Avancronica etapei a 21-a din C 6

13 Apr. 2012, 07:07 Microscop
Avancronica etapei a 21-a din C 6
Runda cu numărul 21, în seria C 6, este cea care ar putea decide care dintre cele două contracandidate la promovare, Corona Brașov sau Olimpia Satu Mare va ocupa fotoliul de lider al seriei.
Avântul Reghin – Universitatea II Cluj (0 – 3)
Echipa din Reghin situată pe 8 cu 31 de puncte, primește vizita studenților mici pregătiți de Gică Barbu, situați pe cea de-a treia treaptă a clasamentului cu 36 de puncte.
În cele 10 partide disputate pe teren propriu, echipa gazdă a contabilizat 5 victorii, 3 remize și 2 înfrângeri, totalizând 18 puncte și un golaveraj pozitiv 17 – 9. Clujenii, din tot atâtea jocuri disputate în deplasare au obținut 4 victorii, 2 remize și 4 înfrângeri, acumulând 14 puncte și un golaveraj pozitiv 17-16. În partida tur disputată pe malul Someșului, Universitatea s-a impus cu scor de neprezentare. Este curios dacă reghinenii vor reuși să-și ia revanșa.
Gloria II Bistrița – Seso Câmpia Turzii (0 – 2)
Este foarte greu pentru elevii lui Cristi Coroian cu cele 10 puncte la activ, din postura de ultimi clasați în C 6, să se impună în fața unei echipe precum Seso, care a acumulat 31 de puncte, dintre care 14 în jocurile disputate în deplasare. Oricum Gloria are numai varianta victoriei pentru a mai spera la un loc în cel de-al treilea eșalon și ediția viitoare de campionat
Unirea Dej – FCM II Târgu Mureș (1 – 0)
Până în acest moment, statistica spune că echipa din Dej a avut un parcurs constant atât pe teren propriu, cât și în deplasare. În cele 10 partide disputate pe malul Someșului, elevii lui Mircea Bolba au obținut 3 victorii, 3 remize și 4 înfrângeri, totalizând 12 puncte, iar în urma jocurilor disputate în deplasare a contabilizat 11 puncte. Este greu de crezut că în disputa cu mai micii colegi de la FCM II Tg. Mureș, dejenii nu vor reuși să se impună fără probleme pentru a încerca să se îndepărteze de zona nisipurile mișcătoare din subsolul clasamentului.
Unirea Ungheni – FC Zalău (2 – 1)
După locul ocupat înaintea acestei etape în clasamentul seriei, Unirea Ungheni cu cele 34 de puncte acumulate, dintre care 24 pe teren propriu pleacă din start favorită. De cealaltă parte echipa pregătită de Marius Pașca din totalul de 27 de puncte, 15 le-a obținut pe terenul adversarelor și nu oricum, ci numai cu victorii. Vom știi concret care va fi deznodământul acestui joc, vineri la finalul partidei, chiar dacă în partida disputată în tur, sub Meseș, gruparea condusă de Ioan Orosfoian a reușit să ia toate punctele.
Corona Brașov – Olimpia Satu Mare (0 – 1)
Fără doar și poate, partida care ține capul de afiș în C 6 se dispută sub Tâmpa, unde Corona primește vizita celor de la Olimpia Satu Mare. După 20 de etape, cele două echipe pretendente la promovare în liga secundă se află la egalitate de puncte, fiind departajate de golaveraj. Linia de clasament a celor două formații are următoarea configurație:
Corona Brașov 20 de jocuri, 14 victorii, 4 remize 2 înfrângeri, golaveraj 40-6, 46 de puncte.
De cealaltă parte Olimpia Satu Mare 20 de jocuri, 15 victorii, o remiză, 4 înfrângeri, golaveraj 36-15, 46 de puncte.
În cazul unei victorii a celor de la Satu Mare, aceștia se vor distanța în fruntea clasamentului, având și avantajul în jocurile directe. Dacă cei de la Corona vor obține victoria, vor trece cu 3 puncte în fața celor de la Olimpia, iar lupta pentru promovare va rămâne deschisă.
CFR II Cluj – Voința Livezile (1 -1)
Cele două formații sunt vecine de clasament, dar avantajul este de partea elevilor lui Alin Minteuan, care au 3 puncte în fața celor de la Voința. Echipa din Gruia ocupă locul 11, cu 23 de puncte, unul care nu le oferă liniștea rămânerii în liga a III-a. Echipa din Livezile, chiar dacă ocupă locul 13 cu 20 de puncte se poate spune că a fost performera etapei precedente, când a remizat pe propriul teren în compania celor de la Corona Brașov. Din punct de vedere statistic acest joc poate fi deschis oricărui rezultat.
CS Zlatna – Sănătatea Cluj (2 – 1)
Echipa lui Dorel Mureșan este condamnată să obțină toate punctele în acest joc, deoarece cu cele numai 16 puncte acumulate până în prezent este greu să spere într-o salvare de la retrogradare. „Virușii verzi” conduși de pe margine de Marius Semeniuc, cu cele 28 de puncte și o clasare pe locul 9, se poate spune că oarecum sunt scăpați de anumite griji, deși este prematur de anticipat.
Unirea Florești – Unirea Tărlungeni (1 – 1)
Cu cele patru victorii și o singură înfrângere obținute în sezonul de primăvară, echpa lui George Ciorceri este considerată favorită în jocul cu cei din Tărlungeni, deși oaspeții sunt mult mai bine clasați. În cazul unei victorii, Unirea Florești poate egala la puncte colega de întrecere. Dacă Unirea Tărlungeni va obține toate punctele la Turda, cumulat cu înfrângerea Universității la Reghin, echipa brașoveană poate urca pe cea de-a treia treaptă a clasamentului.

Articol de Ioan ARION

13 Apr. 2012, 07:07 Microscop
Pe aceeași temă