Andreias Calcan și-a găsit rapid o nouă echipă după ce a retrogradat și s-a despărțit de Argeș. S-a întors la un club la care a mai jucat: ”E un moment fericit pentru mine”

Vlad MĂCICĂȘAN 22 Jun. 2023, 13:57 Liga 2
Andreias Calcan și-a găsit rapid o nouă echipă după ce a retrogradat și s-a despărțit de Argeș. S-a întors la un club la care a mai jucat: ”E un moment fericit pentru mine”

Universitatea Cluj a anunțat al nouălea jucător cu care a semnat în această vară. Andreias Calcan, fostul mijocaș ofensiv al echipei Campionii FC Argeș, a bătut palma cu ardelenii și va continua în SuperLigă, acolo de unde a mai picat cu vechea ”U” Cluj, în 2015, și Poli Iași, în 2021.

Andreias Calcan continuă în prima ligă după ce a retrogradat cu Argeșul. Va juca la ”U” Cluj

Fotbalistul de 29 de ani născut la Slatina este crescut de Universitatea Cluj (cea falimentară), de unde a plecat în urmă cu 7 ani. A jucat în Olanda, pentru Willem II, FC Dordrecht și Almere, iar în 2019 Gică Hagi l-a luat la Viitorul (actuala Farul). Calcan a făcut parte din echipa cu care Viitorul a câștigat Cupa României, iar apoi a plecat în Ungaria, unde a jucat la Ujpest și Mezokovesd-Zsory, formație de unde s-a transferat sezonul trecut la Argeș.

  • 3 goluri și 5 pase decisive a reușit mijlocașul central în 40 de partide jucate în tricoul echipei piteștene, în sezonul trecut, campionat, cupă și baraj de menținere.

Între cele două experiențe din Ungaria a jucat în prima ligă pentru Poli, cu care a retrogradat. În România a mai jucat și pentru CSM Râmnicu Vâlcea, în Liga 2, în 2014.

”Pentru mine, ”U” înseamnă acasă. Este clubul unde am crescut, unde am învățat să joc fotbal, unde am făcut pasul în fotbalul profesionist. Am petrecut șase ani din viață aici. E un moment fericit pentru mine, un moment frumos și sunt foarte încântat să revin acasă”, a spus Andreias Calcan după ce a semnat cu ”U” Cluj, echipă repornită din Liga 4.

Declarația cu care a șocat, după turul barajului cu Dinamo

Andreias Calcan a fost titular în ambele meciuri din barajul Dinamo – Argeș și a fost extrem de afectat după înfrângerea cu 1-6 a echipei sale, din partida tur.

Mijlocașul a avut o răbufnire la adresa jucătorilor străini din lotul echipei sale. ”Nu vreau să spun o prostie, să fiu contestat la mine acasă, din nou. Poate unul din colegii mei are ceva de spus, mai ales cei străini. Să îi chemați pe ei, să vă dea explicații, nu vreau să fiu mereu eu contestat. Ne pare rău de Pitești, de fani, de clubul ăsta. Cel puțin mie îmi pare rău, poate lor nu. Să îi chemați. Acum două luni eram ca și retrogradați. Am dat tot ce am putut, ăștia care eram, noi românii măcar. Restul nu știu ce să zic”, a fost declarația surprizătoare a lui Calcan, care a născut multe dispute. În partida retur, mijlocașul ofensiv a fost eliminat în minutul 55.

9 jucători “semnați” în această vară de ”U” Cluj

Este o vară cu multe schimbări în lotul Universității Cluj. Clujenii au parafat deja înțelegeri noi cu nouă jucători.

În afara lui Andreias Calcan, ”alb-negrii” i-au mai transferat pe Mihai Bordeianu (CFR), Radoslav Dimitrov (Sepsi), Doru Popadiuc (Chindia), Bogdan Mitrea (U Craiova), Ovidiu Perianu (FCSB) și Daniel Popa (Chindia). În același timp, oficialii lui “U” Cluj au semnat contracte cu Alexandru Chipciu și Ianis Stoica, fotbaliști care au fost împrumutați în sezonul trecut.

Universitatea este antrenată în această vară de către Toni Petrea, fostul tehnician al retrogradatei Chindia.

În schimb, fosta echipă a lui Calcan, Campionii FC Argeș, s-a despărțit până acum de 16 jucători și l-a numit pe Alexandru Pelici în locul lui Bogdan Argeș Vintilă, ca antrenor.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-onorat-ca-o-va-antrena-pe-campionii-fc-arges-cu-totii-trebuie-sa-ne-gandim-doar-la-promovare-strategia-sa-pentru-formarea-unui-lot-aproape-de-la-zero-19275677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-arges-vintila-e-istorie-la-campionii-fc-arges-alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-pitestene-19275665

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-confirmat-o-noua-despartire-19275536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-confirmat-13-despartiri-19275242

Vlad MĂCICĂȘAN 22 Jun. 2023, 13:57 Liga 2
Pe aceeași temă