AJF Sălaj a intrat în șomaj tehnic. Anunțul președintelui Daniel Sabou: ”Ar fi absurd să luăm bani când nu există activitate. Trebuie să fim solidari”

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2020, 14:51 Liga 4
AJF Sălaj a intrat în șomaj tehnic. Anunțul președintelui Daniel Sabou: ”Ar fi absurd să luăm bani când nu există activitate. Trebuie să fim solidari”

Criza financiară care începe să se contureze în fotbalul românesc, nu se reflectă doar asupra jucătorilor și cluburilor, ci și asupra entităților care conduc. În special asupra celor care se ocupă de ligile inferioare. La mijlocul acestei săptămâni, AJF Sălaj a anunțat că a intrat în șomaj tehnic. Astfel, entitatea apelează la Ordonanța de Guvern prin care toate salariile sunt plafonate la 75 la sută din salariul mediu brut.

Detaliile măsurii au a fost făcute publice de președintele Daniel Sabou, care a dezvăluit că demersurile cu privire la depunerea actelor au început încă de luna trecută. Toți angajații au înțeles situația și au semnat documentele complementare contractelor de muncă.

”Este o perioadă grea pentru toată lumea şi toţi angajaţii de la AJF Sălaj am intrat în şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă. Demersurile s-au făcut din luna martie şi toţi am înţeles situaţia. Ar fi absurd să luăm acum bani de la AJF când nu există nicio activitate. Şi noi trebuie să fim solidari”, a spus preşedintele Daniel Sabou, citat de Sportul Sălăjean.

AJF Suceava a închis sezonul în Liga 4 și Liga 5 

Pandemia de coronavirus face cele mai mari probleme, în România, la Suceava, iar acest lucru a dus la suspendarea definitivă a Ligii 4 și Ligii 5. Anton Ciprian, președintele AJF Suceava, a făcut anunțul duminică dimineața. Astfel, clasamentele din momentul de față vor fi cele finale.

”Cred că e cea mai bună decizie în momentul de față pentru tot ce înseamnă sport. După ce am luat decizia, am fost sunat de mai mulți colegi, și mai devreme sau mai târziu așa se va întampla peste tot. Datele de finalitate ale compețiilor nu vor putea fi respectate (…)

Eu am analizat de ce nu s-ar putea finaliza, pentru că foarte multe persoane care activează la nivel amator au alte meserii de bază. Sunt jucători amatori care au job-uri, nu îi pot băga să joace în timpul săptămânii. Turul campionatului îl terminăm la începutul lui noiembrie, iar returul îl reluăm în martie, aprilie, din cauza condițiilor meteorologice. Ne e dificil să comprimăm etapele, apoi să începem repede un nou campionat și financiar este imposibil, nu sunt sume mari de bani în fotbalul amator, nu putem cere bani în momentul ăsta, dată fiind situația”, preciza Anton Ciprian, președintele AJF Suceava, la începutul lunii.

Clasamentul primelor clasate în Liga 4 Suceava este următorul:

  1. CSO Șiretul Dolhasca- 39 puncte
  2. ACS Juniorul Suceava- 31 puncte
  3. CSO Viitorul Liteni- 31 puncte
  4. FC Pojorâta- 29 puncte

Foto: Sportul Sălăjean și Graiul Sălajului

https://liga2.prosport.ro/liga-4/campionatele-din-liga-4-au-de-suferit-etapele-nu-pot-fi-comprimate-iar-meciurile-nu-se-reiau-pana-in-mai-e-foarte-greu-sa-programam-partide-intermediare-19128823

https://liga2.prosport.ro/special/presedintele-afan-critica-ordonanta-de-guvern-pentru-sprijin-financiar-pe-perioada-starii-de-urgenta-mi-se-pare-ca-e-data-doar-asa-ca-sa-fie-data-si-ca-nu-se-poate-aplica-19012017

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2020, 14:51 Liga 4
Pe aceeași temă