INTERVIU | Stejărel Vișinar, din nou pe teren, la patru luni de la accidentarea sa gravă: ”Parcă acum m-am apucat de fotbal.” Fundașul comentează ratarea play-off-ului și vorbește despre viitorul său la Ceahlăul

Narcis POHOAȚĂ 10 Apr. 2024, 15:30 Liga 2
INTERVIU | Stejărel Vișinar, din nou pe teren, la patru luni de la accidentarea sa gravă: ”Parcă acum m-am apucat de fotbal.” Fundașul comentează ratarea play-off-ului și vorbește despre viitorul său la Ceahlăul

La patru luni de la accidentarea gravă suferită în meciul din deplasare cu Unirea Slobozia, ultimul din 2023, Stejărel Vișinar a revenit pe teren.

Fundașul central al echipei Ceahlăul a început de câteva zile alergările pe teren și speră ca în scurt timp să treacă și la jocul cu mingea.

Stejărel Vișinar, din nou pe teren! ”Parcă acum m-am apucat de fotbal”

Operat la câteva zile după accidentarea din meciul cu Slobozia, când a suferit o triplă fractură la piciorul stâng, fundașul central Stejărel Vișinar (26 de ani), a revenit pe teren cu câteva exerciții simple. Într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, căpitanul de anul trecut al Ceahlăului spune că se simte bine și abia așteaptă jocul cu mingea.

Viși, cum e să fii din nou pe teren?
Sunt foarte bucuros, parcă m-am apucat de fotbal pentru prima dată, asta e senzația. E o bucurie foarte mare.

Cum te simți?
Mă simt foarte bine. Încă nu sunt sută la sută, am început să alerg, să fac diferite exerciții și probabil într-o lună, o lună și jumătate, până prind din nou ritmul, voi fi din nou la joc. Trebuie mai întâi să-mi recapăt capacitatea de efort, pentru că am stat ceva timp. Cred că într-o lună și jumătate voi putea să joc din nou. Cu mingea am început să fac câteva pase la perete deocamdată, cred că de săptămâna viitoare pot să fac normal. Mai simt așa puțin durere în unele momente, dar per total e foarte bine piciorul. Chiar și Ovidiu Kurti mi-a spus că totul e perfect, mai am puțin și pot să plec acasă.

Stejărel Vișinar și-a rupt piciorul la ultimul meci din 2023, chiar în ultimul meci în care era legat contractual de Ceahlăul, el fiind împrumutat de la Aerostar Bacău.

Cum ai lucrat cu Ovidiu Kurti?
Am două luni și jumătate de când sunt la București, la Baza din Berceni a FCSB-ului. Domnul prof. Pustai mi-a făcut legătura cu Ovidiu, se cunosc de când au lucrat la Gaz Metan. A vorbit cu el și m-a chemat aici. Ovidiu Kurti e un om super, un om extraordinar, care m-a ajutat enorm de mult. De aceea vreau să-i mulțumesc din tot sufletul prin intermediul dumneavostră. Au trecut deja două luni și jumătate, parcă ieri am fost prima dată la el. Acum mai am puțin și pot să plec acasă.

Două luni și jumătate de recuperare cu Ovidiu Kurti, la baza FCSB-ului

A fost greu?
A fost destul de greu la început, până s-a prins piciorul bine. Nu prea puteam să fac mare lucru, doar niște chestii simple, nu puteam să calc sau să mă sprijin pe el. Dar după o lună, după ce piciorul s-a prins bine, am început să lucrez, să fac forță la diferite aparate și mi-a fost mult mai ușor.

Ce ți-a fost cel mai greu în toată această perioadă de recuperare?
Nu pot să zic că a fost ceva mai greu în mod special. Am luat fiecare perioadă așa cum a trebuit, m-a ajutat foarte mult și Ovidiu, mi-a spus să am răbdare, să fiu liniștit, că o să mă fac bine. Să nu mă grăbesc, să nu risc, să nu fiu supărat că a trecut o săptămână și nu pot să merg. Mi-a zis să stau liniștit că rezultatele o să apară în timp. Și chiar am învățat cu această ocazie de la el să am răbdare mai multă.

Stejărel Vișinar, la recuperare la baza FCSB

Viitorul lui Vișinar la Ceahlăul, încă incert

Revii la Ceahlăul?
Încă nu am semnat cu Ceahlăul. Am avut câteva discuții cu conducerea, încă discutăm. Voi vedea. Cert este că la vară devin liber de contract, termin cu Aerostar Bacău și voi lua o decizie, după ce mă voi sfătui și cu familia. Eu mi-aș dori să continui la Ceahlăul, dar dacă nu se va concretiza îmi voi vedea de drumul meu. Mă vor și ei, dar încă nu ne-am înțeles la contract. Dar a fost și perioada asta, încă nu am vorbit clar. Am preferat să mă fac bine mai întâi, să vin la Piatra Neamț și să vorbim față în față. Am zis să o lăsăm pentru când voi veni acasă. Dar dacă nu vom ajunge la un acord voi deveni liber.

Cum ai trăit ratarea play-off-ului?
Mi-am dorit foarte mult pentru băieți în primul rând să prindă play-off-ul, pentru că știu cât de mult au muncit și și-au dorit acest lucru. Fiind și o nou-promovată și având parcursul foarte bun ne-am trezit acolo și chiar ne-am dorit foarte mult. Îmi pare rău că nu s-a realizat, dar suporterii și toată lumea trebuie să înțeleagă că lucrurile astea nu se pot face așa, peste noapte. A fost o oportunitate excelentă să atacăm promovarea, dar exista riscul ca lucrurile să ne ia pe nepregătite și să sjungem în Liga 1 fără să fim organizați cum trebuie. Trebuie să luăm partea bună și din următorul sezon să învățăm din greșelile pe care le-am făcut anul acesta și să atacăm cu o organizare mult mai bună play-off-ul.

  • 13 meciuri din cele 15 disputate în Liga 2 de Ceahlăul în prima parte a sezonului a prins Stejărel Vișinar pentru echipa nemțeană, în primele 12 fiind integralist, iar în ultimul accidentându-se. În cariera sa a mai jucat pentru Aerostar Bacău, Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava.
  • Stejărel Vișinar era căpitanul Ceahlăului în prima parte a sezonului. Acum, după accidentarea sa, vestiarul l-a ales pe Azdren Llullaku să poarte banderola

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-risca-sa-ramana-fara-finantatorul-care-ii-asigura-existenta-19305667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-programul-etapelor-3-si-4-din-play-off-si-etapei-3-din-play-out-19305648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/declaratiile-lui-cristian-pustai-dupa-cfc-arges-ceahlaul-4-1-19305511

Narcis POHOAȚĂ 10 Apr. 2024, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă