11 jucători de la Olimpia și antrenorul Mircea Bolba trec la altă echipă sătmăreană după desființarea clubului din Liga 2

Antrenorul Mircea Bolba și nu mai puțin de 11 jucători de la Olimpia Satu Mare și-au găsit echipă unde să își continue activitatea după desființarea clubului din Liga 2. Aceștia merg la Turul Micula, grupare aflată pe locul 7 în campionatul Ligii a 4-a Satu Mare și care a evoluat ultima dată în Liga 3 în sezonul 2009-2010. Iar transferurile de la Olimpia ar putea continua.

Cei 11 jucători care merg odată cu Bolba la Micula au făcut parte din lotul de juniori A al grupării fanion a județului Satu Mare, unii dintre ei chiar cu prezențe la prima echipă.

„După dispariția Olimpiei, eveniment regretabil și care mi-a provocat multă tristețe, am primit o ofertă de la Turul Micula. Am acceptat oferta și nu mă simt rușinat că voi lucra la o echipă din Liga 4. Asta este soarta noastră, a antrenorilor. Cu actualul lot ne pregătim de circa o săptămână. Deocamdată, terenul nu ne permite să lucrăm cu mingea, așa că ne axăm pe pregătirea fizică”, a spus, pentru Informația zilei, antrenorul sătmărean Mircea Bolba, care îl ca avea ca secund pe Attila Mandi. Acesta, fost jucător al celor de la Minerul Lupeni, pe vremea când evoluau în Liga 2 și 3, a fost adus ca antrenor secund, dar și ca jucător pentru a da o mână de ajutor tinerilor din lot, experința sa contând pe viitor.

„Am ajuns la o înțelegere cu Mircea Bolba să antreneze echipa până în vară. Dar noi ne-am dori să prelungim înțelegerea pentru mai mult timp. Sper să cădem de acord, pentru că, pe termen mediu, avem mai multe proiecte”, a spus și Csaba Doboș, președintele Turului.

De precizat ar fi și faptul că juniorii aduși de la Olimpia au fost legitimați mai întâi la CSM Satu Mare și de acolo au fost împrumutați la Turul Micula. Din vara, secția de fotbal a CSM Satu Mare își va începe activitatea.

Nou proiect bazat pe mulți tineri

Din lotul vechi fac parte foști golgheteri județeni, foști jucători de Liga 3 la Olimpia și Micula, foști jucători din Liga a 2-a din Ungaria, dar și juniori din cadrul echipei Liceului Sportiv, semifinalista Ligii Elitelor anul trecut: Ionuț Lihet, Robert Mike, Gergo Orosz, Adam Pal, Alexandru Bonea sau Marius Coman.

La capitolul veniri îi consemnăm pe: Attila Mandi (ex Luceafărul Decebal), Patrik Sabău, Rareș Pop, Mate Varga, Ionuț Rus, Deyan Miletic, David Nyikora, Botond Lazin, Răzvan Pop, Adrian Paul, Denis Gherman și David Medve (toți de la Olimpia Satu Mare).

„În opinia mea, eu, cu băieții de la Olimpia, am luat cea mai bună decizie cu venirea la Turul Micula. Odată din pricina faptului că nea Mircea ne este antrenor în continuare, după care ar fi condițiile destul de bune pe care le avem. Mă refer aici la infrastructură, dar și din punct de vedere financiar. Pentru noi, acum, partea financiară, contează mai puțin. Organizarea este una foarte bună, oamenii iubesc echipa, conducerea se ocupă foarte mult de noi, vin la fiecare antrenament. În concluzie, este foarte bine că facem pasul la seniori, unii l-au făcut deja, alții așteptăm și ne dorim să avem un parcurs cât mai bun pentru retur, fără accidentări”, a spus Rareș Pop, noul goalkeeper al grupării din comuna sătmăreană Micula.

Din vechiul lot, au renunțat la fotbal Martin și Taar, Forgacs vrea să se transfere la Beltiug, iar „Macho” Pop își exprimă și el dorința de a se transfera la o altă echipă.

Antrenamentele se fac de trei-patru ori pe săptămână cu lotul întreg, iar juniorii se pregătesc zilnic. Echipa dispune de un teren de antrenament în Satu Mare, Baza Sportivă Dinamo și de sala de sport din Micula. Pe stadionul Comunal, unul cu un teren de joc dintre cele mai bune din județ și care dispune și de o tribună cu 1.500 de locuri, se vor disputa meciurile oficiale.

Mai mult, Turul Micula poartă discuții, în momentul de față, și cu alți trei jucători: un fundaș de bază al Olimpiei în sezonul acesta, dar și cu doi jucători din județ, unul fiind junior, iar celălalt senior.

În perioada următoare, pe lângă antrenamente, jucătorii echipei din Micula vor disputa și câteva jocuri de pregătire. Primul meci e programat sâmbătă, în Ungaria, cu echipa din Kocsord. Au mai fost perfectate alte două jocuri, cu AS Livada și cu o echipă din Nyirbator și se poartă discuții pentru un meci cu Unirea Tășnad.

Echipa nu și-a stabilit oficial încă obiectivele pentru partea a doua a sezonului, însă, odată cu noile achiziții, se vorbește despre o clasare pe podium, iar în Cupa Romaniei despre o accedere până în fazele semifinale.

Lotul complet al Turului Micula:

portari: Marius Coman, Rarel Pop;
jucători de câmp: Gergo Orosz, Attila Mandi, David Nyikora, David Medve, Adam Pal, Alexandru Bonea, Mate Varga, Ionuț Rus, Deyan Miletic, Răzvan Pop, Adrian Paul, Denis Gherman, Ionuț Lihet, Robert Mike, Patrik Sabău, Botond Lazin.

Foto: Informația zilei

Pe aceeași temă