Dorinel Munteanu s-a înarmat cu răbdare până când activitatea sportivă va fi reluată: ”Orice informație ieșită de la FRF sau de la LPF nu poți să o iei ca pe una confirmată sau sigură”

27 Apr. 2020, 11:49 Liga 2
Dorinel Munteanu s-a înarmat cu răbdare până când activitatea sportivă va fi reluată: ”Orice informație ieșită de la FRF sau de la LPF nu poți să o iei ca pe una confirmată sau sigură”

O lună și jumătate a trecut de când campionatul Ligii 2 a fost suspendat din cauza situației create de noul coronavirus, iar răbdarea în privința reluării competiției începe să dispară. Starea de urgență în România se va încheia pe 15 mai, însă o dată certă pentru reînceperea jocurilor de fotbal nu e stabilită.

Dorinel Munteanu (51 de ani) duce dorul fotbalului și speră ca sezonul să fie reluat cât mai curând, antrenamentele poate imediat după încheierea stării de urgență. Deținătorul recordului la meciuri disputate pentru echipa națională nu poate lua ca sigure informațiile venite dinspre FRF și LPF. La Liga 1 se speră ca sezonul să se reia începând cu 5 iunie, însă Munteanu este convins că nimic nu e sigur şi că totul este extrem de oscilant.

”Nu am prea multe informații. Orice informație ieșită de la FRF sau de la LPF nu poți să o iei ca pe una confirmată sau sigură. În fiecare zi sunt discuții pe această temă, deci nu putem lua nimic ca sigur.

Cred că nici ei nu știu exact ce se poate întâmpla în viitor. Trebuie să așteptăm, pentru că se poate schimba de la o zi la alta orice decizie luată”, a spus, la Digi Sport, Dorinel Munteanu, acesta fiind de acord ca fotbalul să se reia și fără spectatori, numai să se reia odată: ”Cred ca suporterii vor suferi. Nu pot să cred că vom termina acest campionat fără suporteri, dar și aici e de discutat, trebuie să așteptăm. Dar, până la urmă, să înceapă și așa, fără suporteri, și vom vedea pe parcurs.”

Dorinel Munteanu: ”Eu sper să îi chem pe jucători mai devreme de 16 mai la antrenamente”

Antrenorul echipei CSM Reșița e mulțumit de condițiile pe care în Valea Domanului și, dacă ar fi după el, și-ar chema jucătorii la pregătire mai devreme de 16 mai. Totodată, crede că sezonul ar putea continua cu desfășurarea tuturor celor 14 etape rămase de disputat.

”Sper să ne reluam activitatea, ne este dor. Este greu, această perioadă este foarte grea, dar eu sper că am trecut cu bine și că se va încheia în curând.

Programul meu este stabilit, dar important este ce fac ei. Eu sper să îi chem pe jucători mai devreme de 16 mai la antrenamente. La Reșița avem condiții, trebuie să preluam modele dn străinătate. Și la noi cred că va fi mai repede.

Eu spun că, dacă începem pe 5, cel târziu 10 mai, va fi foarte bine. Mai sunt 14 etape, dar gestionând aceste etape, trebuie să ne atingem obiectivul. Pentru 14 etape sunt necesare trei săptămâni de pregătire”, a mai spus Munteanu.

”În Germania nu există șomaj tehnic, la noi s-a venit cu așa ceva”

Dorinel Munteanu nu este de acord nici cu decizia de trecere în șomaj tehnic, însă nu a avut ce face și a acceptat decizia. Fostul mijlocaș a făcut o comparație cu ceea ce se întâmplă în Germania, acolo unde a jucat timp de opt ani, la Koln și Wolfsburg.

”Primarul orașului (n.r. – al Reșiței, Ioan Popa) a stabilit să intrăm în șomaj tehnic. Am acceptat, important e să ne salvăm, apoi vom găsi soluții și vom reveni la salariile noastre normale. Sunt convins că oamenii care conduc clubul vor fi alături de echipă.

În Germania nu există șomaj tehnic, la noi s-a venit cu așa ceva. Dar, dacă astea sunt regulile în România, trebuie să mergem mai departe cu ele”, a încheiat antrenorul echipei de seniori a CSM Reșiței, club de drept public, finanțat din bani de la autoritățile locale.

27 Apr. 2020, 11:49 Liga 2
Pe aceeași temă