OFICIAL | ASU Poli nu mai continuă cu Sorin Brîndescu pe banca tehnică. Antrenorul care i-a promovat pe timișoreni din Liga 4 în Liga 2 face un pas în spate

Marius ANGHEL 13 Jun. 2017, 14:23 Liga 2

ASU Politehnica Timișoara a anunțat oficial astăzi, 13 iunie, că în noul sezon al Ligii 2 nu îl va mai avea ca antrenor principal pe Sorin Brîndescu (43 de ani). Tehnicianul care a preluat echipa alb-violetă din Liga a 4-a și a pregătit-o în ultimii doi ani și jumătate, perioadă în care a obținut promovarea în Liga 2 și a evitat retrogradarea la prima ei apariție în acest eșalon, renunță la această funcție.

„În calitate de antrenor principal a reușit să o scoată pe Politehnica din peisajul rustic al eșaloanelor județene și să o ducă până în anticamera primului eșalon. Sorin Brîndescu renunță la funcția de antrenor principal după doi ani și jumătate. În toată această perioadă, a condus echipa de pe bancă în 85 de meciuri oficiale, având un bilanț pozitiv: 49 de victorii, 9 remize și 27 de înfrângeri. A reușit două promovări consecutive, o realizare care nu e la îndemâna oricărui tehnician. A menținut apoi echipa în „B”, fără mari emoții pe final de campionat, într-un sezon de acomodare pentru conducere, staff tehnic și fotbaliști cu rigorile unei competiții cu serie unică la nivel național”, e mesajul anunțat pe site-ul Druckeria și promovat pe pagina de facebook a clubului timișorean.

Sorin Brîndescu (2014-2017) a fost al treilea antrenor principal al echipei ASU Poli în cei cinci ani de existență a proiectului clubului susținut de suporterii timișoreni. Ceilalți doi au fost Antonio Foale (tur 2012/2013) și Paul Codrea (2013-2014).

Ofertat pentru a continua în cadrul clubului

Brîndescu activează în cadrul clubului Politehnica din ianuarie 2013. În primii doi ani a ocupat funcția de manager sportiv, în perioada în care pe banca tehnică s-a aflat Paul Codrea. După plecarea fostului internațional, Brîndescu a devenit antrenor principal din decembrie 2014. Acum decide să nu mai continue în această funcție, iar conducerea Druckeria i-a propus antrenorului un nou rol în organigrama clubului, acela de coordonator al Centrului de Copii și Juniori, dar deocamdată nu a dat un răspuns oficial dacă acceptă sau nu.

Cifrele lui Sorin Brîndescu în calitate de antrenor al Politehnicii:

2014/2015 (L4)
Campionat: 17 meciuri (16 victorii, 0 remize, 1 înfrângere);
Baraj: 2 meciuri (1 victorie, 1 înfrângere);
Cupa României: 2 meciuri (1 victorie, 1 înfrângere);

2015/2016 (L3)
Campionat: 28 meciuri (20 victorii, 1 remiză, 7 înfrângeri);

2016/2017 (L2)
Campionat: 34 meciuri (10 victorii, 8 remize, 16 înfrângeri);
Cupa României: 2 meciuri (1 victorie, 1 înfrângere);

TOTAL: 85 meciuri (49 victorii, 9 remize, 27 înfrângeri)

Se caută un nou antrenor după refuzul lui Viorel Moldovan

Cum dorința lui Brîndescu era cunoscută de ceva vreme, conducerea ASU Poli a început deja să caute un înlocuitor. Lui Viorel Moldovan i s-a propus funcția de antrenor, fostul atacant al naționalei chiar a venit la Timișoara pentru a discuta cu șefii clubului și a analiza condițiile de pregătire, însă a refuzat în cele din urmă oferta, aceasta nefiindu-i pe plac din punct de vedere financiar.

Ca variante de rezervă aduse în discuție, potrivit TMsport.ro, sunt Cosmin Petruescu și Romică Buia. Despre Petculescu s-a vorbit ca înlocuitor al lui Sorin Brîndescu și în prima parte a sezonului Ligii 2, atunci când antrenorul alb-violeților a vrut să demisioneze, însă a fost menținut în funcție după votul socios-ilor. Petruescu e antrenorul echipei CSM Lugoj, echipă care a încheiat sezonul Ligii a 3-a pe locul 3 în Seria 4. Romică Buia e antrenorul echipei ACS Comuna Recea, a 5-a clasată din Seria a 5-a a Ligii 3.

Potrivit Druckeria, „Politehnica Timișoara se află în aceste zile în negocieri avansate cu un nou tehnician, care urmează a fi anunțat în următoarele zile”.

Marius ANGHEL 13 Jun. 2017, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă