Avanpremiera etapei 18 a Seriei a VI-a

30 Mar. 2012, 01:10 Stiri
Avanpremiera etapei 18** a Seriei a VI-a

În cea de-a treia rundă a sezonului de primăvară, în seria C6, continuă lupta atît pentru șefia clasamentului, cât și în subsol pentru evitarea zonei fierbinți, care vizează ,,pașaportul,, spre liga a IV-a. Dialogul dintre liderul Corona Brașov și ocupanta locului 2, Olimpia Satu Mare, continuă de la distanță.

Vineri 30 martie, ora 15:00

Unirea Tărlungeni – Avântul Reghin (în tur, 0-1)
Uniriștii brașoveni, după remiza obținută la Voința Livezile, se cred favoriți în fața celor de la Avântul Reghin, care etapa trecută au suferit o înfrângere usturătoare în fața Gloriei II Bistrița. Locurile ocupate în clasamentul seriei de cele două formații, ar putea genera o partidă echilibrată, cu un mic plus de partea gazdelor. Unirea Tărlungeni ocupă locul 6 cu 29 de puncte, pe când echipa din Reghin, este poziționată pe locul 4 cu 30 puncte. După cum arată clasamentul s-ar putea înregistra o remiză și chiar o victorie a echipei oaspete în acest joc.

CS Zlatna – Gloria II Bistrița
(1-1)
Chiar dacă elevii lui Cristi Coroian, au obținut o victorie clară etapa trecută în fața Avântului Reghin, este greu de crezut că vor putea face față, celor din Zlatna pregătiți de Dorel Mureșan, care în urmă cu o săptămână au pierdut greu la Dej, în urma unei erori de arbitraj. ,,Aurarii,, de pe valea Ampoiului, sunt creditați cu prima șansă în acest joc, mai ales că bistrițenii nu vor putea beneficia de nici un jucător din lotul primei echipe. Zlătnenii, cu cele 12 puncte ocupă locul 15, iar bistrițenii cu zestrea de 10 puncte, dețin ,,lanterna roșie ,, a clasamentului și se vor duela în derby-ul suferinței din coada clasamentului. ,,Ne deplasăm la Zlatna, pentru acest joc, în care fiecare echipă își dorește cele trei puncte. Cu un lot subțire numeric și calitativ, nu ne punem mari speranțe,, a declarat cu supărare Cristi Coroian, tehnicianul celor de la Gloria II.

Sănătatea Cluj – Unirea Dej (1-1)
,,Virușii verzi,, ai Clujului, după înfrângerea suferită în runda precedentă pe terenul colegei de serie Unirea Ungheni, este greu de crezut că vor ceda puncte pe teren propriu, chiar dacă este vorba de conjudețeana Unirea Dej. Elevii lui Marius Semeniuc, sunt hotărâți să obțină toate punctele puse în joc, deoarece nici poziția din clasament nu le permite să facă pași greșiți pe teren propriu.
,,Le-am cerut elevilor mei să practice un joc plăcut, nicidecum nu o să facem antijoc, chiar dacă echipele se cunosc foarte bine. Sper ca la finalul partidei să ne putem bucura de obținerea celor trei puncte,, a afirmat Marius Semeniuc, antrenorul ,,virușilor,,

Universitatea II Cluj – Unirea Ungheni
(0-3)
În jocul de la Cluj, se întâlnesc două echipe care etapa trecută și-au trecut în cont toate punctele. Unirea Ungheni a învins pe teren propriu, echipa ,,virușilor verzi,, iar studenții mici au câștigat întrecerea cu rivalii de la CFR, pe terenul acestora. Nici de această dată Gică Barbu, nu pare prea optimist în ceea ce privește evoluția scorului, deoarece în lot, nu are decât jucători foarte tineri, nicidecum nu v-a primi întăriri de la prima echipă. Uniriștii din Ungheni, cu jucători mult mai experimentati, ar fi posibil să facă o surprză pe malul Someșului. Echipa gazdă se află pe locul 6 cu 29 de puncte, iar Unirea Ungheni ocupă locul 3 cu 31 de puncte. Cunoscând aceste date, se poate pronostica un X 2.

Seso Câmpia Turzii – CFR II Cluj (2-1)
Echipa din Câmpia Turzii, este obligată să obțină victoria în jocul din această etapă, deoarece vine după două înfrângeri consecutive. De cealaltă pare cfr-știi lui Alin Minteuan, în acest sezon, au înregistrat o remiză și o înfrângere. După evoluțiile mai puțin concludente din debutul sezonului de primăvară, echipa pregătită de Valentin Șandru, este convinsă cu nu poate scăpat victoria în jocul cu echipa a doua a CFR-ului. Poziția a 7-a, cu cele 26 de puncte, ocupată în clasament de echipa Seso, îi dă dreptul să spere la prima victorie din această primăvară. Gruparea din Gruia se află pe locul 11, cu 19 puncte.

FCM II Târgu Mureș – Corona Brașov (0-1)
Pe terenul din Târgu Mureș se întâlnesc două echipe cu obiective diferite; gazdele se gândesc cum să scape din zona fierbinte a clasamentului, iar echipa de sub Tâmpa, are ca obiectiv promovarea pe cea de-a doua scenă fotbalistică. Târgmureșenii, se prezintă la acest joc, după două înfrângeri consecutive, pe când liderul seriei a contabilizat două victorii. Este greu de crezut că liderul Corona Brașov, se v-a împiedica la o echipă aflată pe locul 14, cu 15 puncte, în a cărei componență se găsesc, mulți jucători tineri de vârsta junioratului.

FC Zalău – Unirea Florești (3-1)
Sub poalele Meseșului se vor întâlni FC Zalău, ocupanta locurilui 9 cu 24 de puncte și Unirea Florești, aflată pe locul 8 cu 26 de puncte. După cum sunt poziționate în clasament cele două echipe s-ar putea crede că v-a fi o întâlnire echilibrată. Elevii lui Marius Pașca, se prezintă la acest joc după două înfrângeri, prima pe teren propriu în compania celor de la Voința Livezile, iar cea de-a doua în deplasarea de la Satu Mare, cu Olimpia. Echipa vizitatoare, a reușit în primele două etape tot atâtea victorii. ,,Chiar dacă avem mai multe indisponibilități în lot, mergem la Zalău, să ne jucăm șansa, așa cum am procedat în primele două etape din această primăvară. Suntem conștienți că va fi un joc greu, cu o echipă care cedează greu puncte pe teren propriu, mai ales că vine după două înfrângeri consecutive,, a afirmat George Ciorceri, antrenorul Unirii Florești

Sâmbătă 31 martie, ora 15:00

Voința Livezile – Olimpia Satu Mare (1-3)
Nou promovata Voința Livezile, în debutul sezonului a furnizat surpriza primei etape după cele 4 goluri înscrise echipei FC Zalău, în propria ,,ogradă,,. A venit runda a doua când a remizat pe teren propriu cu Unirea Tărlungeni. În ultima partidă a celei de-a treia rundă din C 6, Voința primește vizita Olimpiei Satu Mare, echipă aflată, într-un permanent dialog la distanță cu liderul seriei Corona Brașov, în lupta pentru șefia seriei. Echipa sătmăreană, cu cele 37 de puncte, ca să rămână în plasa liderului, are nevoie de cele trei puncte puse în joc. Gazdele aflate pe locul 12, cu o zestre de numai 19 puncte, se gândește cu seriozitate la punctele puse în joc, pentru a încerca să evadeze din plutonul care v-a părăsi eșalonul trei al fotbalului.

Articol scris de Ioan Arion

30 Mar. 2012, 01:10 Stiri
Pe aceeași temă