Astra, o nouă situație rușinoasă! Spălătoresele au fugit de la club după ce n-au fost plătite de 8 luni. ”M-am dus la jucători și le-am spus adevărul. Mi-am cerut scuze”

Daniel NAZARE 21 Feb. 2022, 14:45 Liga 2
Astra, o nouă situație rușinoasă! Spălătoresele au fugit de la club după ce n-au fost plătite de 8 luni. ”M-am dus la jucători și le-am spus adevărul. Mi-am cerut scuze”

Astra trece prin momente grele în Liga 2, ba poate chiar în întreaga sa existență. Se află pe ultimul loc, 20, cu -1 punct în clasament, după 16 etape, cu trei runde rămase înainte de finalul sezonului regular, apoi urmează alte șase jocuri în play-out. Însă, chiar și cu victorii pe linie, salvarea de la retrogradare ar fi un miracol.

Trupa care își dispută meciurile de pe teren propriu la Giurgiu are 19 puncte acumulate pe gazon, dar este penalizată cu 20 de puncte, din această cauză are -1 în clasament. Imediat deasupra ei se află Dacia Unirea Brăila (2 puncte), Dunărea Călărași (7 puncte) și Unirea Constanța (8 puncte), însă primul loc care duce la barajul de menținere este ocupat de FC Brașov (12 puncte).

Spălătoresele au fugit de la Astra după ce n-au fost plătite de 8 luni

Cu datorii la zeci de jucători și zeci de furnizori, echipa antrenată de curând de Daniel Movilă a rămas și fără spălătorese. Acestea n-au mai acceptat chinul unor salarii neplătite de 8 luni și au ”dezertat” de la club.

Marian Costea, președintele clubului Astra, a trebuit să găsească soluții după ce un antrenament a fost anulat tocmai din această cauză: nu exista echipament curat și uscat.

”Am avut o situație penibilă vinerea trecută: spălătoresele n-au mai venit la muncă! Au de luat 7-8 salarii. N-a avut cine să spele echipamentul jucătorilor. M-am dus la fotbaliști și le-am spus adevărul și mi-am cerut scuze. Cine să fie de vină? Eu!

Am amânat antrenamentul de vineri pentru că nu aveam echipament. Am adus o spălătoreasă pe care o plătesc zilnic pentru activitate. Unii dintre jucători și-au spălat singuri. Bine, n-ar fi prima oară când se întâmplă asta…”, a declarat Marian Costea la Metropola TV.

”Avem un buget foarte mic și trebuie să mă pliez pe el, nu-mi permit să plătesc salarii mai mari de 2.500 de lei, începând cu antrenorul și terminând cu masorul.
Îmi pasă foarte mult, de aceea am venit alături de Petre Buduru, ca să încerc imposibilul. De când am venit, încerc imposibilul. Am oprit, prin acțiunile mele, depunctările, încerc să aduc jucători cu care consider că ne vom salva. Eu cred tare mult că ne vom salva. Vreau să asigur echipei, cu banii și cu toate neajunsurile pe care le avem, și un climat și niște condiții normale, să aibă antrenament, să aibă unde să se antreneze. Nu știe nimeni că atunci când am venit în vară nu am găsit un ciorap. Doar echipamente aveam și râdeau la televizor de noi că sunt cârpite și nu știu ce”,
Marian Costea, președintele Astrei, într-un interviu acordat Liga2.ro la finalul lunii ianuarie, înainte ca echipa să primească alte șase puncte penalizare

Marian Costea: ”Eu nu pot să înțeleg cum de s-a ajuns la asemenea datorii. Așa se întâmplă când nu există un management de calitate”

Conducătorul Astrei spune că, la prima vedere, datoriile clubului intrat în insolvență sunt copleșitoare, însă ”situația nu e atât de gravă cum pare”.

”Eu nu pot să înțeleg cum de s-a ajuns la asemenea datorii. Așa se întâmplă când nu există un management de calitate. De exemplu, din banii din drepturi tv, circa 50.000 de euro, nu ne putem folosi de ei. Sunt deja cesionați.

Datoriile clubului la masa credală sunt în jur de 20 de milioane de euro, dar vreo 60 la sută din sumă sunt la marii creditorii, datorii la firmele domnului Ion Niculae (n.r. – patronul echipei).

Așa că situația nu e atât de gravă cum pare la prima vedere. Se va face un plan de reorganizare, iar marii creditorii am înțeles că vor dori doar 10 procente și atunci toți se vor alinia la această cerere.

Am ofertă de la un grup de investiții, dar să rămânem în Liga 2, de aceea am și acceptat oferta de a fi președinte. Altfel nu veneam. Astra Giurgiu e un brand”, a mai spus Costea, care i-a luat locul lui Dănuț Coman, plecat la FC Hermannstadt.

Astra mai are de jucat în sezonul regular al Ligii 2 meciuri cu FC Buzău (locul 5, deplasare), Unirea Constanța (locul 17, acasă) și Poli Iași (locul 12, deplasare). Ulterior va fi repartizată într-una dintre cele două grupe de play-out, unde va disputa alte șase jocuri. Ultimele două locuri din play-out sunt direct retrogradabile, iar antepenultima poziție merge la un baraj de menținere alături de formația clasată pe același loc în cealaltă grupă.

Astra joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă la FC Buzău, primul meci oficial din 2022, în etapa a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

Foto: Costel Nicolae / Giurgiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rezultatele-de-la-astra-l-au-propulsat-in-liga-1-pe-florin-stinga-antrenorul-va-semna-contractul-carierei-de-principal-19219540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-steaua-a-anuntat-achizitionarea-lui-claudiu-dragu-si-iustin-raducan-acesta-din-urma-fiind-fiul-fostului-fotbalist-narcis-raducan-19219472

Daniel NAZARE 21 Feb. 2022, 14:45 Liga 2
Pe aceeași temă