Argeșul s-a despărțit de încă un jucător, însă a reușit prelungirea contractelor cu Răzvan Ducan și Mihai Leca

Marius ANGHEL 14 Jun. 2020, 14:56 Liga 2
Argeșul s-a despărțit de încă un jucător, însă a reușit prelungirea contractelor cu Răzvan Ducan și Mihai Leca

Campionii FC Argeș s-a despărțit de încă un jucător și a semnat prelungirea cu alții doi cărora le expira contractul la finalul acestei luni, adică fix înainte de startul play-off-ului în care va evolua alături de alte cinci echipe pentru a obține promovarea în Liga 1. Kevin Moihedja nu va mai continua cu trupa piteșteană, în timp ce Mihai Leca și Răzvan Ducan au semnat noi contracte valabile și pentru noua ediție de campionat.

Kevin Moihedja nu mai continuă cu Campionii FC Argeș

După ce s-a despărțit de atacantul bosniac Nedo Turkovic (30 de ani), Argeșul nu se va baza în play-off-ul de promovare nici pe fundașul din Insulele Comore Kevin Moihedja (24 de ani), cu care semnase în vara trecută și care mai evoluase în România la Luceafărul Oradea.

Acesta a fost utilizat în zece meciuri de alb-violeți și nu va mai continua sub comanda lui Ionuț Badea, după ce a refuzat oferta de prelungire a contractului. Dacă ar fi revenit în țară, din Franța, acolo unde se află acum, ar fi fost nevoit să stea în carantină 14 zile și să piardă restul perioadei de pregătire alături de club.

”FC Argeș începe să-și contureze lotul pentru noua ediție de campionat care este programată să ia startul la jumătatea lunii august. Clubul nostru a finalizat negocierile cu doi dintre cei trei jucători cărora le expiră contractele la finalul acestei luni.

Singurul jucător din cei trei cărora le expiră contractul la finalul lunii iunie cu care FC Argeș nu a ajuns la un nou acord este Kevin Sola Moihedja. Mijlocașului francez, originar din Insulele Comore, care de curând a devenit tătic, i s-a propus o nouă înțelegere, dar acesta a preferat să rămână în Franța, alături de familie. Dacă ar fi revenit în România, fotbalistul în vârstă de 24 de ani ar fi trebuit să intre în carantină timp de 14 zile și ar fi pierdut pregătirea pentru play-off, care este programat să înceapă pe 4 iulie. Moihedja a îmbrăcat tricoul alb-violet în 10 partide, nereușind să înscrie vreun gol.

Clubul FC Argeș îi mulțumește lui Kevin Moihedja pentru munca depusă în perioada petrecută la Pitești și îi urează mult succes în activitatea profesională”, a anunțat clubul piteștean.

Răzvan Ducan și Mihai Leca vor continua la echipa din Pitești cel puțin încă un sezon

În schimb, Argeșul a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului pe încă un an competițional cu portarul Răzvan Ducan și fundașul Mihai Leca.

Răzvan Ducan (19 ani) a fost adus sub formă de împrumut de la FCSB în vara trecută și a fost preferat ca titular de cele mai multe ori în acest sezon ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19. Portarul originar din Videle a apărat în 16 meciuri, dublu față de Sebastian Agachi (19 ani). Al treilea portar este George Micle.

Fundașul bucureștean Mihai Leca (28 de ani) a semnat cu Argeșul la finalul lunii februarie a acestui an, după ce s-a despărțit de Chindia. În primele două jocuri din acest an desfășurate de piteșteni a fost suspendat, iar în singurul în care a apucat să evolueze a fost cel cu Pandurii (4-0 la Târgu Jiu), după care Liga 2 a fost suspendată. La Chindia a jucat în 19 meciuri de Liga 1, în prima parte a sezonului.

”Oficialii grupării din Trivale au ajuns la o nouă înțelegere cu portarul Răzvan Ducan și fundașul Mihai Leca. Cei doi jucători au semnat cu echipa noastră noi angajamente valabile până la finalul următorului sezon, cu drept de prelungire.

Ducan a fost unul dintre jucătorii de bază ai alb-violeților, fiind folosit de antrenorul Ionuț Badea în 15 partide, în toate fiind titular (n.r. – a jucat în 16, nu 15). Portarul în vârstă de 19 ani, care măsoară 192 cm, este unul dintre cei trei juniori pe care tehnicianul grupării din Trivale este obligat să-i aibă permanent în teren în acest sezon.

Mihai Leca a venit în această iarnă la FC Argeș de la formația de Liga I, Chindia Târgoviște, însă a apucat să joace pentru echipa noastră doar un meci, cel din deplasare, cu Pandurii Târgu Jiu, câștigat de alb-violeți cu 4-0, campionatul fiind întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19. În cele 5 partide pe care FC Argeș le va disputa în play-off, fundașul în vârstă de 28 de ani va fi unul dintre stâlpii defensivei noastre, având în vedere experiența sa”, a anunțat clubul Campionii FC Argeș.

Campionii FC Argeș speră la promovare, iar în play-off-ul în care va întâlni echipele UTA, CS Mioveni, Turris Oltul, Petrolul și Rapid începe de pe locul 4, la egalitate cu acestea două din urmă, la un punct în spatele celor două din fața sa și la șase de lider. Play-off-ul ar putea suferi modificări, la punctaj și număr de meciuri, dacă UTA câștigă apelul făcut la TAS împotriva FRF.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-a-inceput-antrenamentele-normale-luni-a-avut-loc-prima-sedinta-de-pregatire-video-19135149

https://liga2.prosport.ro/seria-1/impresiile-lui-ionut-badea-dupa-cantonamenteul-de-doua-saptamani-avem-o-baza-de-la-care-sa-plecam-cu-constructia-de-luni-vom-face-antrenamente-normale-si-ne-putem-gandi-si-la-jocurile-amica-19134862

Marius ANGHEL 14 Jun. 2020, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă