ASU Politehnica are lotul aproape conturat după terminarea prelungirii contractelor. Singurul internațional pleacă de la alb-violeți

Autor: Anda DELIU Publicat: 14 Jul. 2020, 16:45 Liga 2
ASU Politehnica are lotul aproape conturat după terminarea prelungirii contractelor. Singurul internațional pleacă de la alb-violeți

ASU Politehnica are aproape două săptămâni de când a reluat pregătirile. În această perioadă, s-au purtat negocieri pentru a prelungi contractele fotbaliștilor care erau la final de înțelegere. Ultimul care a mai semnat este Dorin Codrea. În același timp, clubul s-a despărțit de Cristian Dros, singurul internațional de sub comanda antrenorului Octavian Benga.

Până acum, și-au prelungit înțelegerile Bogdan Vasile, Ionuț Coadă, Vlad Bâte, Alexandru Munteanu, Sergiu Popovici și, recent, mijlocașul central Dorin Codrea. Mijlocașul de 23 de ani spune că își dorea oricum să rămână la echipa suporterilor. ”De când am fost întrebat ce vreau să fac am spus că vreau să rămân în continuare. A fost şi dorinţa mea, nu doar a celor din club!”, a spus Codrea, pentru site-ul clubului. Anterior acestor prelungiri de contracte, au plecat de la ASU Poli Radu Motreanu, Alexandru Cherecheș și Dragoș Săulescu.

Cristian Dros și-a reziliat contractul

Clubul timișorean s-a despărțit și de moldoveanul Cristian Dros, mijlocaș central de 22 de ani. El mai avea contract până în decembrie, dar s-a ajuns la reziliere de comun acord. Poli avea destui mijlocaș centrali în lot, iar cheltuielile cu taxele pentru Dros, care nu era asimilat unui jucător comunitar, erau destul de mari pentru club. Acum, Poli nu mai are niciun străin în lot și nici nu va mai avea.

”Politehnica Timişoara a reziliat de comun acord contractul cu mijlocaşul Cristian Dros. Jucătorul în vârstă de 22 de ani s-a alăturat alb-violeţilor în ianuarie 2019 de la Zaria Bălţi, din prima ligă a Moldovei. Originar chiar din oraşul Bălţi (Rep. Moldova), Cristi s-a remarcat în zona mediană a echipei noastre şi a devenit în timpul perioadei petrecute în Banat şi internaţional de seniori, debutând la începutul anului pentru prima reprezentativă a Republicii Moldova în amicalul cu Suedia (scor 0-1). El era singurul component al lotului din afara ţării şi a evoluat în total în 31 de partide de Liga 2 pentru Politehnica (14 în ediţia 2018-19, respectiv 17 în sezonul 2019-20).

Cu această ocazie îi mulţumim lui Cristi pentru aportul adus la rezultatele Politehnicii şi îi dorim mult succes în continuare în carieră!”, a anunțat ASU Poli.

Lotul ASU Poli e în mare parte definitivat

Altfel, este posibil ca clubul să mai transfere un jucător român. În mare parte, noutăți nu vor fi. Clubul îi testează în continuare în perioada aceasta pe Victor Lolea și Alexandru Giurica, doi tineri născuți în 2002. Unii dintre tinerii formați în curtea lui ASU Poli vor fi din nou împrumutați, pentru a prinde minute și a nu ”freca banca” la o vârstă la care acumulările sunt decisive.

Clubul se pregătește de testarea PCR

Altfel, Poli se pregătește să începe o serie de trei teste de coronavirus de tip PCR. Și conform protocolului updatat postat de FRF, seria da teste repetate la un număr de zile este necesară pentru a disputa amicale. Sâmbătă, ar fi programat un test cu grupa de 2003, cea care va fi împrumutată la Fortuna Becicherecu Mic, dar, cel mai probabil, jocul nu se va juca, deoarece nici seniorii nu au făcut încă primul test din seria de trei.

Autor: Anda DELIU Publicat: 14 Jul. 2020, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă