă