Astra, în discuții pentru numirea noului antrenor. Florin Stîngă e una din variante

Andrei PASCU 24 Jun. 2021, 13:04 Liga 2
Astra, în discuții pentru numirea noului antrenor. Florin Stîngă e una din variante

Astra e în reconstrucție după ce a retrogradat în Liga 2. A rămas fără antrenor, fără mai mulți jucători, dar și fără mai mulți conducători. În privința ”principalului”, oamenii care au mai rămas în club și de care depinde o nouă numire au început căutările, iar o variantă este Florin Stîngă (43 de ani).

Astra se reunește joi. Va fi prezent și Florin Stîngă? 

El e liber de contract acum, după despărțirea de divizionara a treia, AFC Odorheiu Secuiesc, din luna mai. Potrivit Monitorul Expres, Stîngă este vizat de ocuparea postului de la Astra, dar nu este singura variantă. Sunt și alte nume luate în calcul.

O informație clară, cu privire la numirea unui nou antrenor, poate fi aflată joi, 24 iunie, când are loc reunirea echipei. Ultima dată antrenată de Ionuț Badea, Astra reia pregătirile, iar noul ”principal” ar putea fi prezent la baza de pregătire.

Florin Stîngă și AFC Odorheiu Secuiesc au reziliat contractul înaintea brajului de menținere în Liga 3  

Referitor la Florin Stîngă, contractul dintre el și AFC Odorheiu Secuiesc a fost rupt chiar înainte de barajul de menținere în Liga 3. Din cauza rezultatelor slabe de pe parcursul campionatului trecut, formația din Odorheiu Secuiesc a decis că va merge în dubla de salvare cu alt antrenor.

Strategia a fost una bună, pentru că AFC Odorheiu Secuiesc s-a salvat. A fost împerecheată cu Viitorul Liteni (Suceava), pe care a învins-o destul de ușor, cu 4-1 la general (2-0 în tur, 2-1 în retur).

Am petrecut una dintre cele mai frumoase perioade din cariera mea la Odorheiu Secuiesc, unde am întâlnit oameni extraordinari. Îmi pare rău că nu am putut obține rezultate mai bune, am terminat pe locul 9, la un punct față de locul 4. Dar asta este soarta antrenorului, dacă nu există rezultate, el trebuie să plece.

Aș dori să mulțumesc președintelui Attila Berkeczi, lui Zsolt Laszlo și Hunor Toro, precum și celorlalți oameni din club, pentru că am lucrat împreună”, spunea Stîngă după plecarea de la AFC Odorheiu Secuiesc.

Plecări importante de la Astra. Șanse mari să urmeze și altele 

Astra a pierdut mai mulți jucători importanți după retrogradarea în Liga 2. Portarul David Lazar (29 de ani) a semnat cu Universitatea Craiova, fundașul Hugo Sousa (29 de ani) s-a înțeles cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în timp ce apărătorul Valerică Găman (32 de ani) a fost prezentat recent tot de Universitatea Craiova.

Astra nu stă bine cu banii, dar ar putea să scoată o sumă importată de pe urma cedărilor unor fotbaliști buni, Valentin Gheorghe (24 de ani), Albert Stahl (22 de ani) și George Merloi (21 de ani).

Foto: Székelyudvarhelyi FC

 

 

Andrei PASCU 24 Jun. 2021, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă