Avanpremiera etapei a 16-a C 6

15 Mar. 2012, 13:16 Microscop
Avanpremiera etapei a 16-a C 6
După o iarnă cu multă zăpadă și incertitudini în ce a privit debutul sezonului de primăvară, caravana celui de-al treilea eșalon fotbalistic se v-a pune în mișcare vineri 16 martie de la ora 15, cu prima etapă a returului. În seria C 6, nu au fost modificări în ceea ce privește componența seriei; totuși singura schimbare a fost aceea că Unirea Florești își va disputa jocurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Turda. Încă din prima rundă a sezonului de primăvară, se configurează câteva jocuri interesante, care pot avea o influență majoră atât la vârful, cât și la subsolul clasamentului.
Etapa a 16-a – Joi 15 martie, ora 15.00
Sănătatea Cluj – CFR II Cluj (2-0) *
„Virușii verzi” ai Clujului, vor da piept cu rivalii de la CFR 1907. În partida tur, elevii lui Marius Semeniuc, au reușit să se impună la două goluri pe terenul ceferiștilor. De această dată orgoliile sunt mai mari și trupa lui Alin Minteuan, este hotărâtă să obțină ei victoria pe terenul celor de la Sănătatea. Acest joc va deschide balul în C 6, deoarece se dispută joi 15 martie de la lora 15, pe terenul cu suprafață sintetică de la baza sportivă Unirea din Cluj Napoca, deoarece terenul din parcul „Iuliu Hațiegan”, unde joacă cei de la Sănătatea, nu este practicabil
Vineri 16 martie, ora 15.00
Unirea Tărlungeni – Gloria II Bistrița (0-1)
Dacă în prima etapă din tur bistrițenii au câștigat punctele pe teren propriu, este greu de crezut că „lanterna roșie” din C 6, ar putea emite pretenții în fața celor din Tărlungeni, echipă aflată pe poziția a 7-a, cu 25 de puncte. Tehnicianul bistrițenilor Cristian Coroian, este optimist și crede în șansa echipe sale că se poate salva de la retrogradare.
Avântul Reghin – Unirea Dej (2-1)
Partidă interesantă la Reghin, unde elevii lui Andrei Enyedi, aflați pe locul 4 cu 27 de puncte, sunt încrezători în propriile forțe și nu pot accepta ideea să piardă pe teren propriu. Echipa de pe malul Someșului, este obligată să joace fiecare partidă cu sabia deasupra capului, pentru a scăpa de locul 15, loc care îi exilează din eșalonul 3.
CS Zlatna – Unirea Ungheni (0-5)
„Aurarii” de pa Valea Ampoiului, pregătiți de Dorel Mureșan, au de luat o revanșă în fața echipei lui Ioan Orosfoian. În tur mureșenii au administrat un usturător 5-0, celor din Zlatna. După poziția din clasament (locul 3, cu 28 de puncte) echipa din Ungheni se pare că se gândește tot mai serios la o promovare în eșalonul secund, iar CS Zlatna, cu cele 9 puncte acumulate la finalul turului ocupă locul 15 și se zbate pentru supravețuire în liga a 3-a.
Universitatea II Cluj – Corona Brașov (0-3)
Studenții mici, ocupanții locului 5 cu 26 de puncte, au de luat o revanșă în fața liderului seriei, care în tur s-a impus la scor de neprezentare. Mai mult decât atât la vremea disputării partidei tur, clujenii au acuzat jocul fără menajamente practicat de brașoveni. Chiar dacă nu au drept de promovare, elevii lui Gică Barbu, vor încerca să obțină victoria, chiar lotul este destul de subțire și la această oră încă nu se știe ce și câți jucători vor fi trimiși de la prima echipă.
Seso Câmpia Turzii – Unirea Florești (2-0)
De multă vreme suporterii echipei din Câmpia Turzii și-au dorit un derby, cu echipa din Turda. Vrând, nevrând, a venit și acel moment, mai mult fortuit decât dorit. Elevii lui Valentin Șandru, sunt hotărâți să tranșeze jocul în favoarea lor mai mult din orgoliu, decât din necesitate, la fel cum au procedat în partida tur. De cealaltă parte George Ciorceri, are destule probleme din punct de vedere a alcătuirii lotului, dar cu toate acestea mege mai departe pe mâna tinerilor. Înaintea primei etape din retur Seso Câmpia Turzii, ocupă locul 6 cu 26 de puncte, iar Unirea Florești / Turda se află pe locul 10 cu 20 de puncte.
FCM II Târgu Mureș – Olimpia Satu Mare (0-5)
FCM II Tg. Mureș, locul 14 cu 15 puncte, va avea un joc destul de dificil pe teren propriu, în compania celor de la Olimpia Satu Mare, aflată pe poziția secundă a clasamentului cu 31 de puncte, la două puncte în spatele liderului Corona Brașov. În partida tur sătmărenii le-au administrat un sec 5-0, celor din Tg. Mureș. Acest joc va fi un dialog la distanță cu cel de la Cluj, unde joacă liderul. Sătmărenii fac deplasarea la Târgu Mureș cu gândul la cele 3 puncte puse în joc, pentru a spera la o revenire pe cea de-a doua scenă fotbalistică.
FC Zalău – Voința Livezile (1-0)
Mult mai titrata echipă de la poalele Meseșului (FC Zalău), pregătită de Marius Pașca, este hotărâtă să obțină cele trei puncte în fața noii promovate Voința Livezile, echipă care în această iarnă se pare că a făcut câteva transferuri, care să-i ajute să se salveze de la retrogradare. Sălăjenii, înaintea primei etape din retur ocupă locul 8, cu 24 de puncte, pe când echipa bistrițeană se află pe poziția a 12-a, cu 15 puncte.
* În paranteză rezultatele înregistrate în tur

Articol de Ioan ARION

15 Mar. 2012, 13:16 Microscop
Pe aceeași temă