Avancronica etapei nr. 3 din Liga a II-a

29 Aug. 2008, 14:18 Liga 2

În prima serie, Șumudică se află în fața unui examen dificil

Etapa a treia programează în Seria I derby-ul fostelor echipe din Liga I, Ceahlăul și Progresul. Partida poate fi considerată un meci de 6 puncte pentru că învingătoarea va scoate din cărți una din contracandidatele la promovare. Progresul nu pare o echipă în formă, dar cu siguranță gruparea din Cotroceni își dorește să obțină măcar un punct. Gazdele, antrenate de Florin Marin, vor fi sub presiune deoarece o victorie ar determina detașarea acestora în campionat.
Un alt meci echilibrat se va disputa în Ștefan cel Mare. Dinamo II, cu jucători în primul 11 de la prima echipă, va da piept cu petroliștii răniți serios în orgoliu etapa trecută. Pe de o parte speranțele gazdelor îl au în prim plan pe goleadorul Miranda, în timp ce Petrolul are o linie mediană foarte bună.
Duelul de la Bacău dintre Știința și Concordia Chiajna pare un meci pentru evitarea retrogradării, deși au trecut doar două etape din actualul sezon. Gazdele și-au cumpărat locul în Liga II și au furnizat una din surprizele rundei trecute. Oaspeții au un lot subțire și se bazează pe foștii studenți Oae, Ciubotariu și Diniță pentru a face o figură frumoasă.
La Galați, Dunărea va încerca să spargă gheața și să acumuleze primele puncte în Liga a II-a. Din postura de favorită pleacă însă Delta Tulcea, care după galopul din prima etapă, a fost ținută în șah pe teren propriu în cea de a doua etapă de Știința Bacău.
Dunărea Giurgiu întâlnește studenții din Regie acasă. Oaspeții sunt favoriți, teoretic, dar gazdele pot furniza una din surprizele rundei. Sportul a practicat un joc bun în primele etape și doar arbitrajul defavorabil, din prima etapă, l-a privat de șansa de a avea maximul de puncte.
Cu blazonul șifonat în Regie, Cetatea va încerca să obțină victoria în fața propriilor suporteri. Oaspeții de la FC Snagov vor încerca probabil să obțină un egal, părând specialiști la acest capitol după rezultatele înregistrate până acum.
“Echipa neprevăzută”, așa cum îi numesc eu pe cei de la Prefabricate Modelul, pare a avea o misiune ușoară în meciul cu FCM Bacău. Orice alt rezultat în afara victoriei gazdelor va fi o surpriză a etapei în Seria I. Cei din Modelu au toate șansele să bifeze prima victorie în acest sezon.
Un meci tare se anunță la Buftea, acolo unde gazdele vor întâlni una din cele mai puternice echipe din Liga a II-a, FC Botoșani. Partida are ca favorită certă formația moldoveană, dar nici gazdele nu sunt o pradă ușoară. Se anunță un meci disputat.
La Ploiești, CSM va primi replica celor de la Forex Brașov. Cu evoluții oscilante, oaspeții par mai slab cotați decât gazdele. Acestea au un moral foarte ridicat după victoria din runda precendentă în fața rivalilor locali, dar acest avantaj poate avea efect invers, în sensul că jucătorii echipei gazdă nu vor mai evalua cu aceeași dorință de victorie.

În a doua serie, la Alba Iulia, se vor întâlni două din echipele de pe podium

Unirea și Mureșul Deva promit, prin prisma locurilor pe care le ocupă în clasament, un meci „total” la Alba Iulia. Meciul poate fi considerat un episod important din bătălia pentru promovare. Un egal nu mulțumește pe nimeni, deoarece fiecare echipă dorește să se detașeze în clasament. Partida se anunță a fi incediară.
Liderul seriei a doua, Drobeta se va deplasa la Oradea. Cei de la Liberty vor avea un meci greu în fața celor din Turnu-Severin, care sunt favoriți cu certitudine. După ce a furnizat runda trecută una din surprizele etapei, formația gazdă va avea de înfruntat o echipă într-o formă foarte bună.
La Râmnicu Vâlcea, gazdele vor da piept cu Jiul. Oaspeții au încă probleme la nivelul băncii tehnice și nesiguranța aceasta poate fi speculată de gazde. Învingătoare în partida anterioară, CSM-ul va încerca să se mențină în plutonul echipelor care trag la promovare.
Lupeniul primește vizita celor de la UTA, într-un meci ce poate fi cu scântei. Oaspeții sunt o formație arțăgoasă, dar gazdele, care vin după o înfrângere taxată de proprii suporteri, au de recuperat puntele pierdute etapa trecută chiar pe teren propriu.
FCM Târgu-Mureș a realizat surpriza rundei trecute și va întâlni acasă echipa FCM Târgoviște. Oaspeții nu par să se ridice la nivelul Ligii a II-a, așa încât gazdele au mari șanse să obțină cele trei puncte puse în joc.
CFR Timișoara va primi vizita ultimei clasate FC Bihor Oradea. Echipa oaspete pare o umbră a celei care evolua în prima Ligă. Gazdele pornesc favorite și trebuie să demonstreze că rezultatele din primele etape nu au fost întâmplătoare.
Un meci ce pare din start o remiză, Dacia Mioveni va evolua acasă cu Arieșul Turda. Gazdele care par să fi uitat că au jucat de curând în Liga I se află pe un incredibil loc 15 și nu își permit să mai piardă puncte. Turda are la activ două egaluri și va dori să obțină și la Mioveni cel puțin un punct.
Un derby al codașelor se va disputa la Arad între ACU și Mechel Câmpia Turzii. Ambele echipe suferă în clasament și o victorie a uneia din formații o va țintui pe cealaltă în zona retrogradării.
Am lăsat deliberat pentru final partida Inter Pitești – U Cluj deoarece sosirea lui Dorinel Munteanu ca antrenor la U a fost știrea săptămânii în Liga a II-a. Deși șepcile roșii au avut evoluții dezamăgitoare până acum, se speră la într-un reviriment al echipei clujene o dată cu venirea lui “Munti”. Rămâne de văzut însă, dacă acest fapt va deveni realitate chiar din această etapă, având în vedere că echipa gazdă vor înverca să profite de avantajul propriului teren.

29 Aug. 2008, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă