ASU Poli are un nou antrenor. Bogdan Andone a acceptat să preia echipa suporterilor timișoreni: „Ar trebui să fie un exemplu pentru fotbalul românesc”

ASU Poli are un nou antrenor.** Bogdan Andone a acceptat să preia echipa suporterilor timișoreni:

Liber de contract după ce ieri și-a reziliat contractul cu Olimpia Satu Mare, antrenorul Bogdan Andone (42 de ani) a avut de ales între două oferte primite de la cluburi din Liga 2 și nu a stat prea mult pe gânduri. Andone a refuzat să meargă la ASA Târgu Mureș, acolo de unde fusese contactat de Dinu Gheorghe, viitorul președinte al clubului, și a ales să o pregătească în noul sezon pe ASU Politehnica Timișoara, grupare unde Sorin Brîndescu nu a mai vrut să continue pe banca tehnică. Viorel Moldovan a fost și el ofertat să preia ASU Poli, însă fostul internațional i-a refuzat pe alb-violeți.

Bogdan Andone încă nu a semnat contractul cu ASU Poli, fiindcă mâine pleacă în vacanță în afara țării, dar s-a înțeles verbal, astăzi, cu șefii clubului timișorean și va fi prezent la reunirea de pe 26 iunie. Atunci va semna pe un an sau doi, cu drept de prelungire. Secund îi va fi Gabriel Vochin, cel care a făcut parte din stafful tehnic al Olimpiei în returul sezonului recent încheiat, un bun prieten alături de care a jucat la Sportul Studențesc și Farul Constanța. Din echipa tehnică vor face parte și Antonio Foale, secund, Dragoș Picu, antrenorul cu portarii, și Remus Datcu, preparator fizic.

„M-am înțeles cu ASU Poli. Nu am semnat, dar rămâne să ne vedem și să stabilim. Nu știu, un an cu opțiune, doi ani cu opțiune. A rămas să stabilim. Acum plec spre aeroport, în vacanță, și rămâne să ne vedem când ajung la Timișoara, când începe pregătirea, pe 26 iunie”, a spus, pentru Liga2.ro, Bogdan Andone, care va fi al patrulea antrenor al echipei ASU Poli în cei cinci ani de existență a proiectului clubului susținut de suporterii timișoreni. Până acum, echipa a mai fost pregătită de Antonio Foale (tur 2012/2013), Paul Codrea (2013-2014) și Sorin Brîndescu (2014-2017).

La prima experiență ca antrenor principal, Bogdan Andone a pregătit-o pe Olimpia Satu Mare în tot sezonul recent încheiat. În cele 34 de jocuri oficiale disputate de gruparea sătmăreană în campionatului Ligii 2 s-au obținut 16 victorii, 6 egaluri și 12 înfrângeri, s-au înscris 53 de goluri și s-au încasat 34, iar puncte acumulate au fost 54. Olimpia a încheiat sezonul pe locul 9, în timp ce ASU Poli s-a clasat pe locul 15, cu 38 de puncte.

Meciurile directe dintre cele două echipe s-au încheiat cu același scor, 1-1, cu sătmărenii marcatori prima dată și timișorenii egalizatori. La Timișoara au înscris Silviu Pană (3′), respectiv Mădălin Stancu (51′), în timp ce la Satu Mare au punctat Adrian Voicu (6′), respectiv Carol Taub (11′).

Obiectivul: „Formarea unei echipe puternice, agresive, cu un ritm de joc cât mai aproape de Liga 1”

Obiectivul lui Andone la ASU Poli este să formeze o echipă puternică și care să joace cu un ritm asemănător cluburilor din Liga 1, potrivit declarației antrenorului. „Este un proiect atrăgător, o echipă foarte bine organizată din toate punctele de vedere, care încearcă să revină în prim-planul fotbalului românesc, acolo unde îi este locul. Sper ca prezența mea la echipă să se facă simțită și, împreună, să reușim să clădim un grup puternic. Obiectivul este formarea unei echipe puternice, agresive, cu un ritm de joc cât mai aproape de Liga 1, în primul an. Apoi, ușor, ușor, vedem pe parcurs, pentru la anul, unde ne vom situa și ce vom putea face”, a mai spus, pentru Liga2.ro, Andone ce l-a făcut să accepte oferta timișorenilor. Motivele principale care l-au determinat să semneze sunt: „Luni am fost la Timișoara și am văzut baza de pregătire. Au condiții foarte bune. E o echipă care e plătită la timp, fără probleme financiare, are stabilitate și ar trebui să fie un exemplu pentru fotbalul românesc”

La ASU Poli și-ar dori și câțiva jucători pe care i-a avut sub comandă la Olimpia: „Am în vedere deja patru-cinci jucători, unii dintre ei foști elevi ai mei. Nu pot să le spun numele deocamdată, pentru că nu sunt certitudini”.

Apreciază organizarea de la Politehnica

Pentru Druckeria.ro, site-ul de casă al ASU Poli, Andone a spus că a urmărit cu plăcere jocul echipe alb-violete în tot campionatul recent încheiat.

„M-a convins deplasarea pe care am avut-o cu Olimpia în toamnă, la Timișoara. Am văzut atunci nivelul de implicare al oamenilor de aici pentru echipă. Am urmărit Politehnica, deși am fost adversari în campionatul trecut. A fost o echipă pe care mi-a făcut plăcere să o urmăresc, care a încercat să joace fotbal, indiferent de adversar, indiferent dacă juca acasă sau în deplasare. E un lucru care în Liga a 2-a e mai rar, pentru că sunt multe echipe care caută să se închidă, să blocheze culoarele. Am apreciat Politehnica, aici o organizare foarte bună, care nu se găsește la nivelul ligii secunde și, din păcate, nici la unele echipe din Liga 1. Nu în ultimul rând, suporterii sunt un argument important, pentru că la meciul pe care l-am avut la Timișoara, au împins echipa de la spate și au ajutat-o să întoarcă soarta partidei în inferioritate numerică. E un spirit aparte pe care îl transmit jucătorilor. Un fenomen rar, din păcate, în fotbalul nostru. Mă bucur foarte mult că am reușit să ajung la această echipă”, a declarat Bogdan Andone.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă