Andreias Calcan, în lacrimi după ce Argeșul a fost umilit de Dinamo: ”Poate colegii mei stranieri pot să vă spună mai multe. Suntem două tabere, am încercat să facem una, am încercat să ne unim. Conducerea să vină să vorbească”

Liga2.ro 29 May. 2023, 23:48 Liga 2

Andreias Calcan (29 de ani) a fost integralist în meciul dezastruos făcut de Campionii FC Argeș în fața divizionarei secunde Dinamo, pierdut cu scorul de 1-6, în manșa tur a barajului de menținere/promovare în SuperLigă.

La finalul jocului desfășurat pe Arena Națională, mijlocașul originar din Slatina a rupt tăcerea și a încercat să explice această situație în care a ajuns echipa sa.

Andreias Calcan, cu lacrimi în ochi după umilința suferită de Argeș în fața divizionarei secunde Dinamo

La capătul jocului în care Argeșul a fost umilit de Dinamo, eșecul fiind și mai greu de digerat având în vedere faptul că s-a pierdut în fața unei echipe dintr-o ligă inferiorară, Calcan s-a afișat cu lacrimi în ochi în fața reporterilor de la flash-interviu.

”Nu vreau să spun vreo prostie, să fiu iar contestat la în țară, la mine mine acasă. Poate colegii mei stranieri pot să vă spună mai multe. Să îi chemați și pe ei. Sunt de un an aici, ar trebui să știe. Nu vreau să spun eu, să fiu eu arătat cu degetul. Iar eu, iar eu, Calcan.

Ce pot să spun? O umilință, a văzut o țară întreagă, ce să spun? Am plecat, ce să mai? (n.r. – legat de faptul că galeria le-a scandat jucătorilor să plece) I-am salutat pe suporteri și am plecat, ce să fac? Am dat tot ce am putut, atât s-a putut în seara asta. Îmi pare rău de ei, de Pitești, de clubul ăsta. Cel puțin mie, nu știu ceilalți, să îi chemați și pe ei, pe străini, să vorbească. Acum două luni eram retrogradați (n.r. – Cum au ajuns în această situație?). Am dat tot ce am avut mai bun din noi, ăștia câți am fost, românii. Am dat ce am putut și s-a ajuns până aici.

S-a spus, s-a spus, poate nu așa direct (n.r. – Despre faptul că situația clubului e grea, de nu s-a spus public). S-a spus mai voalat, asta e, ce să mai… Nu neapărat asta este principala cauză pentru care s-a pierdut astăzi. E păcat, e frustrant, ajungem aici. Două luni de zile numai eu știu, și băieții ăștia români, știm cât am tras și ce am făcut ca să aducem echipa până aici, să prindem locul ăsta de baraj. Suntem două tabere, am încercat să facem una, am încercat să ne unim”, a declarat Calcan, la microfonul DigiSport.

Jucătorii străini și conducerea, chemată să ofere explicații pentru situația echipei piteșene

În continuare, Andreias Calcan și-a îndreptat atenția și către conducerea clubului piteștean. Mijlocașul a spus că cei mai în măsură să ofere explicații sunt șefii echipei.

”Asta e, asta a fost comunicarea, asta a fost strategia, organizarea, ce să vă spun! Poate au alți colegi explicații, ce să vă spun? O rușine, o umilință, recunosc asta, e prima oară în carieră când mi se întâmplă asta. Îmi pare rău, aveam speranțe mari, fiindcă am reușit să prindem barajul, dar ceea ce s-a întâmplat în prima repriză e inexplicabil. Nu ai cum să mai revii în fiecare meci. E foarte greu. Asta a fost!

Acum, la cald, s-a terminat. 6-1 sau cât a fost? Că nici nu m-am mai uitat. Ce să mai zic? Tenis! În continuare vreau să cred, vreau să sper. Cum alții ne dădeau retrogradați și acum două luni… Eu am crezut ca un nebun că vom prinde barajul și am prins în ultima secundă.

E suferință, asta e, ăsta e fotbalul. Săptămâna trecută era o ușurare…

(n.r. – întrebat despre faptul că o parte dintre jucători au primit salariul, iar alta încă nu) Și asta poate fi o cauză. Ce pot eu să vă spun, că deja le știți. Întrebați-i și pe cei străini, întrebați conducerea, să vină și ei să vorbească. Ne-am primit salariile la zi, noi, cei care suntem aici. Poate a cântărit și chestia aia, că la unii nu s-a plătit, la alții nu”, a mai spus Calcan.

Ajuns la Campionii FC Argeș la începutul sezonului, Andreias Calcan a evoluat în 39 de meciuri, în 23 în SuperLigă, 3 în Cupa României și unul în acest baraj, și a înscris 3 goluri, toate în campionat.

  • Dacă Argeșul va retrograda, Calcan este la a treia astfel de contraperformanță din cariera sa, după cele cu ”U” Cluj, în 2015, și Poli Iași, în 2021. În cariera sa a mai evoluat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Willem II, FC Dordrecht, Omniworld (toate trei din Olanda), Viitorul Constanța, Ujpest și Mezokovesd-Zsory (ambele din Ungaria).

Campionii FC Argeș, spulberată pe Arena Națională de Dinamo

Mario Zebic (54′) a înscris pentru Campionii FC Argeș când scorul era deja 4-0 pentru Dinamo. Ulterior, echipa sa a mai încasat două goluri. Pentru trupa lui Ovidiu Burcă au înscris Quentin Bena (15′), Gorka Larrucea (25′), Alexandru Darius Pop (28′), Lamine Ghezali (40′, 62′) și Daniel Iglesias (56′).

Din minutul 64, trupa piteșteană a evoluat în inferioritate numerică, după ce Kevin Koubemba a primit al doilea cartonaș galben. Nu s-a mai înscris însă.

Returul are loc sâmbătă, de la ora 21:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești.

Articol scris de Ștefan Olteanu
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Liga2.ro 29 May. 2023, 23:48 Liga 2
Pe aceeași temă