Brașovenii, încrezători că pot obține la Brăila prima victorie din Liga 2. Ilie Stan nu se va baza cu Dacia Unirea pe un jucător depistat pozitiv la COVID-19

Adi MARICA 06 Aug. 2021, 14:22 Liga 2
Brașovenii, încrezători că pot obține la Brăila prima victorie din Liga 2. Ilie Stan nu se va baza cu Dacia Unirea pe un jucător depistat pozitiv la COVID-19

Cei de la FC Brașov sunt încrezători că pot da lovitura la Brăila, pe terenul echipei antrenate de Florentin Petre, în etapa a 2-a a Ligii 2, după ce în prima rundă au remizat acasă, 2-2 cu Viitorul Pandurii.

Ilie Stan este convins că trupa brașoveană va face un joc bun cu Dacia Unirea Brăila. Amândouă formațiile sunt nou-promovate în Liga 2 în această vară.

”Așa cum i-am văzut pe jucători la antrenamente în această săptămână, sunt convins că vom face un joc foarte bun la Brăila. Acum rămâne ca până la ora jocului să fiu inspirat să aleg cel mai bun 11, iar jucătorii care vor intra pe teren să fie setați doar pentru câștigarea celor trei puncte. Eu am mai spus, dacă am mai fi avut două săptămâni la dispoziție pentru pregătiri, poate arătam altfel. Dar și așa suntem pe un drum bun și am încredere în potențialul echipei. Putem creşte de la etapă la etapă”, a spus Ilie Stan în cadrul conferinței de presă organizate înaintea acestui joc.

Ilie Stan spune că Florentin Petre își motivează extraordinar jucătorii

Despre adversarul de sâmbătă, de la ora 11:00, Stan spune că echipa lui Florentin Petre este una omogenă și că ”Piticul” îi mobilizează la maximum pe jucători.

”O să avem un meci foarte greu, întâlnim o echipă destul de omogenă și agresivă, iar Florentin Petre le insuflă jucătorilor o dorință extraordinară de victorie. În prima etapă au pierdut la Șelimbăr după o primă repriză foarte bună, apoi în partea a doua au căzut puţin și au pierdut jocul”, a spus antrenorul Brașovului, citat de Monitorul Expres.

În prima rundă, Dacia Unirea a întâlnit tot o nou-promovată în Liga 2, pe CS Comunal Șelimbăr, în fața căreia a pierdut cu 1-3, cu cele trei goluri primite în decurs de patru minute în repriza a doua. După acest meci, suporterii brăileni și-au acuzat favoriții de blat, iar Florentin Petre nu a rămas fără reacție.

Marius Burlacu: ”Chiar mi-a fost dor de fotbalul din Liga a 2-a”

Marius Burlacu, căpitanul brașovenilor, spune că echipa este bine pregătită fizic, iar temperaturile ridicate din această perioadă nu-i afectează pe jucători.

”Sincer, chiar mi-a fost dor de fotbalul din Liga a 2-a. Cu toții ne dorim să facem un sezon bun și de ce nu să reușim să fim surpriza plăcută și să intrăm în primele șase echipe. La Brăila ne așteaptă un meci dificil, au o echipă bună cu câțiva jucători care au jucat și în Liga 1. Noi trebuie să ne facem treaba și să obținem cele trei puncte. Căldura nu este un impediment pentru noi, pentru că suntem bine pregătiți. Eu chiar m-am simțit bine din punct de vedere fizic la primul meci, chiar pot să alerg”, a spus Burlacu, unul dintre cei cinci jucători rămași în lot după promovarea în Liga 2.

Horia Popa: ”Sperăm să fim surpriza plăcută a campionatului”

Horia Popa are șanse mari ca la Brăila să fie titular, ținând cont că a avut o prestația bună în repriza secundă a meciului cu Viitorul Pandurii, când a reușit golul egalizator.

”Este primul joc în deplasare, ne-am pregătit bine și mergem încrezători la Brăila că putem să câștigăm. Chiar uitasem cum este să joci la Liga 2. Este o diferență mare de intensitate și de valoare între Liga a 3-a și Liga a 2-a. Îi mulțumesc antrenorului că are încredere în mine şi de fiecare dată când voi intra pe teren o voi face cu aceeaşi atitudine. Mă bucur că am această oportunitate să joc la acest nivel, că avem o echipă unită și, cum a spus și Marius Burlacu, sperăm să fim surpriza plăcută a campionatului. Dacă vom lua părțile pozitive din meciul cu Viitorul Pandurii, eu spun că vom câştiga la Brăila”, a spus Horia Popa, jucător adus de la SR Brașov, echipa suporterilor stegari.

Vlad Motroc, depistat pozitiv cu COVID-19

Altfel, FC Brașov a fost lovită de coronavirus înainte de plecarea la Brăila. La testarea fotbaliștilor, un jucător a ieșit pozitiv la testul pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Din informațiile Monitorul Expres, este vorba de fundașul central Vlad Motroc, cel care a intrat deja în izolare. Restul jucătorilor sunt negativi.

”Din păcate, puțini fotbaliști din lot sunt vaccinați. Ei trebuie să fie mult mai atenți”, a spus Ioan Mărginean, președintele clubului.

De asemenea testul unui tânăr fotbalist U18 a ieșit neconcludent, astfel ca Ilie Stan a cerut de urgență aducerea unui junior pentru meciul cu Brăila.

Florentin Petre: ”Sunt convins că va ieși un meci spectaculos”

De cealaltă parte, Florentin Petre, antrenorul Brăilei, este convins că meciul de sâmbătă va fi unul spectaculos.

Fost antrenor secund la FC Brașov, Petre spune că Brașovul este ”orașul ideal pentru a face performanță”.

”Pentru mine, Brașovul este orașul ideal pentru a face performanță. Este cel mai frumos oraș din țară și are o climă perfectă pentru fotbal. Sâmbătă vom întâlni o echipă foarte bine organizată din toate punctele de vedere. Cei de la Brașov au condiții bune de pregătire, au un buget asigurat, dar și un lot și un antrenor bun. Sunt convins că va ieși un meci spectaculos”, a spus Florentin Petre.

Meciul Dacia Unirea Brăila – FC Brașov, contând pentru etapa a 2-a a Ligii 2 se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto principal: Dan Potor / Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-petre-a-raspuns-acuzelor-de-blat-lansate-de-fanii-daciei-unirea-braila-asociatia-suporterilor-anonimi-sa-se-ocupe-de-altceva-de-cotele-apelor-dunarii-arunca-noroi-far-19194667

 

Adi MARICA 06 Aug. 2021, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă