INCREDIBIL | În 2014 era golgheterul Ligii 1 și îl transfera Steaua. Astăzi susține probe pentru a dovedi că poate juca în Liga a 3-a, la aceeași echipă unde împresiona

  • Valentin Lemnaru (33 de ani) este testat în aceste zile de Universitatea Cluj, echipă la care a fost golgheter, când juca în Liga 1.
  • Atacantul din Lehliu (Călărași) a marcat ultimul său gol în urmă cu un an și jumătate, pe când evolua la Petrolul, între timp jucând și pentru Academica Clinceni și ASA târgu Mureș.


Trei ani au trecut de la momentul de glorie a lui Valentin Lemnaru. În urmă cu trei veri era cel mai important atacant din Liga 1. Terminase pe primul loc în topul golgheterilor, din tricoul lui „U” Cluj și era transferat de Steaua pentru preliminariile din Champions League. Momentul de glorie s-a terminat rapid însă, fiind retrimis la „U” Cluj după un singur joc pentru roș-albaștrii și o accidentare.

A urmat un sezon neconvingător la Universitatea, apoi transferuri succesive la Petrolul, în Qatar, la Clinceni, în liga secundă și la ASA Târgu Mureș, dar fără să reușească vreun gol la ultimele formații.

Astăzi, ajuns la 33 de ani, Lemnaru vrea să se întoarcă la noul Universitatea Cluj, dar și pentru a juca în Liga a 3-a are nevoie de probe de joc. Ioan Ovidiu Sabău și Marius Popescu vor să-i vadă potențialul actual. „El vrea să se întoarcă la Universitatea. Se va pregăti cu noi și vom vedea la ce nivel de pregătire se află. Susține probe, de ce să ne ascundem? Noi avem lotul conturat în mare măsură. Îl vom urmări la antrenament, de acum”, a spus Ioan Ovidiu Sabău pentru actualdecluj.ro.

Managerul Universității are în plan și formarea echipei secunde, care va evolua în Liga a 4-a, acolo de unde gruparea clujeană tocmai a promovat.

Un tânăr portar de la Olimpia a venit și el să-și încerce norocul

35 jucători din toată Românie au participat astăzi, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, la un trial ținut de Universitatea Cluj. Printre aceștia se numără și tânărul portar Rareș Pop (15 ani, foto mic 2), care vine de la Olimpia Satu Mare și speră să-l convingă pe Ioan Ovidiu Sabău că merită să-l păstreze în lotul Universității. „Îmi doresc să semnez cu Universitatea, ar fi primul meu pas spre fotbalul mare, dar depinde și de dânșii. Cred că am avut o evoluție acceptabilă, dar se putea și mai bine. Eu vin la Olimpia Satu Mare, din divizia B, și am venit aici ca să-mi încerc norocul. Am început fotbalul la 5 ani, la Someșul Satu Mare. Îmi doresc foarte mult să ajung în Liga 1. Ca idol, îl am pe Cristi Bălgrădean”, a spus Pop pentru ziuadecj.realitatea.net.

Altfel, luni, 17 iulie, de la ora 17:00, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, Universitatea Cluj se va reuni pentru pregătirea noului sezon al Ligii 3. Pe 9 august vor juca primul meci oficial, în Cupa României, faza I, contra Unirii Dej, iar în 26 august va evolua în prima etapă a Liga 3.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto mic 2: Robert Popa

Pe aceeași temă