Ghinion teribil pentru Modibo Keita, la debutul la FC Buzău! A fost accidentat grav la o fază în care arbitrul nu a dat nici măcar ”galben”. Încă este în spital la Sibiu și va fi operat: ”O să-i pună o placă de titan și o să rămână cu un mic handicap” | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 22 Nov. 2021, 19:40 Liga 2

Ghinion teribil pentru Modibo Keita la meciul de debut la FC Buzău, contra celor de la CS Comunal Șelimbăr, încheiat cu victoria sibienilor cu 2-1.

Jucătorul de 22 de ani originar din Mali s-a accidentat grav în urma unei lovituri primite cu capul în față și are nevoie de intervenție chirurgicală după ce a suferit mai multe fracturi. ”O să-i pună o placă de titan și o să rămână cu un mic handicap”, spune medicul echipei buzoiene, Ovidiu Vasiloiu.

Modibo Keita, accidentat grav după un duel aerian cu Blaise Yameogo

Achiziționat în vară de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, Modibo Keïta a debutat în Liga 2 la FC Buzău în meciul de duminică, 21 noiembrie 2021, de la Avrig, cu CS Comunal Șelimbăr, în cadrul etapei a 14-a. A fost trimis pe teren ca titular de antrenorul Cristian Pustai, în linia de mijloc a echipei, și a evoluat bine până în minutul 20, atunci când s-a produs accidentarea.

La un duel aerian pentru minge, pe o fază de atac a Buzăului, la 19 metri lateral stâng de poarta lui Rareș Gal, Keita, aflat cu fața la minge, a fost lovit violent cu capul în față de Blaise Yameogo, care a venit din alergare să joace balonul. Keita a căzut la pământ și a rămas întins, într-o stare de semiconștiență, motiv pentru care a fost chemată ambulanța pe teren și după trei minute de la lovitură a fost scos în afara suprafeței de joc. Au durat alte câteva minute bune petrecute în ambulanță până a sosit un alt echipaj medical care să-l preia și să-l ducă la spital, fiindcă starea sa era în continuare una de amețeală și suferise pierderi de sânge.

  • În locul său, pe teren a fost trimis Alin Manea, în minutul 24.

Medicul Ovidiu Vasiloiu, despre situația lui Keita: ”S-au decelat multiple fracturi de viscerocraniu”

Modibo Keita a fost transportat de la stadionul din Avrig la spitalul din Sibiu, la UPU, unde a fost supus unor analize amănunțite. Acesta s-a ales cu două fracturi la nivelul feței, una la osul zigomatic și alta la orbita de pe partea stângă, are nevoie de operație și în continuare se află internat la Sibiu.

”Are o situație destul de grea. A avut un traumatism cranian, cu un hematom mare. L-am trimis la spital în stare de semiconștiență, la spitalul din Sibiu, la UPU. Acolo i s-a făcut, în urgență, – am stat aseară până la 21:00 acolo – , un CT, și în urma CT-ului s-au decelat multiple fracturi de viscerocraniu, asta înseamnă o fractură de os zigomatic și, mai grav, o fractură de orbită pe partea stângă. Acestea necesită intervenție chirurgicală, cea de orbită e mai gravă, pentru că acolo o să intervină neurochirurgul și o să-i pună o placă de titan, probabil, o să rămână cu un mic handicap”, a povestit, pentru Liga2.ro, medicul echipei FC Buzău, Ovidiu Vasiloiu.

Arbitrul George Roman s-a făcut că plouă, jucătorul era plin de sânge! ”A avut sânge și pe nas și pe gură, arbitrul nu a vrut să ia în considerare”

Arbitrul central al meciului, George Cătălin Roman (Timişoara), gafeur și în alte faze ale jocului, nu a dictat nici măcar cartonaș galben la această intrare violentă a burkinabului Blaise Yameogo, ci doar fault pentru FC Buzău.

Medicul Vasiloiu spune că Keita a sângerat abundent chiar pe gazon, atât pe nas, cât și pe gură, i-a arătat acest lucru arbitrului, însă Roman nu s-a arătat deloc impresionat.

”La locul unde s-a întâmplat, acolo pe teren, a prezentat o sângerare masivă, un epistaxis, a avut sânge și pe nas și pe gură, arbitrul nu a vrut să ia în considerare sângerarea. Era baltă de sânge jos. Eu l-am chemat să vadă, eram lângă jucător și i-am arătat că are sângerare, însă n-a vrut să ia în considerare asta. L-am șters de sânge și apoi l-am urcat pe targă, de l-a luat salvarea până a venit UPU ca să îl stabilizeze, că era în semiconștiență, nu știa unde este, nu știa ce face și de aia l-am dus la spital, era normal să-i fac cu CT. Pe coloană nu are nimic, a scăpat coloana, dar are fracturile astea două destul de urâte. O bucată din fractura de acolo îl apasă pe mușchiul ochiului. Ochiul nu e afectat, i s-a făcut «fund de ochi», iar vederea nu e afectată”, a mai spus Ovidiu Vasiloiu.

UPDATE: CS Comunal Șelimbăr, prin ofițerul său de presă, susține că Blaise Yameogo a primit cartonaș galben în această fază, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care jucătorul a fost schimbat în minutul 66 al meciului. În timpul jocului nu s-a văzut acest lucru, că Yameogo ar fi fost avertizat, iar televiziunile care au transmis meciul nu au indicat grafic acest lucru.
Altfel, jucătorul din Burkina Faso, utilizat în șase meciuri de Eugen Beza în acest sezon, nu a terminat niciodată un joc ca integralist în cele cinci în care a început ca titular.

Cel mai probabil o să continue să joace cu cască de protecție, de la anul

Modibo Keita o să fie operat miercuri la spitalul din Sibiu unde este internat și acum, conform promisiunilor primite în urma insistențelor reprezentanților clubului din Buzău.

Jucătorul din Mali nu va mai juca însă în acest an, poate nici în sezonul regular, fiindcă are nevoie de o recuperare lungă. După ce va primi acceptul de a juca din nou, dacă va primi, acesta va trebui să joace cu cască de protecție.

”Va fi o recuperare destul de grea. Eu cred că o să continue activitatea sportivă, dar peste trei luni de zile, pentru că probabil o să rămână cu un mic handicap, așa mi-a zis medicul. Sigur va juca cu cască, dar stați să vedem când poate să se antreneze, să vedem placa aia de titan cum o suportă”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, Ovidiu Vasiloiu.

Yameogo nu a văzut nici ”galben”, Cristian Ciobanu a fost eliminat șase meciuri pentru un cot involuntar în jocul cu Ripensia!

Apropo de impasibilitatea arbitrului George Roman față de accidentarea suferită de Modibo Keita în urma loviturii încasate de la Blaise Yameogo, chiar și involuntare, care i-a adus o accidentare gravă, sânge pierdut și o perioadă îndelungată în care nu mai poate juca, la meciul Ripensia – FC Buzău, din etapa a 12-a, în care căpitanul Buzăului, Cristian Ciobanu, îl lovea involuntar cu cotul în arcadă pe Răzvan Morariu și îi producea o sângerare, ”centralul” Andrei Moroiță (Ploieşti) a reacționat prompt, cu întârziere ce-i drept, în momentul în care a văzut sânge pe fața jucătorului formației timișorene.

Cristian Ciobanu a primit direct cartonașul roșu, spre deosebire de Yameogo, și s-a ales cu o suspendare de nu mai puțin șase meciuri, o decizie halucinantă din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, având în vedere lovitura deloc violentă, așa cum s-a insinuat de către arbitrul Moroiță. De altfel, ”victima” lui Ciobanu, Morariu, a și evoluat în meciul următor.

În schimb, Blaise Yameogo nu numai că l-a umplut de sânge pe Keita, însă l-a și accidentat grav și l-a făcut indisponibil pentru o perioadă de cel puțin trei luni.

În această situație, se va sesiza cineva?

Accidentarea suferită de Modibo Keita în meciul CS Comunal Șelimbăr – FC Buzău 2-1:

REZUMATUL meciului CS Comunal Șelimbăr – FC Buzău 2-1:

Video și capturi foto: TelekomSport și LookSport
Foto: CS Comunal Șelimbăr

Marius ANGHEL 22 Nov. 2021, 19:40 Liga 2
Pe aceeași temă