Florin Stîngă a reziliat contractul cu AFC Odorheiu Secuiesc, după ce a terminat Seria 5 a Ligii a 3-a pe locul 9. Echipa va aborda barajul de menținere cu alt ”principal”

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2021, 18:42 Liga 3
Florin Stîngă a reziliat contractul cu AFC Odorheiu Secuiesc, după ce a terminat Seria 5 a Ligii a 3-a pe locul 9. Echipa va aborda barajul de menținere cu alt ”principal”

AFC Odorheiu Secuiesc și Florin Stîngă (42 de ani) au căzut de acord să încheie colaborarea după finalul sezonului regular din Liga 3. Motivul are la bază rezultatele din acest campionat. Echipa se va lupta pentru salvarea de la retrogradare, fiind implicată în barajul de promovare/menținere cu o campioană de Liga 4.

Florin Stîngă a rezistat un singur sezon la AFC Odorheiu Secuiesc 

Conducerea clubului din Odorheiu Secuiesc și antrenorul au considerat că e cel mai bine ca înțelegerea să fie ruptă, iar barajul să fie abordat cu un alt ”principal”. Florin Stîngă fusese numit la AFC Odorheiu Secuiesc în urmă cu aproape un an, după despărțirea de SR Brașov, pe care a condus-o pentru doi ani și jumătate.

Stîngă a venit pentru un proiect de viitor la Odorheiu Secuiesc, recomandat fiind de Robert Ilyeș, unde să formeze o echipă tânără, una cu potențial pentru viitoarele sezoane ale Ligii 3, dar nu a reușit să obțină cele mai bune rezultate, iar clubul din Târgu Secuiesc a terminat Seria 5 a Ligii 3 pe penultima poziție, 9.

Dacă un antrenor continuă sau nu la echipă, depinde de poziția din clasament. Asta este soarta antrenorului în mod obișnuit, nu avem ce face. Am cunoscut un antrenor foarte tânăr, dinamic, ambițios, care are toate șansele să devină foarte bun pe viitor. Cred că vom lucra din nou în câțiva ani. Îi doresc mult succes în carieră!”, a declarat Laszla Zsolt, managerul echipei AFC Odorheiu Secuiesc, în comunicatul emis pe pagina de Facebook a clubului, Székelyudvarhelyi FC.

AFC Odorheiu Secuiesc a terminat Seria 5 pe 9, dar la un singur punct de locul 4! 

Clasarea pe locul 9 putea fi evitată ușor. Lupta în Seria 5 a fost una extrem de disputată, cea mai strânsă din seriile ligilor a treia. AFC Odorheiu Secuiesc a adunat 23 de puncte în cele 18 partide ale sezonului regular, dar deasupra ei s-au clasat nu mai puțin de cinci echipe cu 24 de puncte.

Astra 2, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, CSO Plopeni, Olimpic Cetate Râşnov și KSE Târgu Secuiesc au acumulat toate punctajul amintit. Așa se face că locul 4 din clasamentul final al Seriei 5, Astra 2, a fost la numai patru puncte de ocupanta locului 2, SR Brașov, care a prins barajul de promovare pentru Liga 2.

În ultima etapă a sezonului regular, AFC Odorheiu Secuiesc a făcut 0-0 cu Astra 2, la Giurgiu. Dacă ar fi câștigat, s-ar fi salvat și ar fi evitat emoțiile retrogradării. Ar fi terminat peste locurile de baraj, ba mai mult, ar fi finalizat campionatul pe locul 4. Însă, iată că este nevoită să joace ”dubla” de salvare cu o campioană de Liga 4.

Florin Stîngă, dezamăgit că n-a reușit mai mult la AFC Odorheiu Secuiesc: ”Dacă nu sunt rezultate, antrenorul trebuie să plece”

Florin Stîngă le-a mulțumit celor din conducere pentru colaborare, pentru faptul că au avut încredere în el, dar a admis că e normal să se producă o astfel de schimbare la echipă. A recunoscut că a fost aproape de o clasare pe o poziție bună, pe 4, dar în cele din urmă AFC Odorheiu Secuiesc se vede nevoită să lupte pentru salvare.

Am petrecut una dintre cele mai frumoase perioade din cariera mea la Odorheiu Secuiesc, unde am întâlnit oameni extraordinari. Îmi pare rău că nu am putut obține rezultate mai bune, am terminat pe locul 9, la un punct față de locul 4. Dar asta este soarta antrenorului, dacă nu există rezultate, el trebuie să plece.

Aș dori să mulțumesc președintelui Attila Berkeczi, lui Zsolt Laszlo și Hunor Toro, precum și celorlalți oameni din club, pentru că am lucrat împreună”, a spus Florin Stîngă pentru Szekely Sport.

AFC Odorheiu Secuiesc a avut și noroc. A scăpat la ”mustață” de retrogradarea directă 

AFC Odorheiu Secuiesc poate să privească și partea bună, pentru că dacă Federația Română de Fotbal nu ar fi schimbat regulamentul, atunci și-ar fi făcut deja ”bagajele” pentru Liga 4. În urmă cu ceva mai mult de o lună, în prima jumătate a lunii aprilie, FRF a anunțat că nu va mai retrograda nici măcar o echipă direct în Liga 4, din cele 10 serii ale Ligii 3. Ultimele două clasate din toate seriile și cel mai slab loc 8 vor juca ”duble” cu campioanele din divizia a patra.

Foto: Székelyudvarhelyi FC

https://liga2.prosport.ro/liga-3/drama-bistritei-e-aproape-sa-piarda-a-patra-echipa-de-fotbal-la-nivel-national-in-sapte-ani-ioan-horoba-am-71-de-ani-si-nu-ma-mai-duc-cu-cersitul-din-pacate-suntem-hotarati-sa-desfiintam-19184150

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patronul-clubului-mostistea-ulmu-se-tine-de-glume-inaintea-returului-cu-steaua-jucatorii-motivati-cu-un-aro-second-hand-prime-uriase-daca-se-obtine-promovarea-in-liga-2-19184142

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adevaratul-motiv-pentru-care-fcsb-nu-isi-mai-permite-sa-trimita-jucatori-de-la-prima-echipa-la-cea-de-a-doua-pentru-barajul-de-promovare-in-liga-2-19184139

 

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2021, 18:42 Liga 3
Pe aceeași temă