FRF a acceptat condițiile clubului UTA de judecare a apelului de la TAS. Verdictul ar veni până la maximum o zi înainte de debutul play-off-ului. Comunicatul arădenilor

Marius ANGHEL 12 Jun. 2020, 19:49 Liga 2
FRF a acceptat condițiile clubului UTA de judecare a apelului de la TAS. Verdictul ar veni până la maximum o zi înainte de debutul play-off-ului. Comunicatul arădenilor

La patru zile distanță după ce unul dintre avocații care reprezintă UTA în apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva Federației Române de Fotbal a făcut publică acțiunea depunerii cererii, clubul arădean a anunțat și el în mod oficial acest demers. ”Bătrâna Doamnă” își vrea înapoi punctele obținute pe teren în primele 24 de etape, nu să intre într-un play-off de promovare de cinci runde cu doar jumătate dintre ele, în fața celor mai bune adversare din acest sezon.

Informația pe care UTA o comunică în plus este că FRF a acceptat condițiile arădenilor de judecare a apelului. Adică, dacă forul fotbalistic din România voia inițial o soluționare a cazului din partea a ”trei arbitri”, acum e de acord și cu o ”judecare rapidă”, de doar un arbitru, care se va pronunța până la 3 iulie, adică fix cu o zi înainte de cum e programat în acest moment startul play-off-ului.

FRF a acceptat condițiile clubului UTA și pentru că arădenii vor suporta toate costurile acestui apel, după cum chiar ei informează.

”Apelul clubului UTA a fost înregistrat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, iar procedura e în curs de desfășurare. Îi informăm pe suporterii noștri despre evoluția cazului.

Federația Română de Fotbal a agreat propunerea clubului UTA de judecare rapidă a apelului, propunând ca soluția să fie pronunțată până pe 3 iulie 2020.

Clubul UTA a propus ca apelul să fie judecat de un singur arbitru, propunere care a fost acceptată, deoarece clubul nostru suportă toate costurile. Federația Română de Fotbal dorea soluționarea cazului cu trei arbitri.

Cu acordul ambelor părți, s-a stabilit ca limba procedurii să fie limba engleză.

Vă vom ține la curent cu evoluția cazului”, a anunțat UTA.

UTA speră într-o decizie favorabilă ei la TAS și la schimbarea sistemului play-off-ului de promovare. Să se mențină punctele și să se joace tur / retur.

UTA nu vrea înjumătățirea punctelor, considerându-se principala dezavantajată

În acest moment, conform deciziei FRF, adoptată de Comitetul Executiv, UTA trebuie să participe, alături de CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid, într-un play-off de promovare în Liga 1 care are cinci etape și în care se intră cu jumătate dintre punctele obținute în sezonul regulat ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19.

UTA se consideră principala dezavantajată de acest mod în care se încheie sezonul și se decide promovatele în Liga 1, fiindcă de la un avans de 11, 12 sau 13 puncte va avea doar cinci și șase puncte în fața adversarelor. Arădenii vor avea însă doar cinci meciuri de jucat, nu 14, cum mai erau în campionatul normal.

Data la care va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor play-off-ului nu a fost stabilită nici până acum, în timp ce barajul pentru menținerea / promovarea în Liga 1 va fi organizat tot în două manșe.

Datele de disputate a celor cinci etape ale play-off-ului sunt 4 iulie, 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul va avea loc în datele de 5 și 8 august.

Clasament play-off-ul Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-uta-a-facut-apel-la-tas-impotriva-frf-ce-solicita-clubul-aradean-la-tribunalul-din-elvetia-19135133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/barajul-de-promovare-mentinere-in-liga-1-ramane-in-dubla-mansa-frf-a-aprobat-calendarul-finalului-de-sezon-2019-20-la-liga-1-liga-2-si-cupa-romaniei-si-protocolul-medical-19134856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/motivul-pentru-care-uta-ameninta-constant-frf-cu-tas-o-strategie-fata-de-adversarele-din-play-off-e-o-presiune-neloiala-nu-pusa-pe-federatie-asta-e-problema-lor-de-fapt-le-e-frica-19134986

 

Marius ANGHEL 12 Jun. 2020, 19:49 Liga 2
Pe aceeași temă