ASU Politehnica, pe cale să facă o colaborare cu un club de Liga 3, la care să trimită o întreagă grupă de juniori. Dacă mutarea pică, echipa din Timiș riscă să se retragă din campionat

Anda DELIU 22 Jun. 2020, 20:27 Liga 2
ASU Politehnica, pe cale să facă o colaborare cu un club de Liga 3, la care să trimită o întreagă grupă de juniori. Dacă mutarea pică, echipa din Timiș riscă să se retragă din campionat

FRF nu a publicat, deocamdată, răspunsul privind clasificarea și certificarea academiilor cluburilor. În acest context, unele grupări ar dori să trimită grupe întregi de juniori în Liga 3. O astfel de ocazie s-a ivit în Timiș pentru talentata grupă de 2003 a celor de la ASU Politehnica, care ar putea ajunge să joace în Liga 3, în numele echipei Fortuna Bechicherecu Mic. Dacă ”transferul” pică, echipa de lângă Timișoara riscă să se retragă din campionat.

Se poartă discuții ca respectiva grupă de jucători, cu tot cu antrenorul Iulian Prodana, să joace pentru Fortuna Becicherecu Mic, în Liga 3. Informațiile Liga2.ro sunt că dacă pactul nu se face, Fortuna nu se va mai înscrie în eșalonul al treilea, urmând a continua doar în fotbalul feminin. Nu am putut lua un punct de vedere de la managerul Becicherecului, Sorin Brîndescu, fiindă nu a răspuns apelurilor telefonice, dar Marius Cociu, omologul de la Poli, a confirmat tratativele.

”Sunt discuții. Se va face doar în situația în care ambele părți avem de câștigat. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Cociu.

Grupa 2003 a clubului ASU Politehnica Timișoara, antrenată de Iulian Prodana, a câștigat titlul național în 2016, pe când participa în campionatul Juniori D.

Intră ASU Poli din nou în Liga Elitelor?

Sezonul viitor, cei născuți în 2003 vor juca la juniori A, cea mai mare categorie de vârstă. Deocamdată, FRF nu a publicat rezultatul procesului de certificare la juniori, pentru Liga Elitelor. ASU Poli a fost prezentă acolo în acest sezon și are ca argument forte baza sportivă foarte bună pentru acest nivel. Rămâne de văzut dacă pactul cu Fortuna mai rămâne în vigoare dacă clubul prinde Liga Elitelor.

Altfel, pentru Fortuna va fi singura soluție să continue în cel mai mic eșalon de nivel național. Clubul timișean este unul privat, susținut din afacerile fraților Rusu, dintre care unul este și primarul comunei Becicherecu Mic, fără să implice bani publici în sport. Din rațiuni economice, Fortuna ar dori să prioritizeze fotbalul feminin.

  • ASU Politehnica Timișoara a încheiat pe locul 11 sezonul actual de Liga 2 ”înghețat” din cauza pandemiei după 24 de etape dintr-un total de 38. În schimb, Fortuna Becicherecu Mic s-a clasat pe poziția a 10-a în Seria a 4-a a Ligii 3, competiție ”înghețată” la rândul ei, după doar 16 etape disputate dintr-un total de 30.
Anda DELIU 22 Jun. 2020, 20:27 Liga 2
Pe aceeași temă