ASU Politehnica are, oficial, ”satelit”. Clubul timișorean trimite o ”grupă talentată” la o echipă din Liga 3 care intenționa să se retragă din competiție. ”Facem în așa fel încât să nu-i blocăm, să aibă meciuri în picioare”. Parteneriatul, unul istoric

Anda DELIU 01 Jul. 2020, 17:42 Liga 2
ASU Politehnica are, oficial, ”satelit”. Clubul timișorean trimite o ”grupă talentată” la o echipă din Liga 3 care intenționa să se retragă din competiție. ”Facem în așa fel încât să nu-i blocăm, să aibă meciuri în picioare”. Parteneriatul, unul istoric

Grupa de juniori născuți în 2003 a clubului ASU Politehnica va juca din toamnă în Liga 3, pentru Fortuna Becicherecu Mic, așa cum Liga2.ro a anunțat în data de 22 iunie. Mutarea a fost anunțată oficial de grupare timișoreană astăzi, 1 iulie.

În mare parte, toată grupa merge ”în bloc” la Fortuna, alături de antrenorul Iulian Prodana, cel care este și conducătorul Centrului de copii şi juniori al Politehnicii. ”Avem nevoie de juniori, pentru că există o permutare generală a echipei de 2003 din cadrul grupului nostru, o grupă talentată și vrem să facem în așa fel încât să nu-i blocăm, să aibă meciuri în picioare în Liga 3. Este un lucru extraordinar pentru ei, pentru că trec pragul spre seniorat și nu le va fi ușor. Cu siguranță va apărea progresul. Dar nu trebuie să uităm că și noi avem nevoie de juniori. Regula ne impune doi juniori în prima echipă. Trebuie să alegem foarte bine și, în primul rând, să nu le facem rău juniorilor, să-i blocăm. Nu aș vrea să opresc prea mulți de la grupa de 2003. Doar unul dintre va juca titular. Important pentru ei e să joace, să aibă meciuri în picioare și să crească în valoare”, a spus Octavian Benga la reunirea echipei.

Practic, Fortuna Becicherecu Mic devine un ”satelit” al clubului ASU Politehnica Timișoara.

Zilele trecute, ASU Politehnica a semnat contracte de profesioniști cu cinci jucători din echipa de 2003: Ralf Roland Kuhn, Rareş Petru Bîrlovean, Denis Casian Bot, Denis Răzvan Radu și Demetris Cristodulo. Dintre aceștia, doar ultimii doi au fost prezenți astăzi la reunirea echipei antrenate de Cosmin Petruescu.

Acord istoric pentru Becicherecu Mic

Președintele clubului Fortuna, unul finanțar de primarul comunei din banii săi privați, fără a implica fonduri publice, spune că acordul este unul istoric.

Din dorința de a investi mai mult la fotbal feminin, unde a fost adusă jucătoare internațională Laura Rus, clubul timișean avea în plan economișire la masculin.

Dacă nu se făcea acest parteneriat, Becicherecu se retrăgea din Liga 3, competiție pe care a încheiat-o în acest sezon ”înghețat” din cauza pandemiei pe locul 10 în Seria 4, cu 20 de puncte strânse în 16 meciuri desfășurate dintr-un total de 30.

”Suntem încântaţi că, alături de domnul rector, împreună cu Universitatea Politehnica Timişoara, am încheiat un acord, spun eu istoric, pentru comuna noastră, în vederea susţinerii participării în Liga a 3-a a unei echipe de tineri. Ne dorim foarte mult ca această experienţă să fie una pozitivă”, a spus Raimond Rusu, primarul comunei Becicherecu Mic, pentru site-ul lui Poli.

Președintele ASU Poli, Viorel Șerban, salută și el ideea. „Astăzi s-a semnat un acord important pentru ceea ce înseamnă strategia de viitor a clubului Politehnica Timişoara. Practic, generaţia 2003, generaţia noastră de juniori, va avea ocazia să se confrunte cu echipe puternice din Liga a 3-a. Împreună cu colegii de la Fortuna Becicherecu Mic am semnat un acord prin care efectiv lotul echipei va reprezenta Fortuna în Liga a 3-a. E un pas important pentru noi. Căci cu această ocazie vom vedea care e nivelul actual al acestor juniori. Ţinta noastră fiind de a identifica posibilii jucători care să facă parte din lotul primei echipe cât mai curând sau care poate să constituie o sursă financiară prin transferul lor la alte cluburi de prestigiu”, a precizat Șerban, pentru aceeași sursă.

Viorel Şerban, preşedinte ASU Politehnica (stânga), și Călin Paşca, preşedinte Fortuna Becicherecu Mic (dreapta) au semnat, la Rectoratul Universității Politehnica din Timișoara parteneriatul dintre cele două cluburi.

”E un pas important pentru aceşti tineri, mai ales că sunt o generaţie foarte bună. E bine ca ei să se călească în Liga a III-a, decât să stea eventual doar rezerve la Liga a II-a, unii dintre ei. Sunt tineri care au muncit foarte mult şi e în spiritul Politehnicii. Îi aruncăm în luptă, aşa se călesc, şi sperăm că vor veni la echipa mare într-o perioadă scurtă de timp”, a declarat și Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Acordul dintre cele două cluburi a fost semnat la Rectoratul Universității Politehnica din Timișoara. Fortuna Becicherecu Mic e un club înfiinţat în anul 2016 care a promovat succesiv, din Liga a 6-a până în Liga a 3-a.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-pe-cale-sa-faca-o-colaborare-cu-un-club-de-liga-3-la-care-sa-trimita-o-intreaga-grupa-de-juniori-daca-mutarea-pica-echipa-din-timis-risca-sa-se-retraga-din-campionat-19136576

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-a-reinceput-miscarea-fara-niciun-transfer-nou-la-nivel-de-seniori-de-la-an-la-an-a-fost-tot-mai-greu-cei-24-de-jucatori-pe-care-benga-ii-are-la-di-19137458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-in-cautare-de-juniori-si-la-alte-cluburi-din-tara-cinci-juniori-ai-timisorenilor-au-semnat-contracte-de-profesionisti-19137214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-si-a-anuntat-un-program-incomplet-de-amicale-pentru-aceasta-vara-timisorenii-dau-start-pregatirii-noului-sezon-de-liga-2-19137379

Anda DELIU 01 Jul. 2020, 17:42 Liga 2
Pe aceeași temă