ASU Poli a promovat la prima echipă încă un tânăr jucător din cadrul clubului. ”De abia aştept să pornesc în această nouă aventură”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Jan. 2021, 14:26 Liga 2
ASU Poli a promovat la prima echipă încă un tânăr jucător din cadrul clubului. ”De abia aştept să pornesc în această nouă aventură”

ASU Politehnica Timișoara i-a oferit un contract de jucător profesionist încă unui junior din cadrul clubului, iar acesta nu a stat mult pe gânduri și a semnat. E vorba despre Luchian Gologan, un tânăr care la data de 25 ianuarie 2021 va împlini 17 ani.

După Tudor Moţiu, ASU Poli a decis să-i arate toată încrederea, prin propunerea unui contract de profesionist, și puștiului Luchian Andrei Gologan, component al echipei U17 a clubului. Jucătorul care poate evolua atât ca mijlocaș de bandă, cât și fundaș stânga a debutat deja pentru prima formație a clubului timișorean din Liga 2 în meciul de Cupa României cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Luchian Gologan a semnat cu ASU Poli până în 2023

Gologan a semnat un contract valabil până în vara anului 2023.

„Sunt foarte fericit, vreau să mulţumesc în primul rând familiei mele pentru tot sprijinul şi tuturor antrenorilor cu care am colaborat. Ştiu că este doar primul pas pentru mine, mai am mult de muncit ca să ajung la nivelul pe care mi-l doresc. De abia aştept să pornesc în această nouă aventură şi să mă bucur de fotbal în continuare… Sper să ajung să joc, acesta e obiectivul meu, şi să ajung cât mai departe în carieră”, a spus Luchian Andrei Gologan după semnarea contractului.

Gologan și alți cinci puști se vor prezenta la reunirea echipei antrenate de Dan Alexa

Luchian Gologan, Tudor Moțiu, Robert Ehling (toți născuți în 2004), Alexandru Gașpar, Rareș Bîrloveanu și Ilie Velcan (toți născuți 2003) se vor prezenta la reunirea echipei ASU Poli, programată la data de 5 ianuarie, la stadionul Știința.

Ultimii patru jucători enumerați au fost împrumutați în prima parte a sezonului la echipa de Liga 3 Fortuna Becicherecu Mic.

Iată cum îl descrie ASU Poli pe Gologan:

”Luchian Gologan s-a născut pe 25 ianuarie 2004, la Timişoara. A început fotbalul la FC Politehnica Timişoara la vârsta de 6 ani şi a mai jucat apoi la ACS Poli şi LPS Banatul. Din anul 2019 a devenit jucătorul nostru şi a atras rapid şi atenţia altor cluburi. În prezent e component de bază al formaţiei Elită U17 a Politehnicii, antrenată de prof. Alin Ionescu. Iar, la fel ca în cazul colegului de generaţie Tudor Moţiu, care a semnat înainte de Crăciun, Luchian Andrei Gologan şi-a făcut debutul senioral în jocul din Cupa României cu CSC Ghiroda (scor 4-3 după prelungiri). Mijlocaşul central a intrat pe teren în minutul 55 din acel meci. Alte posturi pe care poate juca sunt cele de mijlocaş lateral (dreapta/stânga) şi fundaş stânga.

Gologan a vorbit şi despre activitatea avută alături de colegii de generaţie. „A fost un sezon destul de ciudat, noi am muncit foarte mult pentru a avea aceste rezultate, vrem să ne calificăm mai departe, să mergem în fazele următoare. Suntem dispuşi să facem tot ce depinde de noi, să dăm totul pe teren”, a precizat tânărul mijlocaş. Reamintim că în prezent echipa noastră din campionatul naţional Elite U17 se află pe poziţia a 4-a, la trei puncte distanţă de locul 2 (calificant) în Seria Vest”.

Tot la capitolul achiziții, ASU Poli l-a mai adus în această iarnă pe fundașul central Cristian Bocșan (25 de ani), fost la ACS Poli, ultima dată la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în Liga 3. Echipa timișoreană s-a despărțit până acum de mijlocașul Bogdan Vasile (25 de ani).

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Jan. 2021, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă