ASU Poli are șansa să urce pe loc neretrogradabil dacă învinge Unirea, fix la debutul lui Adi Matei. „Meciul va avea o încărcătură specială, vor fi ambiții mari”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2016, 19:20 Liga 2
ASU Poli are șansa să urce pe loc neretrogradabil dacă învinge Unirea, fix la debutul lui Adi Matei.**

După marea victorie de la Călărași, 3-2 cu Dunărea, de săptămâna trecută, ASU Poli joacă în etapa a 15-a a Ligii 2 un alt meci crucial pentru evitarea retrogradării. Gruparea timișoreană primește vizita Unirii Tărlungeni și are șansa, pentru prima dată în acest sezon, să lege trei meciuri fără înfrângere. Adversarul echipei pregătite de Sorin Brîndescu are cu un singur punct mai mult în clasament, 10 față de 9, și nu a mai câștigat tocmai din etapa a 3-a. Jucătorii Politehnicii trebuie să fie însă atenți, deoarece ilfovenilor tocmai li s-a schimbat antrenorul și vor să impresioneze noul staff.

„E un joc important pentru noi, mai ales pentru configurația clasamentului. Pe asta am mizat de la începutul campionatului, că vor veni meciurile mai accesibile pentru noi spre final, doar teoretic, pentru că e vorba de echipe care suferă, la fel ca și noi. Din acest considerent, meciul va avea o încărcătură specială, vor fi ambiții mari și sperăm să câștigăm. Cu siguranță va fi un meci de luptă. Terenul nostru nu se prezintă în cele mai bune condiții, starea vremii îngreunează acest aspect. Vom vedea dacă s-a rezolvat și problema psihică, odată cu victoria de la Călărași. Când ai rezultate pozitive, toate lucrurile sunt în regulă… Sper ca starea de spirit a jucătorilor noștri să fie prielnică unui rezultat pozitiv”, anticipează desfășurarea meciului Sorin Brîndescu, citat de Druckeria.

Antrenorul lui ASU Poli le-a atras atenția jucătorilor săi cu privire la efectele ce pot schimba jocul Unirii după înlocuirea lui Laurențiu Tudor cu Adrian Matei. „Ne dă și nouă bătăi de cap… Am studiat echipa lor și nu știu ce ar putea schimba în câteva zile noul antrenor. Cu siguranță, vor veni cu o altă stare de spirit, iar acest lucru ne va îngreuna situația. Unirea e o echipă cu câțiva jucători experimentați și chiar mă surprinde că nu au acumulat mai multe puncte. O echipă preocupată să joace, au și unele minusuri, dar rămâne de văzut dacă le vom putea exploata”, a mai spus Brîndescu.

Cu un succes sâmbătă, ASU Poli ar face 12 puncte și ar trece peste Unirea Tărlungeni în clasament și ar avea șansa să se ridice deasupra locurilor retrogradabile dacă CS Balotești (altă echipă cu 10 puncte) nu își câștigă meciul de pe teren propriu cu Dunărea Călărași. Metalul Reșița, care are tot 10 puncte, va rămâne cu acest punctaj, deoarece i-a venit rândul să stea, fiindcă ar fi trebuit să joace cu Șoimii Pâncota.

„Presiunea vine din faptul că avem nevoie de rezultate. Ne-am luptat cu toți adversarii noștri, dar am acumulat foarte puține puncte până acum. Nu ne mai permitem pași greșiți, dacă vrem să rămânem în Liga a 2-a. Trebuie să câștigăm toate meciurile din acest final de tur, contra echipelor din zona retrogradării. În caz contrar, ne va fi foarte greu”, a declarat, citat de Druckeria, Brîndescu.

Meciul ASU Politehnica Timișoara – Unirea Tărlungeni, ce contează pentru etapa a 15-a a Ligii 2, se dispută sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul „Știința”.

Foto: Emanuel Titus ILIESI (Druckeria)

Marius ANGHEL 03 Nov. 2016, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă