Au început lucrările la stadionul ”Ilie Oană”. Arena Petrolului a avut de suferit din cauza ploilor, dar problemele se vor remedia până la reluarea pregătirilor

Autor: Andrei PASCU Publicat: 18 Dec. 2020, 16:38 Actualizat: 19 Dec. 2020, 07:14 Liga 2
Au început lucrările la stadionul ”Ilie Oană”. Arena Petrolului a avut de suferit din cauza ploilor, dar problemele se vor remedia până la reluarea pregătirilor

Pauza de iarnă este folosită de autoritățile din Ploiești și pentru anumite lucrări la stadionul ”Ilie Oană”, administrat de CSM Ploiești. Din cauza ploilor din ultima perioadă, arena Petrolului a avut de suferit în special la sistemele pluviale. Lucrările încep vineri, 18 decembrie 2020, iar până la reluarea campionatului Ligii a 2-a, în jurul datei de 20 februarie 2021, vor fi finalizate

Andrei Volosevici, primar Ploiești: ”Aceste lucrări se impuneau şi vor ajuta, pe viitor, la desfășurarea în condiţii bune a activității sportive” 

Ploile au făcut probleme și la sala ”Leonard Doroftei”, unde se se fac aceleași lucrări în această pauză de iarnă.

Cele două baze sportive au întâmpinat probleme serioase în perioada ultimelor ploi. Sistemele pluviale actuale sunt deteriorate, ceea ce cauzează pătrunderea precipitaţiilor în clădiri şi afectarea, în timp, a acestor structuri. Estimăm ca până la finalul acestui an să încheiem aceste lucrări. Aşa cum am mai declarat, îmi doresc să susţinem aceste baze sportive. Aceste lucrări se impuneau şi vor ajuta, pe viitor, la desfășurarea în condiţii bune a activității sportive, a declarat Andrei Volosevici, primarul din Ploiești, citat de Ziarul Prahova.

Lucrările vor fi gata înainte de reunirea Petrolului 

Petrolul are programată reunirea la începutul lunii ianuarie. Atunci vor reveni jucătorii sub comanda lui Viorel Moldovan, pentru pregătirea ultimelor șase partide din campionat, înainte de împărțirea echipelor în grupe de promovare și retrogradare. Petrolul va începe 2021 în Cupa României, în faza 8-imilor, unde s-a calificat după victoria cu 2-1 contra celor de la CSM Ceahlăul, din Liga 3.

Partida din Cupă va avea loc în perioada 9-11 februarie, dar deocamdată ploieștenii nu și-au aflat adversara.

Petrolul, două acțiuni pentru conturarea lotului, pentru 2021 

Până la reunire, Petrolul a anunțat primul transfer din perioada de iarnă. Ploieștenii s-au întărit în zona mediană, prin aducerea lui Silviu Pană (29 de ani). Contractul a fost semnat pe un an și jumătate, până în vara anului 2022. Mijlocașul a evoluat ultima dată tot în Liga 2, la Turris Oltul.

Silviu Pană s-a despărțit recent de echipa din Turnu Măgurele la sfârșitul lunii noiembrie. Plecarea s-a produs la scurt timp după ce acolo s-a schimbat antrenorul, când Erik Lincar a fost înlocuit cu Eugen Trică.

O altă acțiune pentru anul următor a fost reprezentată de contractul de profesionist oferit de Petrolul mijlocașului central Iulian Nicholas Stănescu (17 ani). Tânărul este un produs al academiei ploieștenilor, iar în ultimul timp a evoluat pentru echipa sub 19 ani a Petrolului. Clubul nu a anunțat însă și durata înțelegerii, dar a precizat că Stănescu va face pasul la echipa mare în viitorul apropiat.

 

 

 

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 18 Dec. 2020, 16:38 Actualizat: 19 Dec. 2020, 07:14 Liga 2
Pe aceeași temă