Bărboianu e îngrijorat de cazurile de COVID-19 din fotbal. ”Încercăm să fim atenți pe unde mergem, pentru că e vorba de sănătate și nu e de joacă. Singurul lucru de care mă tem, e să nu fie oprită competiția”

Răzvan STÎNGĂ 12 Jun. 2020, 17:13 Liga 2
Bărboianu e îngrijorat de cazurile de COVID-19 din fotbal. ”Încercăm să fim atenți pe unde mergem, pentru că e vorba de sănătate și nu e de joacă.  Singurul lucru de care mă tem, e să nu fie oprită competiția”

Petrolul a revenit pentru prima dată pe teren într-un meci după suspendarea Ligii 2, joi, când a jucat o partidă de verificare pe arena ”Ilie Oană”, cu Astra. S-a terminat la egalitate, 0-0, dar Ștefan Bărboianu, unul dintre cei mai importanți oameni din echipa lui Costel Enache, s-a declarat mulțumit de evoluție. El și colegii lui au făcut un meci destul de solid, consideră fundașul, mai ales că au jucat în fața unei echipe care evoluează în play-off-ul Ligii 1.

Ștefan Bărboianu: ”Până îți recapeți reperele mai durează, dar mai avem timp. Pentru un prim test a fost foarte bine”

Totuși, momentul în care jucătorii vor ajunge la o condiție apropiată de cea arătată înaintea pandemiei, se lasă așteptat. Greul abia acum începe, a punctat Bărboianu, care spune că jucătorii au nevoie să se readapteze la efort, în primul rând, pentru a face meciuri bune în play-off-ul Ligii 2, în urma cărora poate promova în Liga 1.

A fost o senzație frumoasă, plăcută, dar în același timp confuză, pentru că noi ne-am antrenat pentru prima dată ieri (n.r. – miercuri), iar azi (n.r. – joi) am avut deja primul joc. Până îți recapeți reperele mai durează, dar mai avem timp. Pentru un prim test a fost foarte bine. Am așteptat momentul acesta, ne așteptam să vină, pentru că nu poți să oprești totul. Trăim vremuri grele, trăim vremuri neașteptate, dar ne adaptăm și încercăm să depășim momentele, pentru că e destul de greu fără spectatori”, a declarat Bărboianu la finalul meciului Petrolul – Astra, care a precizat că la echipă nu au fost probleme de ordin financiar, chiar dacă salariile au fost reduse pe timpul inactivității. Totul a funcționat normal, iar jucătorii și-au primit banii la timp:

La noi nu este vreo problemă financiară. E clubul la care nu se vorbește de probleme salariale în vestiar, data de salariu e data de salariu și nu a existat vreun moment în care să fie întârzieri”.

În schimb, Bărboianu este îngrijorat de amprenta negativă pusă de pandemia de COVID-19 pe fotbalul românesc. Referitor la problema de la Dinamo, fundașul speră ca totul să fie doar o alarmă falsă. Magazinerul să repete testul de depistare a noului coronavirus, iar acesta să iasă negativ. În ceea ce privește posibilitatea ca un jucător sau vreun membru din stafful tehnic de la Petrolul să fie infectat, Ștefan Bărboianu a spus că șansele sunt extrem de mici.

Ștefan Bărboianu: ”Să stai atât de mult timp închis și după să mergi acasă, e ca și cum ai scăpa de la închisoare”

Pe timpul cantonamentului, nimeni nu a avut contact cu oameni din exterior și speră ca lucrurile să rămână așa până la finalul sezonului. Îngrijorat de cele întâmplate, fundașul a precizat că ar accepta să intre în cantonament din nou, până când se termină Liga 2, doar ca să fie sigur că întrecerea se termină așa cum s-a stabilit și să nu va fi suspendată definitiv.

(n.r. – referitor la cazul de la Dinamo). ”Am auzit că s-a descoperit, dar din câte am înțeles, testele mai dau erori. Sper să fie o greșeală, să repete testul și să iasă bine, pentru că numai de asta nu ar avea nevoie Dinamo sau fotbalul românesc în această perioadă. Sincer, în ultima perioadă nu am mai interacționat cu magazinerul, pentru că echipamentul a fost adus conform protocolului, cât timp am fost în cantonament. Acum ne luăm echipamentele acasă, ni le spălăm, deci până acum nu au fost probleme. Sperăm să nici nu fie din punctul acesta de vedere. Să evităm contactul cu persoanele care nu sunt atât de apropiate de grup și încercăm să fim tot mai atenți. Încercăm acum, mai ales că am ieșit din izolare, să fim atenți pe unde mergem când stăm acasă, pentru că până la urmă e vorba de sănătatea fiecăruia și nu e de joacă.

Singurul lucru de care îmi e frică, e să nu se oprească fotbalul. Până la urmă, fie că stai în cantonament, fie că nu stai… e dificil, facem sacrificii, dar mai bine stau acolo decât să nu știu când joc. Și așa a fost destul de greu, iar acum cine e mai puternic psihic și trece peste, are de câștigat. Să stai atât de mult timp închis și după să mergi acasă, e ca și cum ai scăpa de la închisoare”, a mai spus Ștefan Bărboianu.

Petrolul începe drumul către Liga 1 pe 4 iulie 

Petrolul este angrenată în lupta la promovare în Liga 2, alături de alte cinci echipe. Ploieștenii vor începe play-off-ul de pe locul 5, cu 19 puncte, la o distanță de un punct de locurile 2 și 3, ocupate de CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv garantarea ”dublei” de baraj. Ecartul față de primul loc, UTA Arad, va fi la startul turneului de șase puncte.

Echipele vor lua startul în play-off cu jumătate din punctele acumulate pe parcursul sezonului și vor juca cinci meciuri. Turneul se va desfășura într-o singură manșă, iar calendarul competiției a fost deja trasat. Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat vineri datele de disputare ale celor cinci etape. Astfel, play-off-ul va începe pe 4 iulie, urmând ca celelalte etape să aibă loc pe 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 1 vor avea loc pe 5 și 9 august.

https://www.youtube.com/watch?v=gtc9QAUnrRs&fbclid=IwAR0NJzfuXeWGaEcCKQ4YJv92vxMWLysdcxQrkJJQYyaHGdgA31GYlf4LwQw

 

Foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/ Sport Picturs

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-costel-enache-dupa-amicalul-petrolului-cu-astra-propunerea-facuta-de-antrenor-pentru-readucerea-spectatorilor-in-tribune-parerea-despre-cantonamentul-continuu-si-cazurile-de-coronavi-19135529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-petrolul-a-remizat-cu-astra-pe-ilie-oana-lupii-au-avut-doua-transversale-dar-si-doi-absenti-din-cauze-medicale-19135438

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-efectuat-miercuri-primul-antrenament-cu-toti-jucatorii-foto-si-video-de-la-prima-sedinta-19135379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-pastreaza-in-lot-unul-dintre-golgheterii-acestui-sezon-inghetat-de-liga-2-antonio-cruceru-a-semnat-prelungirea-si-viseaza-la-promovare-de-ce-crede-ca-marinarii-19135592

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Jun. 2020, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă