Florentin Petre a răspuns acuzelor de blat lansate de fanii Daciei Unirea Brăila: ”Asociația «suporterilor anonimi» să se ocupe de altceva, de cotele apelor Dunării. Aruncă noroi fără noimă”

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 05 Aug. 2021, 17:25 Actualizat: 05 Aug. 2021, 18:24 Liga 2
Florentin Petre a răspuns acuzelor de blat lansate de fanii Daciei Unirea Brăila: ”Asociația «suporterilor anonimi» să se ocupe de altceva, de cotele apelor Dunării. Aruncă noroi fără noimă”

Eșecul Daciei Unirea Brăila cu CS Comunal Șelimbăr, scor 1-3, în prima etapă din noul sezon al Ligii a 2-a, nu le-a picat prea bine fanilor. Aceștia au luat cu asalt conturile de socializare ale clubului și și-au exprimat dezamăgirea pentru rezultat.

Florentin Petre: ”În loc să se bucure că există fotbal la Brăila, aruncă noroi fără noimă”

Mulți dintre susținătorii formației din Brăila au afirmat că partida a fost aranjată pentru pariuri, iar că elevii lui Florentin Petre nu și-au apărat corect șansele.

Reacțiile fanilor nu au rămas fără urmare, fără reacții din partea clubului. Chiar antrenorul Florentin Petre a ieșit cu o declarație fermă, prin care neagă total astfel de posibilități.

El a garantat că, în perioada în care va pregăti Dacia Unirea Brăila, nu se vor face aranjamente și că echipa sa va juca tot timpul corect. Florentin Petre a avut un mesaj categoric pentru contestatari sau ”cârcotași”, cum i-a numit el.

”Să scrii tot felul de prostii visând la ceea ce și-ar dori ei să se întâmple, nu consider că este corect. Pe mine mă deranjează faptul că oameni de fotbal, pe care îi cunosc și care știu foarte bine cât de mult muncim și cât de mult ne sacrificăm, au devenit dintr-o dată inventatorii fotbalului modern.

Nici nu știu în ce ligă activăm, ce jucători avem. Sunt echipe cu bugete colosale care nu au promovat iar noi, cu puțini bani, dați de Consiliul Județean și consilierii brăileni, am realizat o performanță la care nu visa nimeni. Acum, vezi Doamne, s-a întâmplat ceva necurat la acest meci. Să fie clar. Dacă aceștia nu s-au convins până acum, la acest club nu se va întâmpla nimic dubios, mă refer la blaturi sau jocuri la pariuri, atâta timp cât voi fi eu antrenor la Dacia Unirea.

Alții, în schimb, visează, dar să scrii tot felul de prostii visând la ceea ce și-ar dori ei să se întâmple, nu consider că este corect. Repet, cât voi fi eu, nu se va întâmpla nimic necurat din punct de vedere sportiv. Nu pot eu să-mi bat joc de oamenii pe care îi respect foarte mult, mă refer la copilul meu, la domnul Francisk Chiriac, președintele Consiliul Județean, la domnul Cârligea.

Acești indivizi, în loc să se bucure că există fotbal la Brăila și în loc să-și vadă de ale lor, aruncă cu noroi fără nicio noimă”, a fost reacția dură a lui Florentin Petre, citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

Florentin Petre: ”Să ne lase în pace. Asociația «suporterilor anonimi» să se ocupe de altceva”

Florentin Petre vrea să vadă o emulație puternică a comunității în jurul echipei. Își dorește ca fanii să susțină clubul, nu să îl acuze de jocuri de culise.

Antrenorul s-a referit și la faptul că acest campionat va fi unul oricum complicat pentru Dacia Unirea Brăila, întrucât nu are un buget foarte mare, iar lotul de jucători este unul cu o medie de vârstă destul de scăzută.

”Hai să încurajăm tinerii de la echipă, pe Robu și Duțu, doi jucători de doar 18 ani care au fost titulari în Liga a 3-a când am promovat și care au rămas printre titulari și în Liga a 2-a. Sunt tineri care progresează de la meci la meci.

Nu poți să-ți bați joc de ei. Am văzut că unii de la Asociația Suporterilor Dacia Unirea Brăila se ocupă de cotele la pariuri. Cârcotașii să se ocupe de cotele apelor Dunării. Pe noi să ne lase în pace. Asociația «suporterilor anonimi» să se ocupe de altceva. Mai sunt pe lumea asta și oameni de onoare care se antrenează în condiții vitrege, cu bani puțini și care au făcut și vor face performanță.

Dacia Unirea are în acest moment cel mai mic buget din Liga a 2-a, celelalte echipe au bugete începând de la 800.000 de euro până la aproape două milioane de euro. Vă promit că toate meciurile Daciei Unirea se vor juca pe teren”, a mai afirmat Florentin Petre.

Fanii Daciei Unirea Brăila au acuzat echipa de blat 

Dacia Unirea Brăila a condus la pauză în meciul din deplasare cu CS Comunal Șelimbăr. Însă, în a doua repriză echipa a căzut total și a încasat trei goluri. Câteva dintre reacțiile fanilor pe pagina de Facebook a clubului, după acest eșec:

Și eram gata să-mi iau și tricou cu DUB. Nici numai calc pe stadion, prefer Maria Filoti acolo e artă! Un blat grosolan!”, ”1 pauza 2 final. Măcar dacă era mai greu. Dar 3 goluri în 5 minute ? Cred ca e un nou record. Nu am văzut meciul dar cu o noua promovata ca și noi sa iei 3 goluri în 5 minute? Păcat”, ”Întreb și eu dacă știe cineva ca in 4 minute sa primesti 3 goluri, eu nu am auzit așa ceva este greu si in handbal dar la fotbal, oricum singurul lucru pozitiv este că am intrat probabil în cartea recordurilor cu aceste 3 goluri primite într-un interval de timp atât de scurt, sper totuși ca in urmatorul joc de acasă cu cei de la Brasov sa câștigăm”, ”2 pauza 1 final. Hmmm, ce cota o fi avut?”.

Și al doilea meci al Daciei Unirea Brăila va fi tot cu o echipă promovată în Liga 2 la finalul sezonului precedent de Liga 3, cu FC Brașov, pe teren propriu. Formația pregătită de Ilie Stan a făcut egal în prima etapă, 2-2 cu Viitorul Pandurii.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 05 Aug. 2021, 17:25 Actualizat: 05 Aug. 2021, 18:24 Liga 2
Pe aceeași temă